Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Nybygd PC med merkelige feil under spilling.


Anbefalte innlegg

Hei,

For et par uker siden bygde jeg meg ny pc med følgende spesifikasjoner (kopi fra handlevogna på komplett.no):

 

1 Asus P6T Deluxe V2, X58, Socket-1366 DDR3, ATX, SLI&CrossFireX, Firewire, 2xGbLAN, 3xPC

1 Intel Core? i7 Quad Processor i7-920 4,8GT/sec, 8MB, Boxed

1 MSI GeForce GTX 260 896MB PhysX CUDA PCI-Express 2.0, "Twin Frozr OC", GDDR3, 2xDVI, HD

1 OCZ Platinum XTC DDR3 1600MHz 6GB KIT 3x Platinum Z3 XTC 2GB, CL7-7-7-24, 1.65 Volts, 24

1 Corsair Powersupply 750W Black, ATX/EPS, 140mm Fan, 8xSATA, SLI

1 Antec Nine Hundred Two Black Miditower 2x Front 120 x 25mm fans, 1x Rear 120 x 25mm fan

Det som skjer er at noen spill klikker etter x minutter/timer, andre klikker med en gang, mens noen kjører helt fint. Forklarer under hva som skjer i hvilket spill.

 

Prototype - Kjører perfekt i en viss tid, før det klikker. Dette skjer helt tilfeldig etter alt fra 30 minutters spilling til fler timer. Det som skjer at spillet fryser, og jeg må lukke fra oppgavebehandling.

 

Counter-Strike 1.6 - Kjører jeg spillet i OpenGL går det ca 5-6 minutter før spillet henger seg. Den siste lyden som kom i spillet går i loop. Kjører jeg i Direct 3D kan jeg spille spillet i alt fra 30min til fler timer før det samme skjer. Eneste forskjellen er at med Direct 3D så fikser feilen seg selv, og jeg kan fortsette å spille etter at spillet har hengt en 5-6 sekunder.

 

Empire: Total War - Har ikke spilt dette for mye, men før jeg kjøpte meg ny CPU kjøler så klikket spillet etter 10min. Spilte det i 20min med ny CPU kjøler, og ikke opplevd noe galt.

 

The Elder Scrolls: Oblivion - Kjører fint en viss tid før spillet henger i noen sekunder, før jeg kan spille igjen. har jeg på HDR i spillet så blir skjermen hvit etter noen sekunder og er umulig å spille.

 

Overlord II - Dette er spillet jeg prøver hver gang jeg gjør en endring på PC'en. Det klikker ca på det samme stedet hver gang og må stoppes fra oppgavebehandling.

Kjører jeg dette i vindusmodus, klikker det som regel nesten med en gang og det klikker får jeg opp meldingen:

Display driver stopped responding and has recovered

Display driver NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 186.18 stopped responding and has successfully recovered.

Etter 1-2 minutter ser spillet ut til å fungere igjen (uten å restarte det), men det klikker igjen etter x antall sekunder.

 

Age of Conan - Kjører med DX10, alle instillinger på høyest, merker ingen feil.

 

Counter-Strike: Source - Spilt 2 timer uten feil.

 

Trodde først dette var et kjøleproblem, siden CPU kjøleren gikk opp i 75 grader (som egentlig ikke er så mye), så kjøpte meg ny CPU kjøler. Hverken hovedkort, CPU eller GPU går over 55 grader under de mest krevende spillene, så dette er ikke problemet.

 

Har også prøvd å ta ut, og kjøre med kun 1 ram brikke. Får samme problemer i spill uansett hvilken av brikkene jeg kjører.

Jeg la merke til at når jeg puttet en brikke inn i enkelte av minnesoklene vil ikke PC'en starte. Kan dette være defekt, og ha noe med problemene å gjøre?

 

Kjører hovedsaklig Windows 7, men installerte Windows Vista på en annen partisjon, og får akkurat de samme problemene her. Har også prøvd forskjellige driverversjoner både i Vista og Windows 7.

 

Er ganske hjelpesløs her jeg sitter. Er det noen som har sittet med lignende problemer og vet hva det kan være? Selv mistenker jeg at det er noe med hovedkortet, men ser at det er NVIDIA driveren som klikker under spillene, så kan det være skjermkortet?

