Gå til innhold

Varulv - et lite "mind game"


Daft

Anbefalte innlegg

I påvente av nok en kjedelig regnværsdag ble jeg fristet til å få i gang en runde av spillet "Werewolf" her på forumet.

Werewolf er egentlig en selskapslek, men så lenge folk er noenlunde aktive fungerer det også knakende godt som et forumspill.

 

Spillet tar plass i en "landsby" med 9 deltakere. Deltakerne vil få utdelt følgende roller via PM etter en loddtrekning utført av meg:

2 varulver

1 klarsynt landsbyboer

6 landsbyboere

 

Spillets gang:

-Spillet har to faser(dag og natt).

-Spillet starter i natt-fase. Her skal de to ulvene i det skjulte bli enige om nattens bytte(navn sendes deretter i PM til meg). Denne personen blir tatt livet av og er dermed ute av spillet.

-Når dette er gjort går spillet over til dag-fase. Landsbyboerne oppdager fort at en person blant dem mangler, og skrekk, panikk og lynsjestemning oppstår i håp om å få tatt knekken på den antatte ulven. Landsbyboerne skal da utføre en avstemning, og når det oppnås flertall for å lynsje en person vil denne stakkaren bli tatt livet av. De slue ulvene har naturligvis kommet seg tilbake til menneskeform i tide til avstemningen og deltar som vanlige landsbyboere i håp om å påvirke mobben og på den måten få de til å lynsje noen andre enn dem selv.

-I starten av dag-fasen har den klarsynte landsbyboeren mulighet til å innhente informasjon om en annen deltakers rolle(gjøres over PM til meg). Den klarsynte velger selv om han vil dele denne informasjonen med de andre landsbyboerne(må gjøres på en særdeles diskré måte dersom han ikke vil bli nestemann på ulvenes liste).

-Med en person lynsjet går spillet tilbake til natt-fase og historien gjentar seg. Dette fortsetter til enten alle landsbyboerne eller alle ulvene er døde. Den av de to sidene som er igjen til slutt vinner.

 

Noen enkle regler og påminnelser:

-I løpet av natt-fasen skal det være stille i tråden. Landsbyboerne skal sove eller gjemme seg innendørs, og ulvene må naturlig nok diskutere sitt bytte et annet sted for ikke å bli avslørt.

-I løpet av dag-fasen skal spekulasjoner, diskusjoner og avstemning gå høylytt i tråden om hvem som skal lynsjes, og bare i tråden. Landsbyboerne har ikke lov til å diskutere seg imellom andre steder enn her.

-Roller skal enten holdes hemmelig eller røpes offentlig i tråden. Her gjelder det å huske at folk ikke nødvendigvis alltid snakker sant.

-Varulvene holder sammen. De vil få vite om hverandre fra spillets begynnelse og har lov til å kommunisere fritt seg imellom på hvilken som helst måte de vil, når de vil.

-Redigering av poster er ikke lov, spesielt når det gjelder avstemning for lynsjing. Så fort et flertall er oppnådd er avstemningen over og personen er da død.

-Døde personer er ute av spillet og kan ikke lenger ytre sin mening i tråden, eller på annen måte kommunisere med spillere som fortsatt er i live.

 

Tror jeg har fått med meg det viktigste nå. Dersom det skulle være spørsmål er det bare å fyre løs, evt. ta en titt på linken lenger opp.

Spillet kan virke forvirrende eller komplisert i starten, men så fort det kommer i gang går det meste lett som en lek. :)

 

Da er det bare å kjøre i gang og melde seg på. Jeg trenger 9 deltakere. :)

Husk: Dette er et tidkrevende spill med mye psykologisk og analytisk krigføring i løpet av dag-fasene for å finne den store stygge ulven. Dersom du ikke kan avse minst 1-2 timer daglig til forumtrolling de neste dagene er det best å ikke melde seg på, for å unngå at andre må vente lenge på din stemme, eller evt. forsvarstale dersom du står i fare for å bli lynsjet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...