Gå til innhold

Socket 939 hovedkort. Mulig å få kjøpt lenger?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Var jo litt artig at jeg så denne tråden her, mitt 4 år gamle Gigabyte hovedkort brant opp... ja det kom både røyk og flammer når jeg åpnet PCen. Tenkte egentlig å kjøpe ny PC, men hadde jo en grei nok Opteron 170 prosessor. Så jeg tok sjansen og bestilte et ASROCK 939N68PV-GLAN fra Digital Impuls som nevnt tidligere i tråden, det tok under 2 døgn før det var på plass i Bergen.

 

Plugget inn all den gamle maskinvaren, startet maskinen og etter et par restarter så var de essensielle driverne på plass og maskinen startet. Men alt var låst - fikk bare beskjed om å aktivere XP på nytt. Siden nettverksdriverne ikke var på plass måtte det gjøres på telefon. Der var det bare en telefonsvarer så det gikk på 5 minutter - og etter det fungerer maskinen helt topp med den gode gamle XP-installasjonen min. Puh - hadde mye liggende der etter 4 år, ja. Kan faktisk klokke prosessoren til 2.4 GHz uten problemer, før så stoppet den på 2.2.

 

Så: det er håp for gammel maskinvare fremdeles. :)

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
Plugget inn all den gamle maskinvaren, startet maskinen og etter et par restarter så var de essensielle driverne på plass og maskinen startet. Men alt var låst - fikk bare beskjed om å aktivere XP på nytt. Siden nettverksdriverne ikke var på plass måtte det gjøres på telefon. Der var det bare en telefonsvarer så det gikk på 5 minutter -

 

Kan være greit å vite at OEM lisenser følger HK, dvs at hvis du skifter HK så må du strengt tatt kjøpe en ny lisens. Har ennå tilgode å høre noen som IKKE har skaffet seg en ny aktivering ved å ringe MS eller bare prøve.

 

Det skal finnes et lite triks for å skifte HK uten å reaktivere, sikkert mulig å google.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Fikk problemer lignende de andre i denne tråden, kjøpte nytt hovedkort, og fant på den måten ut at det var strømforsyningen.. Så, nå har jeg et flunkende nytt ASROCK 939N68PV GLAN, kjøpt fra Digital Impuls:

 

http://digitalimpuls.no/aspx/produkt/prdin...aspx?plid=33298

 

..liggende i en skuff. Så det er til salgs for en femhundrelapp hvis noen skulle havne i samme knipa. Er i Oslo.

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...

Det er utrolig hvor få av disse kortene som har havnet på bruktmarkedet, jeg vet det ligger noen og støver ned rundt om i landet.

 

Denne tråden er kanskje gammel, men spørsmålet fortsatt gyldig: vet noen hvor man kan få kjøpt socket 939-hovedkort? Jeg har undersøkt både standardsortimentet og demovareutvalget til de store nettbutikkene, samt bruktmarked.

 

Jeg har en delemaskin som inneholder alt annet enn hovedkortet, det hadde vært svært fornøyelig (og enn så miljøvennlig) å få satt denne i bruk igjen.

 

AGP-modeller er spesielt ønskelig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...