Gå til innhold

Amobil.no: Forslag til forbedring av mobiltester


Anbefalte innlegg

Jeg savner karaktersetting på mobilenes delfunksjoner, f.eks. samtaler, meldinger, kamera, videoopptak, mediaspiller (evt delt på lyde og video), epost, kalender, internett, funksjoner, byggekvalitet, tilbehør, etc. samt en mulighet til å se disse delkarakterene i listen over mobiltester.

 

Dette vil gjøre det mye lettere å finne en mobil som passer for den enkelte. Slik det er nå må man lese et hav med tester, men der finner man bare uttrykk som greit, skuffende, m.m.

 

Se f.eks. på akam hvor man har delkarakterer på kameraenes funksjoner.

 

Mobilvelgeren er ikke god nok siden den tar med alt som ligger i prisguiden, og det er ikke sikkert at det som var en god mobil for 2 år siden er det i dag sammenlignet med dagens modeller.

Endret av fishlake
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, og takk for forslaget.

 

Dette var en løsning vi brukte tidligere. Vi gikk imidlertid bort ifra dette, blant annet fordi det ikke kom godt nok frem at totalkarakteren ikke er et gjennomsnitt av delkarakterene. En telefon som er veldig god på teknologi får full score i kategorien, men neppe full score på design. Likevel kan den få terningkast seks hvis den er det beste alternativet for brukergruppen den appellerer til. I stedet la vi til de punktene som oppsummerer fordeler og ulemper i hver kategori, som er ment å gi et enkelt overblikk over det som veier tyngst i begge retninger.

 

Poenget ditt er selvsagt fortsatt gjeldende. Det er en fordel å kunne se hvor god en telefon er i hver kategori uten å måtte veie opp positive og negative uttalelser i teksten. Vi tar det opp på neste møte om testrutinene, ettersom vi nå har prøvd denne løsningen i en periode. Poeng hver kategori settes fortsatt for at mobilvelgeren skal fungere, så det er ikke noen teknisk utfordring. Men det skal nevnes at mye forvirring i forumtråder forsvant etter vi sluttet å vise delkarakterene.

Lenke til kommentar

Etter min mening hadde mobilvelgeren blitt mye bedre om man kunne

- velge alder på telefon, dvs. hvor lenge den har vært på markedet.

- velge prisintervall mer nøyaktig, f.eks. 2000-3000

- velge/velge bort merker (om man f.eks. bare vil vurdere Nokia/SE)

- velge smartmobil/ikke smartmobil evt. os (Windows Mobile, o.l.)

Lenke til kommentar

* Alder på telefon kan man ikke velge i dag. Men mobilmarkedet er i forandring hele tiden, så jeg vet ikke om folk flest ønsker å ha det valget... Etterhvert som telefonen blir eldre, kommer det nye telefoner som får høyere poengsummer i testsystemet vårt både i hver kategori og totalt. Eldre telefoner fases på denne måten sakte men sikkert ut, ved å score dårligere i forhold til nye modeller. De telefonene som ikke er på lager i noen av butikkene i prisguiden, dukker ikke opp i mobilvelgeren. Når man søker etter bruktbil vil man ofte ikke ha de eldste fordi de faktisk er gamle, mens når man kjøper en mobiltelefon er den flunkende ny uansett om den ble lansert for to år siden. Og dersom den scorer bra i alle kategorier, er den også et bra valg. Nå svarer jeg imidlertid ikke for laptopvelgeren, kameravelgeren eller spillvelgeren som bruker nøyaktig samme system.

 

* Angående prisintervall, er det nok gjort på denne måten for å gjøre tjenesten så rask og enkel som mulig i bruk. Det er vel ganske få som krever å betale mer enn et viss beløp. Dersom man ønsker en litt dyr telefon, blir gjerne kravene videre nedover i mobilvelgeren større og de billige mobilene utgår automatisk. Om telefonen har det brukeren spesifiserer og koster mindre enn brukeren forventet, er det jo fint om telefonen dukker opp blant resultatene.

 

* Når det gjelder merker, er det et godt poeng. Veldig mange har en formening om hvilket merke de skal ha når de kjøper mobil, så det kan absolutt være ønskelig å ha med ved neste opprusting av mobilvelgeren (og kanskje de andre velgerne).

 

* Smarttelefon eller ikke: Man kan spesifisere det, men valget er kanskje kamuflert ved å være forenklet. Spørsmålet er "Hvor avansert mobil ønsker du?" og alternativene er "Nybegynner", "Normal" eller "Smarttelefon".

 

Tråden har jeg i bakhodet til vi skal sette mobilvelgeren under lupen neste gang. Foreløpig er velgeren ennå så ny at vi ennå prøver å optimalisere det i form av å gi så nøyaktige poengsummer som mulig i kategoriene under hver mobil, og et nytt system for akkurat dette er under utvikling og er forventet å gi en mer nøyaktig mobilvelger med tiden. Dette må vi prioritere før vi tenker for mye på ny funksjonalitet. Men todo-lista er lang. Veldig lang ;)

Endret av CesiuM_e
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Slenger meg på med et forslag til forbedring. Leste artikkelen om musikkmobiler og savner VELDIG sammenligning med tidligere mobiltelefoner. Som en annen forumbruker sa, hadde vært intressant å se en sammenligning med f.eks. w850i som var den tidligere referansen. Det ville gjort det lettere å forholde seg til det dere skriver, da mange som sitter og leser disse testene gjør det rett og slett fordi de vurderer å oppgradere (sin eldre) mobil.

Lenke til kommentar

Og jeg ville sette umåtelig stor pris på om et par av medarbeiderne droppet det evindelige mantraet "Dette er mobilen for deg med tynn lommebok" hver bidige gang de tester en telefon som koster under 2000,- kroner. Det er ingen naturlov at man har tynn lommebok fordi man ønsker en enkel mobil.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...