Gå til innhold

Hvordan få inn AM signaler fra rundt om i verden?


Anbefalte innlegg

hei , har en forsterker fra midten av 90 tallet som fortsatt gjør jobben . Så kom jeg på en liten kassetradio jeg hadde som liten , den tok inn AM signaler fra hele verden uten noe form for antenne forlenger / forsterker. Så tenkte jeg at det måtte da funke like bra på forsterkeren jeg har nå, men neida.

 

Problemet er at det bare er skurring når jeg søker, ikke tegn til signaler. kansje noen svake stemmer med støy er alt jeg får inn. Ser det er antenneinnganger bak . FM / AM / en det står 75 på + den integrerte vippearm antennen som er til FM nettet. Koblet til en lang høytalerkabel på AM inngangen , men forstatt bare skurring og støy.

 

Noen som har noen tips? antennekabler jeg trenger og slikt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kassettradioen din har en liten innebygget antenne,det har nok ikke receiveren din.Derfor trenger du en lang utvendig strekkantenne.Den bør være fra 15-30 m lang,og plasseres så høyt som mulig.Her i Norge bør den også plasseres med "langsiden" mot sør,altså øst-vest.Dette skyldes at de fleste signalene kommer fra sør,sørvest eller sørøst i Norden,og en strekkantenne tar best i mot med antennen på tvers av signalet.

Forankring av strekkantennen kan gjøres med tau eller lignende.Selve antennen skal ikke ha kontakt med jordpunkt,som hus,tre ol i endene.Nedføring inn til receiver gjøres i en ende,og til nedføringsledning kan du benytte coax-kabel eller annen skjermet ledning.Til selve antennen kan du bruke vanlig trekkledning som benyttes til skjultanlegg i boliger feks.Sammenkopling av coax til antenne gjøres ved å kun tilslutte senterleder i coax til selve antennen.Skjermen lar du bare avslutte litt før sammenkoplingen.

 

Dette kan også forminskes litt,og det vil også sikkert fungere,men for optimalt mottak,er dette det beste man kan gjøre med "vanlige" hjelpemidler.

Lykke til

Mvh Rune

Endret av Skagen
Unødvendig sitering.
Lenke til kommentar

-Må kanskje nevnes at dette gjelder AM-signaler,og at denne typen antenne nok ikke vil fungere like godt på FM,selv om det nok også vil virke der også;bare ikke optimalt.

Endret av Skagen
Unødvendig sitering.
Lenke til kommentar

Enkelte innlegg er blitt redigert grunnet overdreven eller feil bruk av quote-funksjon. Vær vennlig å passe på å quote det du svarer på og ikke mer enn det. I utgangspunktet skal man ikke quote mer enn maks to innlegg bakover. Dette for å gjøre det mest mulig oversiktlig. Ved quoting av veldig mye tekst, eller om bruker finner det nødvendig å quote flere innlegg bakover så oppfordres man til å bruke skjul funksjonen.

 

Dette innlegget skal ikke kommenteres. Reaksjon på moderering gjøres eventuelt på pm. Tilbakemelding av generell karakter kan gjøres i Tilbakemeldinger om forumet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...