Gå til innhold

Laptop for film, internett og tekstbehandling. 8k


Anbefalte innlegg

Er på utkikk etter en ny laptop til ca 8000 kr. Den skal bare brukes til internett, tekstbehandling, bilderedigering, film, musikk og lite krevende spill (football manager).

Den må kunne vise film i HD-oppløsning (hvertfall 720p, helst 1080p) og det må være mulig å mutitask'e (er det det man kaller det?). Altså jeg må kunne ha nettleseren oppe med flere faner samtidig som jeg hører på musikk og spiller Football Manager.

 

Ser for meg at minstekravet hvertfall er 2 GB RAM og 160 GB RAM. Videre har jeg lyst på HDMI-utgang.

Hva gjelder størrelse så har jeg lyst på en skjerm mellom 12"-14" og relativt lett.

Pris, ca 8000 kr.

 

En PC jeg har sett på er Lenovo SL300. Den har hvertfall fått god kritikk i tester.

Har vurdert en MacBook også, men er veldig usikker på om jeg vil ha Mac.

 

Om det er noen her som kan hjelpe meg med evt noen andre modeller jeg bør kjøpe, eller komme med positive/negativer sider med både SL300 og en MacBook, så setter jeg pris på det. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den lenovoen er konge! :thumbup:

 

Dersom Thinkpad PC'ene har de specsene du ønsker, så går du for det. Etter min mening burde du ikke gå for Mac. Men dette handler mer om smak. Og jeg mener Mac er altfor dyrt i forhold til hva man får.

 

Thinkpad er uansett kvalitet tvers gjennom! Du kommer ikke til å angre på et kjøp av en slik :thumbs:

Lenke til kommentar

macbook er (akkurat som lenovo sl300) en veldig bra laptop (både aluminiumsutgaven og den hvite). De koster en del, men de bruker deler av god kvalitet, og alt passer bra sammen (det sammme kan vel sies om lenovo thinkpad). Så vidt jeg husker er macbook litt mindre og lettere enn sl300, noe iallefall jeg setter pris på i en laptop. Sl300 har integrert skjermkort, det har ikke macbook. Her kan du se en sammenligning mellom sl300 og den hvite macbooken https://prisguiden.no/vis_side_ved_...lign=Sammenlign

os x er et veldig stabilt og fint operativsystem. Husk at du ikke får like mange spill til os x som til windows. Det er ikke noe problem å installere windows (vista eller xp) eller linux om du skulle få lyst til det. Jeg synes lenovo sin sl300 virker som en veldig attraktiv pc, men tror likevel jeg ville gått for en macbook hvis jeg skulle velge mellom de to (jeg har ikke mac, men kjæresten min har mac book pro)

Om du er interessert i mac bør du se på apple.no mac1.no og forumet der. Her på hardware finner du ikke mange macfans, så om du stiller spørsmålet pc eller mac blir svaret alltid pc.. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...