Gå til innhold

Blue- og greenscreen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det enkleste og greieste programmet er Adobe Premiere, der du har i hvert fall ti ulike blue- og greenscreen-funksjoner.

 

Avid DV Xpress tror jeg du må ha et plug-in for å bruke bluescreen i, til gjengjeld blir da også resultatet veldig bra (veit at DV Xpress har mulighet for det beste bluescreen-pluginet... Husker selvfølgelig ikke hva det heter)

 

veit ikke hvordan det er med Pinnacle eller Ulead.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Er det da sånn at du bare kan ta et blått eller grønt teppe og henge bak deg og lage sending i bagdad?

 

Kan du f.eks. ha en slags color picker slik som i photoshop slik at du velger hvilken farge som skal bort?

 

 

Jeg har prøvd bluescreen i premiere og av erfaring må det veldig mye til for at resultatet skal bli bra. Det nytter ikke bare å henge opp et teppe. teppet må være helt strøkent og jevnt i fargen, belysningen må være jevnt fordelt og slik at teppet ikke reflekterer blått lys på personen som står foran. Det har en tendens til å bli kornete kanter på personen hvis du ikke "smoother" kantene, og hvis du smoother kantene ser det unaturlig ut. Hvis dagslys er en faktor i filmen din ville jeg valgt greenscreen.

Bluescreen e.t.c. mulighetene er ikke gode nok i premiere etter min mening.

Lenke til kommentar

Blue- og greenscreen er kanskje noe av det tøffeste en kan hive seg ut på. Det er veldig viktig at bakgrunnsfargen blir belyst skikkelig slik at en får en så jevn farge som mulig; uten dette vil selv ikke de dyreste programmene ha mye å stille opp med.

 

I Pinnacle Edition har en fått et nytt verktøy for keying som jobber i sanntid. Det betyr at du veldig enkelt kan sette nødvendige instillinger (spesifisere hvilken farge som skal keyes ut, hvilken tolleranse du ønsker etc.) og se endringene med en gang (uten rendering). Om du skal drive litt med dette bør du velge et verktøy som gjør det i sanntid slik som Edition 5.

 

Skal du drive MYE med dette, tror jeg VideoUtstyr har noen fine løsninger opp i ermet. Du kan finne litt mer info på www.videoutstyr.no.

 

/Øystein

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...