Gå til innhold

hvilken pc hadde du valgt? Trenger hjelp om kjøp av ny redigeringspc


Anbefalte innlegg

Så spørsmålet er: Hvilken av disse tre pcene hadde du valgt med tanke på at den skal brukes til litt kraftige photoshop oppgaver(hdr, panorama) og videoredigering(vegas pro, after effects) Jeg trenger en pc som kan kjøre disse programmene mer eller mindre knirkefritt. Men vil ikke betale mer enn 7000 kroner.

 

 

http://www.elkjop.no/product/data/stasjona...ll-ixtreme-6530

 

http://www.elkjop.no/product/data/stasjona...ard-bell-imedia

 

http://www.elkjop.no/product/data/stasjona...0SC/hp-pavilion

 

Setter pris på alle svar.

 

Kom gjerne også med tips om hvorfor jeg burde kjøpe/burde ikke kjøpe med tanke på komponenter osv. Spilling er helt utelukket.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei. PC'er fra Elkjøp, Expert, Elprice osv pleier ikke å yte så godt i forhold til pris. Du burde heller kikke på PC'er fra butikker á Komplett og MPX.

Du sier du har et budsjett på opp til 7000 KR. Se litt i forumet her, det er mange slike tråder og det er helt sikkert allerede foreslått noe som passer deg mye bedre enn disse her. Du bør også kikke på anbefalingstråden til Agentspoon, dette er dog løse komponenter som du må sette sammen selv.

 

- De luze

Lenke til kommentar

Har sett en del i forskjellige tråder, men jeg blir helt forvirret av alle de forskjellige navnene på dvs. komponenter og uheldigvis sier det meg ingenting om ytelse ect.

 

Har også sett litt på pcer fra komplett, men er samme greien der, med å selv velge deler osv.

 

Om noen kunne skrevet en liten liste om hva som bør være minimumskrav til knirkefri redigering så hadde det vært veldig bra!

Lenke til kommentar

Bunnymann sin handlevogn er ikke mulig å åpne..

 

Her er et forslag som vil gi deg en kraftig bildebehandlingspc. Skjermkort er ikke prioritert i dette oppsettet, vet ikke om programmene du tenker å bruke vil dra nytte av kjappere grafikk. Prisen er noe mer enn din pris, vet heller ikke om du har tastatur, mus, skjerm og operativsystem. Forutsatt at du har forannevte deler kan du i foreslått oppsett droppe BluRaybrenner og to stk 1TB disker samt halvere minnemengde. Eventuelt kjøre en stk 500GB Seagate 7200.12 til operativsystem og en stk 1000GB til lagring.

 

torfinn

Endret av torfinns
Lenke til kommentar

Jeg er ikke kjent med programmer innenfor redigering av bilder eller film. Systemkravene på de respektive nettsidene syntes lave for min del i forhold til hva jeg trodde.

 

Ta for eksempel utgangspunkt i denne, en "custom" PC hos Komplett. Om du kun skal benytte den for redigeringsoppgaver tror jeg du ikke trenger å legge mye i et godt skjermkort. Vennligst korriger meg om dette ikke stemmer. Ta bort det du ikke trenger og legg litt mer penger der du føler at du trenger det. Adobe's systemkrav for CS4 er: 1.8GHz or faster processor

512MB of RAM (1GB recommended)

 

Slik som oppsettet står nå har det en Duo Core 2,8GHz prosessor og 2GB RAM. Jeg må igjen understreke min mangel av erfaring vedrørende annet enn Lightroom, men jeg ville nok ha kjøpt 4GB RAM og en kraftigere prosessor. Hvorvidt Duo eller Quad er veien å gå med tanke på disse programmene vet jeg ikke. Skal du også benytte PC'en til å spille litt bør du naturligvis ikke gå ned på skjermkort.

 

http://www.komplett.no/k/config.aspx?ConfigSystemId=10184

 

Pakkeløsinger:

Duo: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=323837

Quad: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=326294

 

Jeg tror det var det beste jeg kunne gjøre av anbefalinger. Jeg har langt i fra den samme tyngden som mange andre her inne. Men etter mine øyne er ingen av disse dårlige PC'er.

Lenke til kommentar

er også enig i at det ikke er de mest ressurskrevende spesifikasjoner som står oppført, og photoshop kjører relativt greit når jeg jobber med mindre ting, men med engang jeg feks. skal lage et panorama bildet av 7,8 raw bilder tør jeg ikke engang være ved dataen. (overdrivelse, men dere skjønner)

 

Så tenkte meg hvertfall en god prosessor for å kjøre lightroom, og minst 4 gb minne.

Lenke til kommentar

Ja, jeg kjenner til det. Det lille jeg brukte Lightroom med min nåværende kasse (1,8GHz singel-core, 128MB GPU og etter det blir det bare værre ;)) kunne jeg ta både to og tre kaffepauser før oppfriskning av en 10-15 bilder var på plass. Du får ha lykke til med valget. Uansett hva du velger fra nevnte butikker eller lignende er jeg sikker på at du får en strålende maskin til ditt bruk. De luze out.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...