Gå til innhold

Betakaroten - Vitamintilskudd


Anbefalte innlegg

Om Betakaroten vitamintilskudd

Betakaroten er et naturlig vitamintilskudd som stimulerer pigmentdannelsen og gir deg en dypere brunfarge ved soling, både i solarium og naturlig sol.

 

Betakaroten er fargestoffet som finnes naturlig i blant annet gulrøtter, og er en antioksidant som beskytter huden mot skadelige UV-stråler samtidig som brunfargen optimeres.

 

 

Mere info: Betakaroten.no

 

10iexhi.jpg

 

 

Noen som bruker det og har noen erfaringer å dele?

 

Har nettop fått min pakke, har tatt 5 tabletter. Men har ikke startet å sole meg enda. Står jo at man helst skal vente en uke etter du har startet. Men det jeg har merket er at jeg har begynt å bli litt gul i huden. Er det vanlig? Og går det bort når jeg begynner å sole meg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Beta-karoten er en isoprenoide, en type lipid. Det er en tetraterpene, og går under caroten-hydrokarbongruppen i carotenoidene, et orange pigment-molekyl. Du vil nok kunne bli orange i huden av det, og det vil ta litt tid før det forsvinner når du slutter med inntaket. Er ikke farlig såvidt jeg vet. Noe beta-karoten blir vel til A-vitamin in vivo, et fettløselig vitamin. Vitamin A fremmer syn og vekst blant annet. Vitaminene A, D, E & K er fettløselige og kan akkumuleres i kroppen, da de bare diffunderer fritt over cellemembranene og kan samles opp der, dvs de skilles ikke ut spesielt lett.

Lenke til kommentar

^Skjønte ikke en dritt. :)

 

Jeg har tatt Betakaroten i 3-4 uker nå i tillegg til sol og har fått fin farge uten å bli brent.

Fra før av er jeg hvit som et laken.

 

Har du tatt 5 tabletter til sammen eller 5 på en dag?

For om du tar for mange så kan du bli gul.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Du blir vel noe mer orange enn brun om du driter i å sole deg. Sol dere også, så får dere kombinasjonen av melanin og pigmenteringen fra beta-karoten, samt fin omdanning av kolesterol under påvirkning av UV-lyset (λ = 290-315 nm) til aktiv vitamin D3 (kalsitriol), men ikke overdriv. Melanin absorbere bare that-much uv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...