Gå til innhold

Problemer med å starte bærbar, HP NX7010!


Gjest medlem-98070

Anbefalte innlegg

Gjest medlem-98070

Har en HP laptop som har fungert problemfritt i 5 år, men det har vært litt tull med å få skru den på iblant. Jeg trykker ned på-knappen og ingenting skjer. Så trykker jeg igjen og igjen, hardere og hardere, og til slutt skjer det noe.

 

Idag så presset jeg av alle krefter, prøvde om og om igjen i et kvarter uten respons. Så ventet jeg litt og prøvde igjen, og da var jeg vel bare heldig og fikk den på igjen.

 

Hva er feil? :S

 

Det er en compaq nx7010 forresten

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-98070

Hehe, du har vel et et poeng, men den eneste måten jeg fikk maskinen på tidligere var å bruke kraft... først trykke løst (ingenting skjer), så trykke HARDT (maskinen slår seg på).

 

Men i det siste har det blitt vanskelig å få den på samme hvor hardt jeg trykker...

Lenke til kommentar

Hei:)

 

Vil tro det er noe galt med knappen. Kan det hende den faktisk ikke treffer "knappen" inne i pcen som starter pcen. Har det vært noen annan skade på pcen? Mistet i gulvet ect?

 

Jeg ville ha levert den på verksted, men om du klarer å holde en skrutrekker skal det vel være mulig å åpne pcen. Det kan hende det faktisk er noe så enkelt som å fjerne litt smuler eller støv som sperrer for kontakt mellom knappen og pcen din.

 

 

" -Et hvert komplisert problem har en enkel løsning - den gale."

Lenke til kommentar
Gjest medlem-98070

Var noe slik jeg tenkte på ja, Kuzzye.

 

Men den er som sagt 5 år gammel, så har ingen form for garanti lengre, og å sende inn på reperasjon blir jo mer utgifter enn en så gammel pc er verdt.

 

Denne PC-en har stort sett bare stått stille på skrivebordet i alle årene, så har aldri gått i gulvet eller blitt utsatt for andre skadelige ting.

 

Er vel antakelig ingen vei utenom å åpne PC-en, men er noe skeptisk da jeg ble frarådet på pc-butikken å åpne en laptop selv, da dette er noe kun profesjonelle skal gjøre. :/

 

Noen som kjenner litt til denne pc-en som vet åssen det er å komme til denne knappen? Ser ikke ut som jeg får av det dekselet uten å demontere skjermen først, og dette prøvde jeg en gang selv uten suksess.

Lenke til kommentar

Nå kom jeg faktisk på at vi for noen år siden hadd en laptop som hadde lignende problem. Knappen ble ødelagt da en fjer inne i marskinen ikke lenger dyttet knappen tilbake. Vi fikk dermed ikke start på den.

 

Jeg tror ikke vi kom frem til noen løsning, så den ligger vel å slenger på loftet et sted.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-98070

Vurderer å aldri skru av PC-en igjen :p så lenge den er på så er det ikke noe tull med den...

 

Men utrolig kjipt at hele PC-en blir nesten ubrukelig bare pga en så liten filleting..

 

Håper noen med peiling rundt dette problemet kan komme med tips hvis det er noe å gjøre!

Lenke til kommentar

På denne PC så var det faktisk enkelte som hadde problemer med knappen slik du beskriver. Og det er hovedkort bytte som er løsning og man da ikke kan en god del om elektronikk, for man kan jo da lage en annen på-knapp, da det tross alt er rett og slett en sammen føyning av en krets som skal til for å starte PC.

Egentlig ikke så vanskelig.

 

For å åpne PC, så tar du av tastaturet, alle skruene til tastaturet er merket med symbol på undersiden av PC. Tror det var 3 skruer til dette.

Når det er gjort så tar du bort 4-5 skruer som er rett under det dekslet der på-knappen er, altså rett under deksel på undersiden av PC, da dette dekselet holdes fast av noen skruer. Jeg husker dog ikke hvor mange som holdt det fast. Derfor tar du bort alle som potensielt kan treffe dette deksel.

For å ta bort dekselet så får du tak i kanten på venstre eller høyre siden, med dertil egnet verktøy. Brekk opp fra det punktet du startet på, og rikle litt på det mens du drar det nesten rett opp. Da vil du ser bryteren helt oppe i venstre hjørnet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...