Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei

 

Hvilke alternativer har man dersom man ønsker å leie terminal server løsning.

Inkludert OS/Office etc, med mulighet for å få installert egne programmer.

Må være minimum windows server 2003.

 

Hvem tilbyr dette?

Hva bør prisen ligge på (etablering/per bruker)?

Ellers ting man bør ta hensyn til?

 

Takker så mye dersom noen har tips og erfaringer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 8 måneder senere...

Vil tippe at det koster rundt 200-300 kr pr bruker pr mnd som minimum. Så kommer ekstrakostnader på tilpassninger, utvidet Exchange støtte osv. Innstallering av egen software er ikke alltid like enkelt, da terminal serverne / citrix serverne ofte blir delt med andre kunder. Pleier som regel å være vanlig timepris for å få innstallert egen software da, eller en avtalt etableringskostnad.

 

Det finnes drøssevis av leverandører på dette, fordel å velge en lokal hvis de skal ha ansvar for pc'er i tillegg. Mindre leverandører er ofte billigere enn store, men har ofte for lite miljø til å drifte hele greien etter alle kunstens regler. Men fordelen er som regel bedre fleksibilitet. Alternativ kan du leie en egen dedikert server.

Lenke til kommentar

Det er mange som tilbyr dette. Løsningen du er på jakt etter er en ASP løsning.

 

Prisene ligger fra 600 / 700 kr til langt over 1000 lappen. Alt utifra hvor sikkert datasenter de har ( de største er f.eks plassert i fjellhaller ) til kvaliteten og løsningen på tjenesten.

 

Det finnes mange gode i 700 - 900 kr'ers klassen. Du får de også billigere, men da vil jeg si kvaliteten er betydelig lavere.

 

Det du bør passe på er hastighet, lagrinsplass, funksjonalitet, løsning for oppkobling ( egen vpn og rdp, java med proxy eller en 3. parts løsning som på installeres ).

Pass også på at du får en SLA og sjekk opp i avtalen du skal skrive under på. Utover det er det meste tut og kjør.

 

Ta og send meg en PM og legg igjen mail adressen din så skal jeg sende deg et tilbud. Jobber i en bedrift som drifter og leverer dette daglig.

Lenke til kommentar

VISma er jo dyrt alltid:P heheh...tror jeg ikke har vært borti noen som ikke betaler skjorta for tjenester:)

Ja, men vi er også det første selskapet i Norge som er ISO 20000 sertifisert (også alene om det). Så du får det du betaler for. ;)

 

Kan sjekke priser.

 

Hvis man får hva man betaler for hos Vimsa, nei jeg mener Visma.... Så får man tidvis veldig mye mer for penga hos alle andre.

Lenke til kommentar

Uten å utdype for mye pga taushetserklæringer fra både den ene og andre, så har jeg opplevd å være kasteball mellom Visma Drift og Visma IT litt for mange ganger. Bedriften slår meg som altfor tungrodd hvor veldig få personer ta ansvar. Oppetiden eller responstid på supporten i utgangspunktet er også langt ifra hva man forventer fra denne typen bedrifter.

Endret av CrZy_T
Lenke til kommentar

1. Visma har ingenting som heter Visma drift, men forstår hva du mener. Visma IT er hele smørja med installasjoner, oppsett, drifting, kundesupport osv.

2. Det er sjeldent det tar over 20-30 sekunder før du får svar!

3. 24/7 oppetid.

 

Du har mest sannsynlig vært veldig uheldig. smile.gif

Endret av RePaC
Lenke til kommentar

Budfirma og ASP? Har dårlig erfaring med det, og er i ferd med å redde en stakkar fra tilsvarende. De jeg har vært borti har gjerne behov for å ha en del logikk lokalt i tillegg til lagersystemer og spesielle utskriftsløsninger. Sett en del spesielle krumspring for å løse det. Det er klart at hvis man har en leverandør som tillater mye kundespesifikt oppsett så er man langt på vei, men ofte er ASP-leverandører ganske rigide - uten at det nødvendigvis er negativt.

 

Med 4 brukere vil man nok ligge i grenseland for om egen server er for dyrt, men med kapital til å ta investeringen og forventet levetid på 4 år uten vesentlige problemer bør man komme bra ut av det med en lokal og mer fleksibel løsning. Men det er mange faktorer som spiller inn, og akkurat som at jeg anbefaler lokalt ovenfor ASP vil kanskje en ASP-leverandør anbefale det motsatte.

 

Jeg anbefaler uansett å beskrive løsningen man ønsker seg grundig, og sjekke med et par mindre (ikke for små) lokale leverandører, som gjerne yter god service til bra pris. Det koster dere litt tid, men kanskje dere får et bedre perspektiv på hvordan man kan løse deres behov, og til kvilken pris :)

Endret av enden
Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...

har vell egentlig glemt denne tråden...men vi fant en leverandør på dette som har fungert HELT YPPERLIG!! er topp fonøyd...vi har hatt 2 HD krasjer og da er det bare å sende pcen på service og sette seg på stasjonær pcen hvor man da kobler seg opp og har hatt minimalt med nedetid...HELT NY HVERDAG!! du kan jobbe hvor en du er på hvilken som helst pc bare den har nett:):thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...