Gå til innhold

DIV i stedet for TABLE


Anbefalte innlegg

Jeg skjønner det, men siden ingen klarer lage, eller vise til et eksempel som faktisk demonstrerer akkurat det jeg er ute etter så vil jo det si at dette ikke nødvendigvis kan løses med DIV.

 

Så fort en kan vise meg hvordan dette gjøres ved å bruke DIV så er vi i mål

 

Jeg har enda ikke sett et eneste eksempel som er i nærheten en gang. Med unntak selvsagt av det forslaget som bestod i å bruke en IMAGE for å "lure" den utenforliggende DIV'en til å "tro" at den skal strekke seg, men dette er etter min mening en merkelig "hack".

 

Jeg skjønne også argumentet som sier "Jamen da kan du ikke flytte menyen fra venstre til høyre, eller over etc." men det er da også helt uvesentlig. Siden jeg lager har et grafisk utseende som er definert og skal aldri være dynamisk, bare fordi en eller annen finner ut at "Nå vil jeg flytte menyen". Derimot tar den ibruk en image som er selve bakgrunnen for hele siten. Det er dermed slik at webh innholdet skal ha en hvit bakgrunn og området SKAL til en hver tid være den størrelsen som innholdet opptar. Dette gjelder menyen på venstre siden også. Den skal alltid ha samme høyde som den i midten. Se vedlagt bilde. Det viser hva jeg er ute etter. Hvis dette lar seg løse med DIV så blir jeg glad

post-109573-1245409336_thumb.jpg

Endret av HDSoftware
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg synes ikek dette løste noe som helst jeg :-S

 

Ligner ikke i det hele tatt på det jeg vil ha.

Da mistenker jeg sterkt at du har gjort noe galt enten med kopiering eller for gammel IE-versjon eller noe sånt, for det er rimelig prikk likt det skermbildet du postet som "målet". Mulig at IE8 klarer å rote det til med noe av XHTML-syntaksen, ikke testet.

 

Men jeg ser at du er litt mere moderat til bruk av TABLE en mange andre her på forumet og sier det samme som jeg: "Man bruker det som er beregnet til å løse problemet" og i mitt tilfelle så virker det som at TABLE er det man skal og bør bruke. Fungerer i hvertfall veldig enkelt

Som andre alt har pekt ut for deg, så er det jeg skriver heller en understrekning av at du har begitt deg inn i en blindgate. Ingenting i veien med å bruke table, men da skal det altså være snakk om tabulære data.

Grunnen til at du ser table-hacken som den enkleste løsningen er rett og slett fordi det er alt du kan. For det første er det ikke noe galt eller unormalt i det, og hvis alt du skal gjøre av webutvikling de neste 10 år, er å få på plass en webside for den lokale klubben, så kan det godt være at det er bortkastet for deg å lære hvordan HTML kan brukes mest mulig effektivt. Derimot hvis webutvikling er noe du har tenkt til å drive med, så er det bare å kaste seg på skolebenken med en eneste gang.

Selv har jeg drevet med dette i ganske så mange år, og den tingen jeg virkelig har lært, er at "ferdig utlært" er et fullstendig ikke-eksisterende "konsept" i dette yrket.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...