Gå til innhold

EXCEL: Formler på norsk eller engelsk


Anbefalte innlegg

Jeg ser i en del tåder her at det brukes en del norske varianter av Excel.

Noe som medfører HVIS-setninger i stedet for IF-setninger og hurtigtaster som er temmelig ulogiske (Ctrl+F = Fete typer og ikke Finn osv.)

 

Er dette beviste valg fra brukerene eller har en bare svart ja til alt på norsk og endt opp med et oppsett som avviker fra andre aplikasjoner en kommer borti i arbeidslivet og privat?

 

 

Sam

med engelsk Excel både hjemme og på jobb

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Min erfaring er at det blir rot om en veksler mellom norske og engelske hurtigtaster. Hvorfor dette skulle endres i den norske versjonen er for meg totalt uforståelig. Hvem tenker Ctrl+B når en skal søke?

 

Men det hører med til historien at jeg bruker hurtigtastene en del.

 

Sam

Lenke til kommentar

@Sam Ja du har rett, det er stor forskjell, og det er ikke et oppsett brukerne velger ved installasjon. Man kjøper tradisjonelt en Officepakke, og den er enten på landets språk eller på engelsk-amerikansk. Det er brukerens valg hvilket produkt man kjøper, bevisst i gjerningsøyeblikket eller ikke.

 

Arbeidsgiveren gjør det samme. Kanskje samsvarer det med brukerens private valg, kanskje ikke.

 

Dermed er det ingen mal på hva man møter og hvor man avviker. Det er en norsk excel og det er en amerikansk-engelsk her til lands. Du kan ikke banke inn en AVERAGE-formel i norsk excel, sånn er det bare. IT-folk har det med å velge engelsk altpåmaskinen, og har dermed store problemer med å kommunisere med vanlige folk, eller å lage ting som fungerer i lokale versjoner.

 

Funksjonsnavn i tre språk (dansk og) har jeg etterhvert lært meg, det som er uoverstigelig er hurtigtaster. Bare de som er helt felles og svært nyttige sitter i fingrene, som Ctrl * og End nedoverpil. De fleste andre bruker jeg virkelig aldri, av grunnen du beskriver. Men Ctrl B blir aldri logisk på norsk for Fet, eller for hvadetnåenner på latvisk, lik det eller ikke, det er derfor er de forskjellige. Jeg vil tro Fet vant over Finn siden den er oftere brukt -de måler sånt vet du.

 

Beste hilsen Harald

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...