Gå til innhold

Sluttet i jobb, surr med lønn.


Anbefalte innlegg

Hei alle sammen

 

Jeg sluttet i min gamle jobb 30.6.

Har akkurat snakket med servicekontoret om ett par ting:

Jeg har ikke fått utbetalt feriepenger. (skulle bli fikset, gamle sjefen min har ENDA ikke sagt ifra att jeg har sluttet...)

Jeg har hatt feil sats i halve april mnd.

 

Når det gjelder april, så gikk jeg opp 30 kroner i timen, noe som utgjør mye penger for meg. Nå mener bedriften att satsen ikke gjelder for april da satsen gikk opp 16. april (Jeg gikk opp ett lønnstrinn denne datoen pga alder).

Hvordan er lovverket for dette?

Hva har jeg krav på?

 

Slik jeg ser det har jeg blitt ført bak lys da min tidligere sjef sa att fra 16 april fikk jeg høyere lønn. Tingen er att jeg jobbet MYE ekstra de siste dagene i april som førte til masse overtid, alt dette må da ha blitt beregnet feil? Hadde jeg ikke blitt fortalt att jeg gikk opp i lønn så hadde jeg jobbet ett annet sted som ga meg bedre betalt.

 

Grunnen til att jeg er en smule desperat er att jeg nå kun sitter med 3 tusen kroner for og leve med til jeg får lønn fra min nye arbeidsgiver. Min gamle arbeidsgiver nekter og betale ut feriepengene mine før neste lønnsutbetaling og da når de mener jeg har fått den lønnen jeg har krav på så sliter jeg ekstremt økonomisk en mnd...

 

Så jeg trenger hjelp, hvordan er lovverket når det gjelder dette?

 

Takker for all hjelp jeg kan få :)!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom du er organisert vil det være lurt av deg å ta kontakt med fagforeningen. Det høres nesten ut som arbeidsgiveren prøver å lage mest mulig helvete for deg...

 

Er du ikke organisert så kan det kanskje være greit å ta kontakt med en advokat dersom du selv ikke klarer snakke arbeidsgiveren til fornuft.

 

Ellers kan det kanskje være greit å ta kontakt med bank for å slippe unna med f.eks en avdragsfri mnd så du har penger nok til å klare deg selv om du ikke skulle få feriepengene. De fleste bankene er vel rimelig greie å ha med å gjøre på slikt vil jeg tro.

Lenke til kommentar

Vet ikke helt hva jeg skal ta opp med en advokat,.... Det min gamle sjef sa var jo muntlig, altså ikke noe jeg kan bevise.

 

Bedriften er bundet opp av tariff + egne avtaler for bonus og ekstra lønnstrinn. Det er her jeg skulle ha gått opp i lønn.

 

Så etter litt forskning uten og finne ett svar så spør jeg om følgende:

Bedrifter som er bundet opp av tariff skal følge disse, men hva sier tariff om lønnsøkning? Slik som i dette tilfelle som skulle ha skjedd etter den 16. april. Sier tariff att lønnsøkning først skjer neste mnd?

 

Klarte dessverre ikke og finne svar på det selv.

 

Ellers har jeg ordnet med både banken og de andre som krever penger av meg hver mnd :)

 

Takker for svar Raimop!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...