Gå til innhold

Anonym webside? Hvordan?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hvorfor skulle noe skjule eieren av domenet?

 

Hvilken nyttig samfunnsfunksjon har dette? På sparket ser jeg bare kriminelle, tvilsomme, og udemokratiske grunner for å gjøre dette.

 

Frode

 

Så hvis jeg ønsker hemmelig telefon nummer, så er jeg overnevnte? Svar nå heller på hva jeg spør om.

Lenke til kommentar
...

Så hvis jeg ønsker hemmelig telefon nummer,

...

 

Jeg ser problemet for de som trenger beskyttelse at de ikke kan delta på Internett uten å eksponere seg selv for fare. Vi burde ha løsninger som gjør det mulig for disse å delta hvis mulig.

 

Hele poenget er at nettside eiere skal holdes ansvarlige. Da må de kunne identifiseres, kontaktes, og ansvarliggjøres.

 

At du ikke skal kunne kontaktes bryter med ansvarliggjørings prinsippet. Uansvarlighet i det offentlige rom blir bare tull, som denne "gosiip" siden i nyhetene, eller søppel som nakenprat.no.

 

Pressen har noe som heter kildevern, men pressen har en ansvarlig redaktør. Hvis du vil ytre noe, men ønsker kildevern, så burde du la noen andre ta redaktøransvaret.

 

At du ikke finner enkel løsning på dette med hemmelig nummer er helt utrolig. Selv hyper-straite jeg ville klart det i en håndvending, men hvordan har jeg ingen intensjoner om å dele i det offentlige rom. Det er jo rimelig innlysende hvorfor, ei bør noen andre gjøre dette heller.

 

Frode

Endret av FrodeNilsen
Lenke til kommentar
Det er ikke ulovlig å ha whoisguard Frode, ikke er det forkastelig og kan ikke assosieres med noe galt. Mange, VELDIG mange bruker det slik at de ikke blir satt på spam-listen, flooda på mobil osv.

 

Jeg har aldri sagt at det er ulovlig.

 

Om noe er galt er et etisk spørsmål.

 

Denne spam trusselen fra "who is" har jeg ikke merket noe til. Akkurat som jeg ikke er redd for å legge ut en mailto lenke. Det finnes bedre måter å løse dette på.

 

Hvis dette er så vanlig, så vil jeg gjerne se en litste med seriøse domener som gjør dette. Helst "no" domener.

 

Frode

Lenke til kommentar

Var det meg du siktet til? Jeg har da ettertrykkelig ikke spurt om det? Jeg opplyste trådstarter om en registrar som tilbyr tjenesten han etterspør, og opplyser samtidig om at det ikke går på .no hos DEN registraren.

 

Jeg trenger ikke en slik tjeneste, så du kan spare tastetrykkene for å svare meg.

 

Ikke vet vi hva slags domener det er snakk om, men av førsteposten fikk jeg ikke et direkte inntrykk av at det gjelder .no domener heller. Er det .com/.org/.net osv, er det ingen problem å legge til tjenesten hos Servage.

Lenke til kommentar
Jeg sikter til alle som ikke forstår hvorfor man skal ansvarligjøre eierere av domener

...

 

Denne settningen betyr jo også at du antyder at alle som prøver og beskytte seg selv, gjør noe, eller vil gjøre noe krimminelt med domenet..

 

For all del, kanskje han vil starte en TGP side, hvor han vil beskytte sitt navn og adresse, i forbindelse med forskjellige personlige grunner.

 

Jeg har støttet de fleste innleggene dine Frode, men synes at denne blir dratt litt langt.

 

Kom heller med et nyttig innlegg om hvordan han kan beskytte seg, eller la vær!

Endret av Famen
Lenke til kommentar

Godaddy.com tilbyr også dette for domener registrert hos dem..

 

Vet per nå ikke om noen tilbydere av .no domener som tilbyr lign. og vil anta at det heller ikke eksisterer.

Da registraren som tilbyr det da må registrere det på et eget foretak, og ikke ditt foretak.. Og det er grense på 15 .no domener per foretak.. dvs at en slik løsning ville krevd et stort virrvar av selskaper kun opprettet for å holde på domener..

 

 

@diskusjonen rundt hvor vidt det finnes "legitime grunner" til å skulle ville skjule hvem som eier et domene..

Ja, jøss.. finnes mye grunner der.

enkelt tenkt scenario: person som har vært/er mobbeoffer, ønsker alikevel å drive en blogg, webside, eller lign fra eget domene.. uten å bli trakasert kun fordi den erpsonen er den han/hun er, og folk liker å skape kvalm.. å registrere domenet anonymt gjør det ihvertfall litt enklere..

Lenke til kommentar
Hvorfor skulle noe skjule eieren av domenet?

