Gå til innhold

Begynne med trekkspill.


Anbefalte innlegg

Halla. Har vurdert å lære meg å spille trekkspill. Var på en fest i jula, der en kamerat av meg dro opp trekkspillet og spilte av noen låter. Syntest det var jævlig fett, og kunne tenke meg og lære å spille noe. Siden jeg kan ikke noe annet. Kommer nok til å kjøpe en 2takter eller hva det nå enn heter. Det jeg lurer på er om det er vansklig å lære seg det? Er det vanskligere en gitar og piano osv. Syntest det er vansklig:O. Og er det noe man kan lære selv?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

2-rader gir vel forskjellig tone når du trekker inn eller ut, det kan være ganske uvant. Jeg har et lite et, enrader kan man vel kalle det, men er nesten umulig å spille melodier, for det er forskjellig tone inn og ut. Et vanlig stort trekkspill med piano-taster kan være et sted å starte??

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

2-rader (torader), er eit durspel ja, forskjellig tone på inn- og uttrekk på same måte som munnspel. Sjølv spelar eg trekkspel, og vil anbefala deg å gjera det same. Det er òg ein fordel å læra notar med ein gong, då det igrunn ikkje fins nokre spesielle andre alternativ anna enn gehør, som kjem av seg sjølv seinare uansett.

Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...

Trekkspill (ikke 2-rader eller mussetter) finnes i 2 typer, pianospill og knappespill.

 

knappespillet er som regel enten system1 eller 2 også kalt "norsk" og "svensk" system.

 

det er også to typer system for bassen, bass og melodibass.

 

bassen er det vanlige trekkspillbassen mens hvis det er melodibass er det likt i bassdelen som i diskant delen.

 

jeg spiller svensk system og det er ganske greit for når jeg skal spille en akkord så holder jeg samme grepet samme hvilken note det er, som gjør det mye lettere å lære.

 

 

2rader er jo som sagt et dur-instrument hvor du får en forskjellig tone når du drar inn og ut...

 

 

jeg synes at trekkspill er lettere enn gitar for systemet er likt piano og det er liksom "logisk". Akkorder er lettere på trekkspill enn på piano.

 

har en 2rader og, men har aldri forstått det helt... men 2rader begrenses jo, jeg ville sagt at hvis du skal spille forskjellig musikk og ikke bare hallingdans så ville jeg gått for trekkspill... bare min mening da...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...