Gå til innhold

Rimelig mellomformatkamera, anbefaling?


Anbefalte innlegg

Har jobbet med 35mm film en stund nå og føler meg litt klar for nye utfordringer. Har sett litt på mellomformatet, og jeg må si det ser ut som en spennende verden.

 

Har sett litt på ulike kamera, men synes det er vanskelig å få noen god oversikt. Lurer derfor på om noen kunne anbefale noen rimelige nybegynner-teste-ut-mellomformat-for-å-se-om-det-er-verd-å-invistere-mere-penger-i kamera?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Takk for tipset.

 

Har sett litt på disse kameraene (Rolleicord og Rolleiflex). Yashica ser også ut til være et greit og noe rimeligere alternativ. Noen som har erfaringer med disse kameraene? Tips til hva man skal se etter ved evt. kjøp?

 

En Yashica 124G får du billig. Mamiya C330 F/S pleier å gå litt dyrere, men....

En HB 500(EL) og en 80 eller 150mm er bare noen store sedler mer og du får pengene igjen om du ikke trives med utstyret. Zonesystemet er også lettere med 3 utbyttbare magasiner. Et magasin for 5 steg, et for 7 stegs normal kontrast og et til 9 stegs høykontrastmotiver ( når skyggene blir lange og solen går ned)

Jeg bruker også mye lysbildefilm i 6X6 og har ekstra magasin for slikt bruk.

 

En EL , ELM eller 2000FC med 80mm er ca. 5000kr

Lykke til.

Johs

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Gjest Slettet+2345tsdfg

For å gjøre forvirringa komplett her så ville jeg og ha tatt med et klappkamera med i vurderinga. Zeiss Ikon, Welta eller Mamiya har gode foldekamera som ikke koster all verdens, små å ha med og ofte med god optikk, vektmessig er det kansje ikke så stor forskjell altid, Zeiss Ikon sin toppmodell av et monster veier ca 1.4 kg, mens en mess ikonta ligger vel på 800 gram eller deromkring. Ypperlige kamera som går pent ned i en litt stor lomme eller rett ned i skulderbagen. Uansett hva du lander på, lykke til med valget og ut å ta bilder!

 

Vidar.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...