Gå til innhold

Valg av landeveis-racer-sykkel


Joar1004

Anbefalte innlegg

Disse spørsmålene er sikkert blitt spurt mange ganger...

 

Men, jeg prøver meg igjen.

 

Jeg skal ha en racer/landeveis sykkel til trening og turritt. Er i utgangspunktet ikke super ambisiøs, men vet at jeg kan bli det. Derfor har jeg bestemt meg for å legge meg på en sykkel som koster mellom 10-15 000kr. Har også kommet over en del fjordårsmodeller som opprinnelig ligger i 20000kr klassen til pris under 15k. Umiddelbart, vil jeg si at dette er vel kanskje de beste valgene.

 

Men, det som virker å gjenta seg er at mange selgere bruker litt tid på å kritisere andre merker/produsenter/leverandører. Spesielt BROS merket har fått litt kritikk. Er det stor virkelig forskjell på hvilke navn som står på rammen?

 

Utstyrs nivået jeg kommer til å lande på i den prisklassen er vel Shimano 105/Ultegra og ekvivalenter i andre produsenter.

 

Begynner å nærme meg en teori om at jeg kan se bort i fra merke, men konsenterer meg om service og evt pakke som jeg klarer å forhandle meg frem til, da alle sykkelmerkene i denne prisklassen er generelt bra og at det bare er marginale forskjeller.

 

Er dette en teori som jeg kan bruke eller er det merker som jeg må/bør ungå? (F.eks Bros som en advarte meg mot(-argumentet hans var relativt tvilsomt, men allikevel..))

 

Alle innspill mottas med stor takknemelighet..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan anbefale en Specialized Allez Elite til 15 000, du får fjorårets til 11 000. Har Shimano 105, noe som er meget bra for begynnere. Raskt og presist, samtidig mer robust enn Ultegra.

 

Allez'en er også formet for nybegynnere for å unngå smerter i ryggen :new_woot:

Lenke til kommentar

Jo det er kanskje over i "ratingen", men jeg mener at 105 er mer robust med tanke på slag/fall. Og hvis han skal ha sin første landeveissykkel er det kanskje greit å ha noe som tåler litt, selv om ultegra er mer presist og lettere.. :roll:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...