Gå til innhold

Hvilke muskler trener man ved å bruke slegge?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du trener grepet og får meget sterke underarmer av det, stødige håndledd, sterke fingre, så går det litt på coremusklene også vil jeg tro. Når du løfter slegga opp og du løfter den vertikalt rett foran deg så bruker du oversiden av underarmene, akkurat som om du holdt en slegge vertikale rett foran deg. når du holder hånda ut (som du gjør når du viser tommelen for å signalisere "OK" og bøyer håndleddet nedover så bruker du innsiden av underarmen.

 

Nå vet jeg ikke om du slår på stein eller på dekk, hvis du slår på dekk så vil du få en slags rekyleffekt så ytterligere tvinger deg til å tviholde på slegga for å balansere og kompensere for det. Hvis du bruker mye slegge så vil du bli skikkelig sterk etter hvert for uansett hva man gjør så er man avhengig av å overføre energi gjennom hendene, om det er press, benkpress, markløft, (knebøy også faktisk), curl, roing, hva enn det er snakk om så vil det gi utslag på det.

 

Veldig ofte så er denne regionen det svakeste punktet hos de som trener, de kan være sterk i benk, mark og bøy men akkurat dette området underarmer og hender så er det utrolig viktig å trene dette området.

 

En mann som har jobbet med slegge i lang tid er nok ikke til å spøke med. :cool:

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+4123456

Lars Rørbakken som etter hva jeg har hørt har best gripestyrke i Norge, er steinarbeider. Er enig med databamse, jobber du med slegge hele sommeren blir det nok et helvete å ta deg i hånden.

Endret av Slettet+4123456
Lenke til kommentar

Lars Rørbakken har vært norgesmester i håndbak mange ganger. Han har nok et meget godt grep, nesten 400 kg i markløft også. Når folk spør han hvordan han trener og har blitt så sterk, så er han ofte implisitt når det gjelder greptrening og slikt, for han vet dette er en så viktig faktor innen både styrketrening og håndbak at han vil heller la være å snakke om det enn å dele det med alle og enhver, selv om mange vet av det fra før. i håndbak er fingerstyrke den viktigste faktoren.

 

Bare se på magnus samuelsson, hvor sterk overall han er pga sin greptrening. helt sykt hvor sterke armer han har fått av det. Skikkelig power i han. og det er ikke uten grunn. her curler han hehe.

 

training036ij.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...