Gå til innhold

[Løst]Hjelp til oppsett av "tallknuser" , 10-15k


Anbefalte innlegg

Hei,

Noen som har innspill til oppsett av en maskin som kun skal brukes til tunge excel-oppgaver?

 

Det er ønskelig at maskinen er så rask som mulig til dette. Ettersom maskinen ikke skal brukes til tunge grafiske oppgaver, trenger jeg kanskje ikke bruke så mye på GPU? Eller kan den avlaste cpu til regning? Er usikker på dette.

 

Trenger ikke skjerm, tastatur og mus. Ellers komplett maskin.

Budsjett 10 - 15 000 kr.

 

På forhånd takk for tilbakemeldinger.

Endret av sinur
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok det er sikkert riktig. Uansett så er det nok en fordel med den type disk i et slikt oppsett. Jeg vurderte Q9550 også for å spare litt penger. Tenkte evt å legge det inn i systemet og bare satse på SSD-enhet som harddisk; kanskje bruke 3-4K på SSD. Q9550 er jo også en monster CPU. Her er det vel mange rundt om som kan komme med innspill?

Endret av jornboss
Lenke til kommentar
Ok det er sikkert riktig. Uansett så er det nok en fordel med den type disk i et slikt oppsett. Jeg vurderte Q9550 også for å spare litt penger. Tenkte evt å legge det inn i systemet og bare satse på SSD-enhet som harddisk; kanskje bruke 3-4K på SSD. Q9550 er jo også en monster CPU. Er du enig i noe slikt Giallorossi?

Altså skulle jeg invistert 10-15 K så ville jeg aldri i Verden gått for Socket 775, ene og alene fordi det er mer Fremtidsrettet. Men nå er ikke jeg trådstarter, og jeg velger å tru at han heller ikke ønsker/pleier å skifte/endre mye på Oppsettet sitt (?), og derav kan gå for Socket 775.

Uansett, hvis du skal legge 3-4 K i SSD, så regner jeg med du tenker på å kjøre to SSD'er i Raid? Dette er ikke så lønnsomt som først antatt, da det visstnok ikke yter så fantastisk som tallene sier i syntetiske tester (Mao Ytelsen i Praksis er ikke mye endret). Da er det mye bedre å gå for en Intel-SSD :)

Lenke til kommentar

I prinsippet enig i det om 775 siden det skal utgå. Ofte ender en jo allikevl opp med å skifte både prosessor og hovedkort når man oppgraderer. Egentlig er det kanskje like greit å tenke ytelse her og nå når man foretar innkjøp og ikke ta hensyn til evt oppgradering av CPU..

 

Vel la det ligge det blir en annen diskusjon.

 

Vi er enige om at det foreslåtte oppsettet er bra bare endre SSD til en av de du foreslår.

Endret av jornboss
Lenke til kommentar
Begrepet fremtidsrettet er så godt som ikke-eksisterende innenfor dataverden, likevel er det enkelte ting som kan gjøres for å øke levetiden betraktelig.

 

Siden utviklingen i PC-verden går ekstremt fort, er det ofte veldig dumt å bruke masse penger på de nyeste grafikkortene, prosessorene etc. Grunnen til dette er at du vil få en maskin som yter like godt til halve prisen etter noen måneder. Jeg anbefaler å legge til rette til neste gang du skal oppgradere maskinen, så oppgraderer du de delene som er utdatert, samtidig som du slipper å kjøpe alt nytt.

Det er 4 ting som skiller seg ut når det kommer til levetid, disse er: Kabinett, PSU, skjerm og kjøling.

 

Dog, siden maskinen skal brukes til tallknusing, en meget prosessorkrevende oppgave, er det dumt å gå for gårdagens teknologi (775).

 

Jeg anbefaler i7 920 med D0 stepping under den forutsettningen at du kan klokke.

Lenke til kommentar

Takk for gode innspill.

Jeg fikk svar på det jeg lurte mest på: hva slags prosessor og lagringsløsning jeg burde gå for.

 

Giallorossi har helt rett. Dette er maskin som neppe kommer til å bli oppgradert. Bakgrunnen er at den skal kjøpes inn i jobbsammenheng (av arbeidsgiver). Når den går ut på dato, blir det nok heller aktuelt å kjøpe en helt ny maskin. Så er det noen andre som får arve denne.

 

Det er altså hastighet her og nå som gjelder.

Så lenge jeg kan begrunne det, er budsjettet også fleksibelt.

 

Det jeg lurer på nå, er hva som er flaskehalsen i dette systemet?

- Forsto jeg det riktig at det ikke er noe å tjene på en raid-løsning (ikke med to/tre intel-disker heller?)

