Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Har noen spørsmål angående objektsorientert programmering generelt, og ikke noe programmerngsproblem, men det passer vel likevel bra i dette forumet.

 

1. Alle biblioteker er egentlig klasser, og er laget på samme måte som man lager klasser selv. F.eks. JOptionsPane er en klasse på lik linje med de man kan lage selv.

 

2. Det er sjelden man lager klasser selv. Stort sett bruker man ferdige klasser, f.eks. klasser for å lage brukergrensesnitt. Skulle man f.eks. lage et program hvor man setter inn og tar penger ut av en konto ville man brukt ferdige klasser til å lage GUI, men jeg ville i alle fall ikke, selv om jeg har muligheten til det, laget en klasse som styrer uttak og innskudd, da jeg rett og slett synes det er mer jobb. Ved mindre jeg skal bruke det mange steder i programmet i alle fall.

 

3. Et spørsmål, litt på kanten, som jeg kom på da jeg skrev: Er det som skiller C fra C++ at C++ har biblioteker med klasser, mens i C må man lære alt fra bunnen av?

 

Er dette riktige oppfatninger?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Er ikke helt sikker på dette selv, men slik jeg har fortsått det, består et bibliotek gjerne av flere klasser.. Eller kanskje flere pakker som igjen består av flere klasser.. Noen får rette meg om jeg har feil her..

 

2. Man lager alltid egne klasser. Men for å lage disse bruker man de som allerede eksisterer. Et hvert program begynner å kjøre i en klasse du selv lager.

 

3. Igjen er jeg litt usikker, men en av de viktigste forkskjellene mellom C og C++ er at C++ er objektorientert mens C ikke er det.. Så man kan vel kanskje si at C++ har klasser, mens man må kode mer grunnleggende i C..

Lenke til kommentar

Hei!

 

Emnetittelen i denne tråden er lite beskrivende for trådens innhold og det er derfor ingen god emnetittel. Jo bedre og mer beskrivende emnetittelen er, jo lettere er det for andre å skjønne trådens innhold og det vil være lettere å treffe den riktige forumbrukeren med det rette svaret. Ber deg derfor om å endre emnetittel. Vennligst forsøk å ha dette i tankene neste gang du starter en tråd, og orienter deg om hva vår nettikette sier om dårlig bruk av emnetitler.

 

Husk at en god emnetittel skal beskrive eller oppsummere hvilket problem du har - ikke at du har et problem. En god emnetittel skal heller ikke kun bestå av et produktnavn.

 

Bruk p_edit.gif-knappen i første post for å endre emnetittelen.

 

(Dette innlegget vil bli fjernet ved endring av emnetittel. Ikke kommenter dette innlegget, men p_report.gif gjerne dette innlegget når tittelen er endret, så vil det bli fjernet..)

Lenke til kommentar
1. Alle biblioteker er egentlig klasser, og er laget på samme måte som man lager klasser selv. F.eks. JOptionsPane er en klasse på lik linje med de man kan lage selv.
Ja, være seg bibliotek, datastrukturer, samling av funksjoner osv. Eksempler er datastrukturer som ArrayList, PriorityQueue, HashMap, samling av matematiske funksjoner som i Math osv.

 

2. Det er sjelden man lager klasser selv.
Nei, det er det man gjør i OOP. Lager klasser.

 

Stort sett bruker man ferdige klasser
Ja, det gjør man hele tiden. Alt er klasser.

 

f.eks. klasser for å lage brukergrensesnitt. Skulle man f.eks. lage et program hvor man setter inn og tar penger ut av en konto ville man brukt ferdige klasser til å lage GUI, men jeg ville i alle fall ikke, selv om jeg har muligheten til det, laget en klasse som styrer uttak og innskudd, da jeg rett og slett synes det er mer jobb. Ved mindre jeg skal bruke det mange steder i programmet i alle fall.
Jo, man lager en GUI-klasse som bruker andre GUI-klasser som JTextField og JButton, samt JFrame og JPanel.

 

3. Et spørsmål, litt på kanten, som jeg kom på da jeg skrev: Er det som skiller C fra C++ at C++ har biblioteker med klasser, mens i C må man lære alt fra bunnen av?
Nei.

Mener du "lage " og ikke "lære"?

 

difference between c and c++

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...