Gå til innhold

Billigst mulig server oppsett.


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har hatt en fil server stående i kjelleren en stund, men den har nå tatt kvelden. Trodde første det var PSU, men den er byttet og problemet vedvarer. Har funnet ut at det er like greit å bytte det gjenværende i den slik at det forhåpentligvis blir en stund til neste gang dette skjer.

 

Planen er å gjøre dette så billig som mulig, dvs integrert grafikk, lyd etc. Eneste kriteriet er at eventuelle hovedkort må ha godt med sata porter. Kjører 4 disker atm, og det kommer til å bli flere etterhvert så må ha en del å gå på. Jeg vet ikke om dette er mulig overhode, men dersom det er mulig å få et HK med god gammeldags DDR 1 slots, så har jeg minne til det og kan spare litt der.

 

Fordel også at dette er stillegående og bruker så lite strøm som mulig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

8 interne SATA er langt fra vanlig, i alle fall om man skal ha integrert GPU. For å si det enkelt, jeg har ennå ikke funnet et som er tilgjengelig i Norge.

 

For kort uten GPU må man fort opp i 850 kr skal man ha 8 SATA, mens kort med 6 SATA starter på halve prisen (da med GPU).

 

En av de billigste løsning jeg klarer å se er kombinasjonen AMD 780G basert hovedkort, AMD Athlon II X2 CPU og rimelig DDR2 minne. Ja, det er mulig å gå lengre ned på CPU, men de få kronene synes jeg det ikke er verdt. Ja, det finnes vel ennå billigere hovedkort også.

 

Spørsmålet er videre om man klarer seg med 2 minnesokler og mATX kort. Om man gjør det så er:

Asus M4A78-VM til kr 500,- er et alternativ. Det er også et kort som er inne på lager.

 

Til dette kortet kan man velge alt som finnes av AM2, AM2+ og AM3 CPU-er (fra 250 kr og oppover). Noen av de siste AM3 CPU-ene vil kreve biosoppgradering, så fremgangsmåten her bør man sjekke med butikk/Asus. Personlig vil jeg si Athlon II X2 240 kan være et egnet valg. Pris fra 485,- kr.

 

Når det gjelder minne, synes jeg personlig det er bare tull å ikke kjøpe 4 GiB i dag. Ikke det at en filserver trenger 4 GiB, men 2 GiB som singelmodul koster fort vekk 250 kr og 4 GiB bare 150 - 200 kr mer. Følgende alternativer ser jeg,

1. 2 GiB, Kingston Value Ram til ca 240,- kr.

2. 4 GiB, OCZ Gold XTC, til ca 440,- kr.

 

Du skulle altså komme bort fra denne oppgraderingen med en pris på 1 250 - 1 500 kr.

 

Vil du ha ATX kort så er Asus M4A78 Pro en mulighet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...