Gå til innhold

BK: Rogaland Arboret (HDR)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg likte andrevalget av første bildet best.

Tøft grafisk og fin komp. Eneste ulempen er at broen forsvinner litt i S/H versjonen.

 

Andre versjon av det andre bilde ble også den beste versjonen.

S/H versjonen ble litt rotete, mens med farger gir det litt bedre flyt.

Eksponeringen ser feil ut -i alle fall er kontrastene for voldsomme.

Ellers minner bildet litt mer om en historie som blir fortalt feil, og man ender opp med å si, "du måtte nesten ha vært der selv...".

 

Jeg syns det er vanskelig å avbilde stemningen man finner i skogen.

-Så hvis noen har tips om dét ville jeg satt pris på dem.

Lenke til kommentar

Første bildet syntes jeg gjorde seg klart best i farger, var veldig sterke farger?

Nede i ventstre hjørne har nu noen stolper? som speiles i vannet, de passet ikke inn.

Men ellers var bilde 1 ett flott stemningsbilde, idylisk.

For og pirke, så syntes jeg det siste treet på venstreside skulle ha vært med begge plasser.

 

Bilde 2 blei helt feil i farger.

For rare farger for min del?

De to skyggene som kommer over bildet fra trerne utenfor bildet var også litt forstyrrende for min del.

Lenke til kommentar

Jeg synes komposisjonen på bilde 1 er bedre enn på 2. Det er ikke noe behov for så mye bredde på bilde 2. Jeg syns du skal tilføye cropping inn som en del i arbeidsflyten din, hvis du ikke allerede har gjort det. Det er ekstremt mye å tjene på det.

 

Her er hva jeg synes du skal tenke på til neste gang:

- Bilde 1 er litt for avansert. Motivet er flott, men det er ikke fotogent. Det er mye i bakgrunn og forgrunn som ødelegger. Prøv å fokuser på å simplifisere når du komposerer. Regel nummer 1 innen dette er; gå nærmere (eller zoom). Jeg skjønner at du vil ha litt vidvinkel på landskap/natur-bilder, men det lar seg ofte ikke gjøre. Bruk bare vidvinkel når du vet at du har simple omgivelser som ikke forstyrrer fra motivet. Et bilde som dette her gjør seg ofte bedre når det er bare ett tre, som står alene. Men jeg vet at det er vanskelig å finne simpel natur i Norge.

- Bilde 1 er litt for varmt. Sannsynligvis er det en feilvurdering i HDR prosessen. Personlig synes jeg ikke HDR er svaret på naturfotografi og dynamisk omfang. Det er viktig å lære bilderedigering selv, og ikke la et program som Photomatix vurdere hva som trengs for deg. Det er jo et HDR-liknende virkemiddel i Photoshop. Du kan komme mye lenger med noen spennende filter. Du burde også lære deg å normalisere bilde før du begynner med det, slik at du har mest mulig å jobbe med. Da slipper du uheldige fargestikk, annet enn de du gir bildet bevisst. Bildet kunne også trengt litt mer kontrast, og saturation.

- Det er litt for mye forgrunn i bilde 1. Forgrunnen er jo bare grå og kjedelig. Hadde du snudd kamera mer opp, hadde du også sluppet at noen av trærne går ut av rammen, og noen ikke.

- Det er mangel av et motiv i bilde 1. En ting jeg har lært når det gjelder landskap og naturfotografi, er at det er elementært å ha et motiv ved siden av naturen selv. Naturen burde være bakgrunn og krydder (som regel, finnes unntak). Når jeg tar landskapsfotografi tenker jeg alltid på forgrunnen, når jeg finner noe som duger, begynner jeg å vurdere bakgrunnen. Hvis du er ved vannet er for eksempel brygger gode forgrunner (hvis de er simple og fotogene). Da gjelder det å komme seg nærme inn på motivet, enten med brennvidde eller fysisk, avhengig av hvilken effekt du vil skape.

- Bilde 2 kunne trengt en crop. Et bilde som det ville jeg gått for 4x4 på. Bilde 2 har alltfor lite kontrast. Når du går over til svart/hvitt er det nesten alltid lurt å bringe opp kontrasten. Det er ikke like problematisk som i fargebilder, der overeksponerte områder blir stygge.

 

Alt i alt så er bilde 1 godt og bilde 2 middels. Håper ikke kritikken virker alltfor... kritisk. Håper du får noe ut av punktene jeg nevnte.

 

EDIT: Som Carny nevner, skog er vanskelig å fotografere. Det blir for mange trær, som har forstyrrende effekt. Det er heller ikke de mest spennende fargene i norsk skog. Jeg tror ikke jeg har noen gode bilder fra skogen, bortsett fra portretter.

Endret av abbarve
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...