Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Datamaskinen min krasjer


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har et problem med den stasjonære datamaskinen min. Har hatt det lenge nå. Skal forklare fra begynnelsen.

For mange måneder siden virket datamaskinen min helt normalt. Ingenting var feil med den. Så en dag begynte datamaskinen å slå seg av helt av seg selv utenom at det var for eksempel ei Windows XP oppdatering. Rett etter at han hadde slått seg av kom han på igjen. Jeg kunne da fortsatt sitte på datamaskinen og gjøre det jeg ellers gjorde (spille spill, surfe på Internet osv.). Dette pågikk i over 1-2 måneder. Jeg sa til faren min om problemet, han sa han skulle se på den. Det gjorde han ikke. Så gikk det noen uker til og maskinen begynte å bli verre. Jeg kunne ikke gå vekk fra datamaskinen uten at den slo seg av og på igjen. Hvis jeg satt med datan, så slo den seg ikke av. Gikk jeg vekk for noen sekunder/minutter så slo den seg gjerne av 2-10 ganger før jeg kom tilbake.

Uker etter der igjen fikk jeg endelig faren min til å se på den. Han sa vi skulle prøve å installere Windows XP på nytt. Jeg satt i CD'en og skulle installere det på nytt (installere over det gamle Windows).

Installasjonen gikk greit helt til den kom til midten av installasjonen da datamaskinen slo seg av og så på igjen. Da måtte jeg starte med installasjonen igjen, helt på nytt. Så, nå har den vært ubrukt i over 2 uker og jeg lurer på hva som er feil med den.

 

Datamaskinen er bygget selv, med hjelp av faren min. Den virket helt fint da jeg kjøpte den. Problemene startet sånn 1-1 1/2 år etter.

 

Dette har den (vanskelig å huske, men tar spesifikasjonene som jeg husker):

 

550gb harddisk

Nvidia GeForce 7200 grafikk kort

2gb ram/minne

Og jeg tror det var en 2,8ghz CPU

 

Noen som har idèer om hva som er feil med datamaskinen min?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har brukt støvsugeren for å ta bort støv. Den er så å si ren. Breukte den også på viftene + fingrene/Qtips for å ta vekk det som ikke gikk ann med støvsugeren.

Hva med kjøleribbene?

 

Demonter vifter + kjøleribber og gjør de skikkelig rene. Fjern gammel kjølepasta med isopropanol og bruk ny kjølepasta (bare en liten dråpe).

Lenke til kommentar
Skal gjøre det når jeg kommer hjem. Men har aldri brukt kjølepaste eller noe sånt på viftene.

 

Ok, bare for å klarere noe her før du begynner å smøre kjølepasta rundt omkring ... Kjølepasta skal KUN brukes mellom CPU og CPU kjøleren. Kjølepasta brukes for å utjevne ujevnheter i forbindelsen mellom CPU og kjøleren og kan senke temperaturen på CPU med mange grader da den skaper en bedre kontaktflate og dermed bedre transport av varme bort fra CPU og over til kjøleren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...