Gå til innhold

Hva er forskjellen på UB og befalsskolen?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg vurderer om jeg skal søke UB eller befalsskolen. UB er 6+6 måneder, mens befalsskolen er 1+1 år. Det jeg skal gjøre er å ta en befalssutdannelse, så gå ut i det sivile og ta en medisinutdannelse, og så komme tilbake til forsvaret som lege.

 

Er det noen fordel å velge befalsskolen fremfor UB når jeg kommer tilbake? Jeg vil helst bare komme så kjapt som mulig i gang med medisinutdannelsen, så det som frister mest er UB.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Befalsskolen gir deg mest utbytte, med gode muligheter for fremtidig karriere i forsvaret. UB kurset er mer for folk som vil ha noe mer ut av militæret enn standard førstegangstjeneste. Var selv på befalsskolen og vil derfor anbefale det.

 

Men skjønner ikke helt vitsen med å ta befalsskolen, så medisin studiet ettersom det er helt forskjellige ting. Det er det samme som å ta ta 2 årig befalsskole, slutte i militæret i 8 år, så begynne igjen. Tror ikke du får like mye ut av det. Fikk litt deja vù følelse da jeg leste posten din, fordi jeg også skal studere medisin og har angret på at jeg var 2 år i militæret først. Fikk en utdanning som tilsvarte noe jeg tror ingen andre kan få i så ung alder på en annen måte. Men i ettertid angret jeg p at jeg tok befalsskolen før medisin utdannelsen :p

 

Du kan ta medisin studie først for så å ta kurs i militæret senere innen sanitet. Er du utdannet lege når du søker deg til militæret, stiger lønnen automatisk og distinksjonen din vil gjøre det samme.

Lenke til kommentar

Er inne til førstegangstjeneste nå, og er ferdigutdanna medic.. Det jeg tenkte på var at det var lettere å komme tilbake til forsvaret etter å ha tatt befalsskolen.. Men det stemmer kanskje ikke? Så jeg må ikke ta befalsskolen etter legeutdannelsen når jeg kommer tilbake og vil på utenlandsoppdrag?

Lenke til kommentar
Forsvaret skriker etter leger. I alle fall til intops. Så det skal nok ikke være noe problem uansett.

 

Jepp. Så sant som det kan få blitt. Du trenger ikke befalsskole utdanning fordi du da allerede er utdannet lege. Noen kurser må du ha vet ikke hvilke, men ring eller send mail til militæret dit du vil og få svar. Er faktisk rimelig usikker når det gjelder utenlandsoppdrag, men befalskoleutdanning på 2 år, trenger man hvertfall ikke.

Lenke til kommentar

Du blir vel løytnant med en gang, VAB.......

Et par kurs i akuttmedisin, og basic bruk av glock, og det er det, tror jeg?

 

Men, det er da garantert mange som begynner rett på studier, som er menn, som ikke har noen alvorlige fysiske skavanker som kan bli sendt inn til forsvaret, så skjønner ikke hva denne mangelen kommer av..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...