 

Hvilken nyttig samfunnsfunksjon har dette? På sparket ser jeg bare kriminelle, tvilsomme, og udemokratiske grunner for å gjøre dette.

 

Frode

 

 

Om han har lyst å ha anynom hjemmeside, det er hans problem. Kanskje han er kriminell, har du klart å stoppe andre kriminelle?. SVAR NEI! Så ikke bry deg om trådstarten heller.

 

La han gjøre hva han vil, bare svar på spørsmålet hans. Du lager større diskusjon bare!

Endret av Fight4Lov3
Lenke til kommentar
...

enkelt tenkt scenario: person som har vært/er mobbeoffer, ønsker alikevel å drive en blogg, webside, eller lign fra eget domene.. uten å bli trakasert kun fordi den erpsonen er den han/hun er, og folk liker å skape kvalm.. å registrere domenet anonymt gjør det ihvertfall litt enklere..

 

Beskyttelse

 

Godt poeng. Helt klart viktig at vi lar de som trenger beskyttelse få dette. Vi burde alle jobbe for at denne gruppen kan ta del i det offentlig rom, inkludert Internett.

 

kriminelt?

 

for n-te gang, jeg anklager ikke folk som skjuler sin identitet for å være kriminelle eller gjøre noe kriminelt.

 

Virkelighetssjekk

 

For de som er redd for spam på e-post: Du kan oppgi en hvilken som helst e-post. Du kan dermed benytte en hotmail adresse om så er, eller noe annet med godt spamfilter, og problemet blir rett og slett minimalt. Dette er ikke noe problem, så ikke gjør det til ett.

 

For de som er redd for telefon problemer: Du kan oppgi ett hvilket som helst telefonnummer, eller ett til en telefon du ikke benytter. Jeg har oppgit "levende" nummer, og har ikke hatt problemer med dette.

 

Nå ligger jo hele telefonkatalogen på nett, så hvorfor skal ett domene telefonnummer bli oppringt mer enn andre nummer? De som mener seg plaget av dette, blir nok trolig det på grunn av nummer registrering flere steder. Igjen, hva er problemet?

 

Postkassa blir heller ikke dynket ned med reklame om du registrerer din adresse til ett domene.

 

Dette problemet er blåst totalt ut av proposjoner.

 

.no domener

 

.no domener: Du må registrere domet selv mot norid. Du må skrive en kontrakt direkte med dem. Domenet registreres mot ett foretaksnummer, og ved lov, så må alle foretak oppgi adresse og juridisk ansvarlig. Jeg har aldri blitt kontaktet med bakgrund av informasjonen gitt til norid, ikke på telefon. Jeg har blitt kontaktet på bakgrund av brønnøysund eller derivater av informasjonen der, men ikke plagsomt mye. Normal menge med forsøk på ren svindel. Sånn er det bare.

 

Du kan ikke blokkere informasjonen til norid. Den er offentlig tilgjengelig gjennom norid sine sider. Det samme gjelder Brønnøysund. Dette gjør .no domener til solide domener, der man har en juridisk ansvarlig motpart. Slik ønsker vi at det skal være.

 

Kjeltringer

 

I teorien. Nakenprat er jo ett forkastelig eksempel. Tok en stund før pressen fant den egentlige eieren. Helt enig med at kjeltringer er vanskelige å stoppe. Hva så? Det vil alltid finnes kriminalitet, så vi trenger ikke politi? Det finnes kriminalitet, så derfor burde vi ikke lage og følge lover?

 

PFU

 

Problemet med kjeltringer som nakenprat, for det er kjeltringer, er at vi i Norge har en tverrpolitisk enighet om at pressen skal regulere seg selv. Derfor har vi pressens faglige utvalg, og vi har ikke kinesisk inngripen i norsk presse. (Du skriver en blogg vi ikke liker, da benytter vi en porno paragraf for å stenge bloggen din, og burer deg inne.)

 

Hvis for mange begynner å skrive uansvarlig på sine nettsider, eller det blir fritt frem for å skrive og publisere hva som helst, da vil ikke dagens ordning med PFU være tilstrekkelig. Det er frivillig å vise fornuft, alternativet er statlig sensur. Ved å arbeide for at alle identifiserer en ansvarlig for hvert domene, arbeider vi for å styrke ytringsfriheten og for å hindre statlig sensur.

 

Jeg regner med at alle her har vett til å forstå verdien av ytringsfrihet, og at vi i Norge bare har en mulighet å verne denne: Vær ansvarlig i det offentlige rom.

 

Det var dagens moralpreken, i ett nerde forum. Men dette innlegget er ett godt svar på det opprinnelige spørsmålet. Man skal ikke alltid svare direkte, selv om man vet svaret på "nerdisk".

 

Frode

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...