Gå til innhold

Bytte D70 med D200


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg ser det er en del D200 forholdsvis rimelig til salgs. Leker litt med tanken om å selge mitt D70 og kjøpe D200 i stedet. Er forskjellen mellom de to kamraene så stor at det er verdt å bytte?

Jeg har hatt D700 en stund, men hadde bestemt meg for å beholde gammelkamraet i tillegg for å ha det liggende i bilen og dra på det litt rundt daglig. D70en er jo lettere og billigere å dra på. Og jeg synes det leverer bra bildemessig.

Jeg har et par fine AIS objektiver. Har ikke D200 mulighet for lysmåling i disse? Levetiden på batteriet i D70 er ganske behagelig lang. Må batteriene lades mye oftere på D200?

Klarer jeg å få vesentlig bedre bildekvalitet med D200. Jeg bruker bare NEF?

 

Jeg regner med det er en del som har erfaring med begge kamraene og har testet ut dette:)

 

Tor

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ble aldri glad i D200 (har den fortsatt) på samme måte som jeg ble glad i D70 og D300, uten at jeg helt kan sette fingeren på hvorfor. Like vel - når man må velge så ville jeg valgt D200 fremfor D70 når som helst, rett og slett fordi D200 er et så mye bedre verktøy.

 

D200 leverer et betydelig større dynamisk omfang enn D70, og råfilene tåler utrolig mye herjing. Det er et vesentlig pluss. Bildene er "mykere" fra D200, noe jeg ikke nødvendigvis syns er positivt. D70 er kald, hard og digital i uttrykket. Jeg likte det, og jeg savner fortsatt D70'en veldig - faktisk så mye at jeg ville kjøpt en om jeg kunne prioritere det...

 

Batteritiden på D200 er elendig sammenlignet med D70 (som jo er helt rå...), men jeg har klart meg fint med ett batteri - det forutsetter imidlertid nesten daglig tilgang til lader.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...