Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Problemer med skjerm på bærbar


Anbefalte innlegg

Har nå fått ett PC problem. Dette skal visst ha skjedd etter at det ble installert office 2003. Når eieren fikk tilbake pc'en, funket den ikke. I windows fryste den seg, og fargene ble helt merkelige, akkurat som om den skulle kjørt i 16 fargers modus. Fikk ikke gjort noe med pc'en. Og ikke nok med det: Noen ganger under oppstart kommer det 6 forskjellige skjermbilder på skjermen som viser det samme, som f eks boot logoen, bare på seks steder samtidig.. Noen ganger går den også i hvilemodus helt av seg selv. Kan det være virus?

 

Kjørte en temperatur sjekk, og den viste at GPU, CPU 1 og 2 kjørte på nærmere 80 grader. Kan dette være grunnen til disse feilene, at maskinen blir for varm? Er det best å sende den inn til service?

 

Prøvde forresten også systemgjeoppretting (factory restore image), men problemet er der enda. Factory restore skal vel fjerne alle virus? Og siden det ikke hjalp heller, kan det være hardware feil? Eller at maskinen har blitt for varm? det er jo ikke normalt å ha temperaturer på 80 grader..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg prøver litt brainstorming.

Hva slags PC er det?

 

Office 2003 ble installert fra CD som er kjøpt i butikken? I så fall bør det ikke følge med noe lureri der.

 

Hvis PC'n er for varm, kan det være støv og drit i vifta. Jeg peier å skru opp slik at jeg kommer til viften og kan blåse ut av PC'n (ikke inn mot komponentene). Hvis det er problemet, vil PC'n ofte også være treg og kan finne på å kortslutte. Funker best å bruke "luft på boks"

 

Om det var min egen PC, hadde jeg prøvd å rense vifta først, og hvis det ikke hjalp, formatere den og reinstallere windows osv. (for min del er det lettere enn å feilsøke i timesvis). Men om det ikke er mulig eller ønskelig, håper jeg noen andre med mer erfaring enn meg kan hjelpe deg ^_^

Lenke til kommentar

ER det en bærbar? er det pavilion dv6000 eller 9000? Disse er kroniske til å knekke skjermkort. (ligger på hovedkortet)

 

Hvis det er mye støv i den så må den vel skrues nesten i fillebiter.

Jeg fikk imidlertid inntrykk av at dette skjer allerede i de første bildene i oppstart. "Noen ganger under oppstart kommer det 6 forskjellige skjermbilder på skjermen som viser det samme, som f eks boot logoen, bare på seks steder samtidig.. "

En ting jeg lurer på er om det i oppstarten bare skjer når maskinen er god og varm, eller kan det skje når maskinen har vært avslått lengre og er romtemperert? hvis det skjer når den er kald så er skjermkortet trolig skadet. skjer det bare når den er varm, så kan det være nok å få renset opp i støv og ny kjølepasta på kjøler.

få'n inn til service før garantien går ut. husk du har tre års reklamasjonsrett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...