 

Jeg prøver å få lånt meg et pci-e skjermkort for å se om dette er problemet, men kjenner ingen i nærområdet som har det, så mens jeg jobber med å få tak i dette ønsker jeg gjerne deres teorier, eventuelt svar.

 

 

Takker for all hjelp jeg kan få!

Endret av Mow
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

kan jo godt være hovedkortet, feil volt eller noe sånt. Brukte også å få sånne feil, men så skiftet jeg fra auto-voltage til 2.1 som ram brikkene mine skal stå på. du kan jo sjekke det iallefall. Kan jo også hjelpe å oppdatere bios/installere de siste driverne til både skjermkortet og chipset. Kan være så mye.

 

Memtest86 kan teste om det er rammen som det er noe feil med, den kommer med de fleste Linux live-cdene som f.eks ubuntu.

Lenke til kommentar
jeg tipper defekt skjermkort.

Du kan prøve å underklokke skjermkortet litt og se om det hjelper.

 

 

Har vanskelig for å tro at det er defekt skjermkort hvis AoC kjører feilfritt på høyeste instillinger.. Har mer tro på RAM-volt som nevnt ovenfor, evt noe utdaterte drivere.

Lenke til kommentar

Takker for forskjellige tips. Har prøvd å sette ned volten på brikkene, uten hell. Kjørte også memtest86 og fikk ingen feil på brikkene.

 

Har også testet alle benchmark på Everest uten at jeg merker noe galt.

 

Som jeg skrev over så har jeg ikke bare prøvd forskjellige drivere. Har til og med prøvd forskjellige operativsystem.

 

Har enda ikke fått tak i et skjermkort jeg kan prøve, så kan ikke få bekreftet dette enda. Men er rart om det er skjermkortet, da jeg som sagt kjører enkelte nye spill på fult, uten problemer.

 

Har også spilt Call of Juarez - Bound in Blood og GTA San Andreas et par timer nå uten å merke noen feil.

 

Har aldri opplevd no lignende, og sitter fortsatt igjen uten svar :\

Endret av Mow
Lenke til kommentar

Jeg har akkurat samme problemet, bare at det er med EVGA GTX295 Co-Op Edition. Har da Mist 1000W psu, i7 920 cpu, Dominator 6GB 1600Mhz minne og P6T deluxe V2 hovedkort.

 

Det er veldig irriterende. Jeg har derimot ikke prøvd forskjellige operativsystem, men dine problem virker ganske identiske med mine. Jeg har nettopp satt opp dataen, og har bare prøvd Far Cry 2 og Call of Juarez - Far Cry 2 frøys seg, men Call of Juarez funka den halvtimen jeg orka å spille i går kveld uten problemer...

 

jeg er desverre like hjelpesløs som deg, så om du har fått noen løsning på det hadde det vært snilt å dele med deg din erfaring :) Har også prøvd med annen driver, og det hjalp ikke... :/

Endret av Enron
Lenke til kommentar

Komplett ba meg om å prøve et annet skjermkort. En kamerat kommer over i morgen med skjermkortet sitt. Kan si ifra om dette er feilen min eller ikke Enron.

 

Er ganske sikker på at det er enten skjermkortet eller hovedkortet det er noe rart med.

Lenke til kommentar

Jeg tok motvillig fram mitt gamle skjermkort, GTX8800, og det fungerte som det skulle. Så er nok desverre skjermkortet mitt det er noe feil med. Skal sendes tilbake til komplett på mandag tenker jeg. Håper bare det går fort for dem å få testa det, og at de samme problemene dukker opp for dem sånn at jeg får et nytt. Er så skuffa, og er så kjedelig å måtte vente så mye ekstra bare på grunn av sånn her drit.

Lenke til kommentar

Ja, fikk lånt skjermkortet til en kamerat for å prøve, og det er så absolutt skjermkortet som var defekt her og. Utrolig rart at noe skal funke, mens annet ikke.

 

Da er jeg fint uten PC i over en uke, noe som passer utrolig dårlig, da jeg bruker nettet til å jobbe:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...