Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst]BOOTMGR is missing


Anbefalte innlegg

Heisan

 

Har en Acer Aspire One D751H. Hadde tidligere i kveld Windows 7 på den, men tenkte å teste ut Linux Mint. Starta opp Gparted via USB og sletta Win 7 partisjonen. Så nå ligger det ingen ting på harddisken, bortsett ifra enn recovry partisjon med Win XP på.

 

La inn Mint på en bootbar minnepinne og starta opp... og fikk BOOTMGR Mangler. Har søkt litt rundt, og det kan ordnes ved å starte opp med Win 7/Vista og velge repair. Men hvorfor kan jeg ikke lenger starte opp med minnepenn? Har selvsagt valgt i bios at PC'n skal starte opp med USB penn. Kommer ikke langt nok til å velge å starte fra recovery partisjonen engang.

 

Holder på å legge inn Win 7 på minnepenn nå, får se om PC'n starter opp med den. Dette irreterer meg... Sist jeg skulle prøve ut Linux endte det med kødd da og.

 

Marius

 

EDIT: Ja, da kom jeg litt lenger da. Starta opp med Win 7 USB og kommer til et vindu kalt "Windows Boot Manager" og "Windows failed to start". Står at jeg skal sette inn installasjons disken og velge repair. Men det er jo nettopp det jeg skal gjøre med USB minnepennen. Er jo ikke DVD drev på denne PC'n. Helt nederst står det "An error occurred while attempting to read the boot configuration data". Har fortsatt valgt å starte fra minnepenn.

 

EDIT2: Da fikk jeg i hvertfall startet opp Gparted fra minnepenn igjen. Så ut som PC'n ikke ville starte opp da jeg formaterte til NTFS før jeg lagde den bootbare minnepennen, men fungerte nå nå med FAT32. Skal se om jeg får Linux Mint til å starte nå da. Dere som evt. sitter å skal svare... Avvent litt, ser ut til at dette går.

 

EDIT3: Der ja, fikk Mint til å starte... Så nå er snart Linux up and running. Er NTFS altså ikke et egnet filsystem å bruke til en bootbar minnepenn? Bruker foresten Unetbootin til å lage bootbar minnepenn.

Endret av Mariuslk
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...