Gå til innhold

Forslag til lite stativ


Anbefalte innlegg

Er på utkikk etter et lite stativ som er greit å putte i kofferten når jeg er ute og reiser. Har i dag et Velbon Sherpa 750R, men dette blir liggende igjen hjemme med mindre jeg er på en dedikert fototur.

 

Stativet bør være lite når det er sammenslått og relativt solid når det er oppslått, men trenger ikke nødvendigvis å være så høyt, ei heller å tåle en 300 mm. Trenger bare muligheten for lenger lukketid for å få bra nightshots osv.

 

Har lett litt, men stort sett bare kommet opp med enten bordstativ eller gorillapod. Er veldig skeptisk til Gorillapod, men overbevis meg gjerne..

 

Forslag??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takker for svar begge to!

 

Spook:

Kikket litt på Velbonen du nevner på Japan Photo en gang for en stund siden, men hadde glemt hva det hette.... Er egntlig aktuell, men jeg kunne tenkt meg det litt mer solid. Vet du om det er utbyttbart hode på dette? Kunne tenkt meg et kulehode.

 

Mar1u5:

Det stativet så jo perfekt ut til formålet, bare prisen som var feil... Har du prøvd det? Hvis stativet er virkelig bra kan jeg vurdere å leve med prisen.

Lenke til kommentar

Hodet på Velbon Ultra Luxi L ser ved første øyekast ikke ut til å være utskiftbart, men jeg ser at samme hode (PHD-41Q) selges separat så da er det litt merkelig om det ikke skal gå an å skille hode fra stativ.

 

Jeg har lånt bort stativet i øyeblikket så jeg får ikke sjekket nærmere.

Lenke til kommentar
Tipper denne jeg

i Karbon

 

Tja, det var ikke så dumt forslag. Skal sjekke litt mer opp på den. Liker prisen i hvertfall.

 

Vet noen om jeg kan bruke et Manfrotto hode på det stativet? Evt. hva må jeg ha i tillegg til stativet?

 

Du kan nok det. Det er to forskjellige skruetyper (så vidt jeg vet), husker ikke dimensjonen. Men Manfrotto bruker den største, så i verste fall kan du sette på et lite "adapter" på stativskruen som passer i Manfrottoen. Usikker på hva slags skrue det er på stativet, men om det er den minste typen pleier adapteret å følge med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...