Jump to content
Sign in to follow this  
Sjefern

Tikking mens jeg ser video fra pc på tv

Recommended Posts

Jeg laster ned en del tv-serier fra nettet og ser de på tvn min. (så vidt jeg har forstått er det ikke noe ulovelig i det) Bruker en vanlig stereo-jack som jeg har i en "jack-splitter" i pcn slik at jeg får lyd ut til pc-høytalerne oxo. Til bilde bruker jeg en s-video kabel. Programmet jeg bruker for å se på pc på tv er win-dvd. Kablene er koblet til en sourround-forsterker som jeg har koblet til tv og høytalere *puh*

 

Problemet mitt er at det er en tikking når det kommer høye lyder eller musikk. Når ingen sier noe er det heller ingen tikking. Hva kan dette komme av?

Share this post


Link to post

Høres ut til å være et problem som er typisk i forbindelse med digitale opptak. Du har sannsynligvis tatt opp med for høyt volum.

 

Digitalt opptak fungerer slik at det mange ganger i sekundet (44100?) gjøres en måling av hvor kraftig lydnivået er. Det er imidlertid begrenset antall nivåer. For 16 bit, som på cd, er dette 2^16 (65536). Hvis lydnivået som tas opp er høyere enn dette vil det få maks nivå, og ikke den høyere verdien som det egentlig skulle hatt. Signalet som tas opp blir derfor ikke den jevne bølgen som det skulle vært, men et klippet og stygt signal.

 

Løsning på problemet er å dempe volumet på lydkilden.

Share this post


Link to post

Takker for svar men det ser ikke ut til å fungere. Jeg dempet lyden nesten helt i win-dvd og skrudde den opp på forsterkeren men alikevel var det tikking mens de prater. Har du noen andre forslag til hva jeg kan gjøre?

Share this post


Link to post

Prøv et annet program, liker ikke windvd selv. Power dvd er godt men det koster penger, prøv å spill av i ms mediaplayer og se om samme lyden kommer da, hvis det gjør det så er det noe med lydkortdriverne

Share this post


Link to post

Men problemet er ikke der når jeg kun hører på pc-høytalerne. Da kan det vel ikke være driverne? Hadde liksom sansen for win-dvd fordi man bare kan sette på tv-funksjonen og så kommer den fullscreen på tvn med en gang. Kan powerdvd det?

Share this post


Link to post

Hvis det ikke er noe problem ved avspilling på pchøyttalerne er teorien min feil. (Hvis ikke pchøyttalerneer noe skikkelig dritt da...)

 

Hvis min opprinnelige teori hadde vært riktig, ville du ikke fått det til uansett valg av program. Skaden ville da skjedd under opptak, ikke under avspilling.

Share this post


Link to post

Nå har jeg prøvd å se hvordan det fungerer i Zoomplayer og lyden i den er god på tvn. Men der har jeg jo det problemet at jeg må dra videobildet over på tvn og må stille det inn der. Tror ikke Zoomplayer støtter jo ikke to skjermer...... Nåt jeg drar bildet helt ut bilr hele skjermen liksom strekete. For at det skal bli bra må jeg se på bildet med en "zoomplayer ramme" rundt. Uansett veldig tungvint og stygt. Men jeg er jo litt lenger på vei da:) Noen som vet om power-dvd støtter to skjermer? Kanskje de hadde fått luket bort lydproblemet.

 

Synd teorien din ikke var riktig tli.... Sånn du beskrev det hørtes det akkurat som om du snakket om lyden min.

Share this post


Link to post

Desverre Kaptein. Fungerte ikke å ta alt annet på mute. Den tikker like herlig. Men den var forresten litt lav så jeg fikk litt mindre støy av å sette den opp litt:) Takk for forslaget

Share this post


Link to post

Det er somregel snakk om mpeg filer. Men når jeg bruker et annet program en windvd fungerer jo lyden :-? Jeg får bare finne et annet program som støtter to skjermer...

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...