Gå til innhold

Anbefalinger til kjøp av "luksusbærbar"


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg er i markedet etter bærbar, har nå en Dell XPS M1330 som skal byttes ut. Maskinen jeg tenker å erstatte den med vil være en med ganske like egenskaper. Har sett på Studio XPS 13, som ser flott ut, men orker ikke risikere de samme varmeproblemene igjen (lest om endel som har det i XPS 13 tråden).

 

Er vel kanskje ikke heeelt riktig å si luksus bærbar, men er villig til å betale litt for en liten og lett sammenlignet med hva man får for samme pris med større maskiner. Her er kriteriene:

 

Prisklasse: 10 000 - 15 000.

 

Må ha:

 

- 12.x"-13.x"

- LED skjerm

- Kraftig prosessor

- Dedikert grafikkort

- Minst 3 GB RAM

- Minst 320 GB HDD

- Pent design

- Helst ikke mer enn ~2.3 kg

- HDMI og bra med usb-tilkoblinger

- Grei kjøling uten for mye bråk

 

Ønskelig:

 

- Lavest mulig vekt

- Dockingstasjon

- eSata tilkobling

- God batteritid

 

Trenger ikke:

 

- Innebygget optisk drev

- Er ikke interessert i noen Mac-modeller

 

Er selvfølgelig ikke lett å oppfylle alle disse punktene, er f.eks vanskelig å finne en liten og pen som samtidig har dockingstasjon, men kriteriene er der for å gi en pekepinn.

 

Eksempler på dataer som jeg svært godt kunne tenke meg, men som jeg ikke har fått tak i (ingen på lager og tar ikke inn nye) i Norge er:

 

- Asus U6Vc

- LG P310

 

Tenker å bruke denne maskinen som en multimediemaskin når jeg er hjemme, ønsker derfor å ha en pen og liten maskin som tar seg bra ut, samtidig som den har bra med tilkoblinger. Ønsker også at den skal være liten for jeg kommer til å drasse den rundtom litt også. Er bra om den har godt batteri, men kommer nok til å være tilkoblet et adapter mesteparten av tiden (bør dermed ikke stikke ut for mye bak, vurderer eventuelt stort + lite batteri)). Trenger ikke være så ekstremt kraftig grafikkmessig, den må kunne drive gamle spill (HL2, Trackmania osv) og ikke minst må den kunne vise HD på en tilkoblet TV skjerm.

 

Burde være nok informasjon til å danne et bilde om hvilken type maskin jeg ser etter. Er veldig takknemlig om noen har noen bra forslag som passer. Synes 15 000 kroner er i overkank dyrt, men vil vurdere det. Tenker å ha maskinen i en god del år.

Endret av Toxin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...