Gå til innhold

HP Mediasmart EX485, RAID?


Anbefalte innlegg

Har vurdert og kjøpe denne fra USA: Link

 

Jeg har lest at den ikke har RAID direkte, men dupliserer innholdet på diskene. Man har to disker på 1TB. Du kopierer over en mappe, samtidig legges det på disk 2. På en måte RAID 1.

 

Er det noen som vet om man kan putte inn et RAID kontroller kort for 4 disker?

Er mest ønskelig og ha RAID 5, men vi får se.

 

Viss det er 4 disker i denne på 1TB, vil alle bli duplisert?

 

Håper noen kan hjelpe.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

Denne boksen støtter ikke hardware RAID, som du sier. Den benytter seg fullt og helt av funksjonaliteten i Windows Home Server, som altså går ut på at du kan duplisere mapper. Du trenger ikke å duplisere alt innhold, du slår på duplisering for de mappene du ønsker, og da vil systemet sørge for at innholdet i mappen alltid befinner seg på to ulike disker, i tilfelle krasj.

 

Jeg er ganske sikker på at det ikke er noen PCI-spor i denne boksen, og at du dermed ikke kan sette inn noen RAID-kontroller. Dette er jo en spesialbygd maskin uten noe mer enn det som er behøvelig (har vel ikke skjermtilkobling heller engang). Det vil si at du nok må nøye deg med de fire diskene du kan putte inn i fronten (og eksterne), og å bruke Home Servers løsning når det gjelder sikkerhet (duplisere mapper).

 

For øvrig kan jeg nevne at Windows Home Server i seg selv ikke har støtte for RAID. Den benytter seg kun av dupliseringsprinsippet, på godt og vondt. Derimot ligger det jo Windows Server 2003 Small Business Edition i bunnen på Home Server. Denne kan du koble deg til f.eks. med Remote Desktop (eller lokalt), og derfra kan du velge å administrere disker manuelt. Da kan du altså sette opp et raid 5 på den måten, ved at du unngår å legge til de aktuelle diskene i Home Servers "storage pool" og bare forholder deg til RAID-kontrollerens software / disk management når du setter opp diskene RAID. De aktuelle mappene på RAID-et som du vil dele, må du da dele "på vanlig måte" - altså ikke gjennom Home Server Console. Mange (også her på forumet) har gjort det slik for å få det beste fra to verdener.

 

Men som sagt, så tror jeg ikke MediaSmart-serveren egner seg for å begynne å "rote" med egne oppsett (selv om du kanskje teoretisk kunne få til et software raid 5). Da bør du nesten heller kjøpe en annen type server, eller bygge en selv, enten med Home Server som OS, eller noe annet.

 

Mvh

Vegard

Lenke til kommentar

Takker for info.

 

Har sett på denne og: Link

 

Dobbel så dyr nesten, men denne har RAID 5 støtte og mye annet.

 

Review: Link

 

Ser man på bildene, så er den solid bygd opp og har mulighet for oppgradering av minne.

FTP med SSL osv. er absolutt et +. Stor vifte i bakkan for kjøling.

 

Hva tror du?

Lenke til kommentar

Hei igjen!

Har inget grunnlag for å uttale meg om NAS-bokser, da jeg ikke har erfaring selv. Jeg er mer på selvbygger-bølgen, skjønner du ;-)

 

Men den QNAP-saken fikk vel bra omtale i test av hardware.no, så vidt jeg husker. I motsetning til den HP-serveren du først så på, følger det vel ikke med noen harddisker i QNAP-NAS-en, men til gjengjeld plass til 5 stykker, og som du sier med blandt annet RAID5-støtte.

 

Men å vurdere detaljene på denne, må jeg nesten overlate til noen som har erfaringer og formeninger :)

 

Vegard

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...