-Det kommer ikke til å bli liggende store datamengder på maskinen, så jeg tror faktisk jeg ikke trenger hdd i tillegg til ssd

- Bør jeg skaffe 64bit Vista for å få utnyttet ram'en?

 

Maskinen jeg bruker til disse oppgavene i dag er en av de første c2d bœrbare som kom (2GB)

Det går TREGT, når vi drar igang noen lange excel-makroer.

 

Håper jeg merker fremgang med denne. :-)

 

P.S. Hvordan vil denne maskinen klare seg sammenlignet med billigste Mac Pro? Noe raskere pga disken? Jeg foreslo Mac'en først, men innså at det var mer edruelig å gå for en skreddersydd maskin for vårt behov.

Endret av sinur
Lenke til kommentar

Bare så det er sagt: Intel SSD vs Vanlig Mekanisk HD - Da snakker vi Himmel og Hælvete forskjell ytelsesmessig, både i Praksis og Syntetisk ;)

Uansett, det virker som at du har et relativt "løst" budsjett, og jeg ville derfor gått for Intel sitt i7, og da ikke denne i7 920 d0, men heller en Xeon W3520 d0. Dette fordi Xeon-modeller er beregnet til Server bruk (...Noe jeg antyder er nærliggende ditt bruk? Dvs: Hyppig Bruk). Itillegg har det vist seg at Xeon modellene er bittelitt bedre Overklokkere.

 

Jeg vil anbefale deg å Overklokke maskinen, dette tjener du massivt på, og det er overhode ikke vanskelig, et par minutters lesing og endring av noen Bios Instillinger så klarer du vesentlig høyere Hastigheter ;)

Lenke til kommentar

OK, da har jeg lest litt om ssd og skjønner at det ikke er så mye å hente på raid der.

Maskinen kommer faktisk ikke til å bli brukt så hyppig, men veldig intensivt når den brukes.

Jeg vet ikke om det spiller noen rolle ang. i7 vs xeon?

 

Jeg er jo sånn rimelig teknisk av meg, så vist det er så enkelt som du sier å overklokke, så er jo det fristende. Jeg var redd jeg måtte begynne å styre med kjøling o.l.

Så lenge maskinen ikke blir ustabil av det, kan jeg godt skru opp frekvensen litt.

 

Jeg så at det fulgte med et eget "overklokkingsprogram" med det gigabyte-kortet:

 

"you can install EasyTune 6 which is GIGABYTE’s very own overclocking utility. It’s much more user friendly than going through the BIOS and contains a few pre-configured respectable overclocking selections."

 

Men, dette blir jo faktisk billigere enn jeg så for meg. Jeg burde kanskje gå for i7 950 med det samme? Eller vil det gi lite ekstra ytelse for pengene?

Endret av sinur
Lenke til kommentar

Overklokkingsprogram følger med mange Hovedkort, så det er ikke noe nytt. Men Auto-Instillinger som disse Overklokkingsprogramene ofte bruker er ikke Volt-vennlige, her overvoltes det ofte mer enn anbefalt for 24/7 oppsett også.

Angående CPU så må jeg rett og slett si: Har du lyst har du lov . Har du virkelig råd til en Intel i7 950 så er det en fantastisk CPU, men forskjellen mellom en i7 950 og en i7 920/Xeon 3520 er liten, bortsett fra hastigheten. Eneste "store" forskjellen med en i7 950 er at den kan klokkes høyere på Ekstrem kjøling (Les: LN2/Fase/Tørris), noe jeg ikke akkurat tror du kommer til å bruke :p

Uten å ha sjekket prisene, så regner jeg med at en Intel i7 920 d0 er billigere enn en Intel i7 Xeon 3520. Men skulle jeg selv valgt så hadde valget falt på en Xeo, uten betenkningstid ;)

 

Når det gjelder Kjøling så vil jeg anbefale en ny CPU-kjøler, her kan du spare massevis av Grader, spesielt når du overklokker, True eller Prolimatech sin Megahalems er Gode Valg (Les: De to beste CPU-kjølerne) :)

Lenke til kommentar

Da virker det som jeg har funnet et oppsett som jeg vil bli fornøyd med.

Kan gå for den Xeon-prosessoren og prøve meg litt forsiktig på overklokking. Regner med at jeg finner fremgangsmåten på forumet her. Den cpu-kjøleren skal jeg vel også klare å få skrudd på.

 

Merker jeg gleder meg til å få testet denne maskinen.

Takk for hjelpen!

Lenke til kommentar

Til proff bruk bruker mann proff maskiner, og til hjemmebruk hjemmemekka maskiner.

Kjøp en HP arbeidsstasjon, Z400, Z600 eller Z800 om du har budsjett til det.

 

Mindre stress, og mulighet å ringe noen å si "kom fix nå" om det er noe som ikke spiller!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...