Gå til innhold

Skarpengland sin løpeblogg


Anbefalte innlegg

Alder: 16 år

Kjønn: mann

Treningsgrunnlag - veldig bra, har en godt trent kropp trent opp gjennom 2 år, og har på ett mirakuløst vis nådd et godt treningsgrunnlag!

 

Mine tider:

10 km - 39:08 minutter

6.6 km - 26:33 minutter

3 km - 12:23 minutter

 

någet bra tider, er ikke rask på egentreningene, (6.6 km og 3km) men i konkurransene (10km) blir jeg alltid litt raskere. så jeg gjør det bedre i konkurranser enn jeg gjør på egentreningene.

 

min treningshistorie:

min treningsshistorie er noe helt for seg selv. jeg begynte på treningsstudio sammen med en kompis i en alder av 14, høyde av 1.66 og vekt på noe rundt 84kg.

jeg spilte fotball, selv om kondisjonen var HELT elendig, og jeg rett og slett sugde i fotball.

jeg begynte på treningsstudio for å være sosial med min kompis. jeg tror det var her jeg dannet grunnlaget, fordi jeg trente mye selv om jeg var feit og hadde ett dårlig kosthold.

jeg kan ikke forklare hva som skjedde i mellomtiden, men idag kan jeg godt nedlegge 10 km uten problemer, og spiller aktiv fotball. min beste venn forklarer meg som ett frukttre som vokste uten jord.

 

uansett, idag løper jeg mye:) og jeg blir å logge ALL løpingen min her, da det er løping jeg fokuserer på idag.

så kan dere si om det er bra trening jeg holder på med!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

fredag 23/1

4 x 4 løping i STERK sidevind.

fikk så mye vind i siden at fokusen på å holde 80 - 90 % av maks tempo glapp litt her og der. men jeg fullførte 4 slitsomme løp på 4 minutter, og avsluttet økten med ei god trening på treningsstudioet. benøvelser på treningsstudioet er knebøy med 20 kg ekstravekt.

 

søndag 25/1

startet med at jeg skulle løpe en enkel coopertest. løpte i 12 minutter og kom meg FARLIG nært 3 km, men da jeg ikke klarte målet ble jeg sint på meg selv, stoppet ikke opp og løpte 3 km til. endte med en ny personlig rekord på 6.6 - 6.7 kilometer, brukte 26:33... tror faktisk at jeg perset på 4 kilometeren også, jeg får se på tirsdag, da skal jeg ut og løpe igjen;)

Lenke til kommentar

Ser at du klarer 10 km på 39:08, men det jeg ikke forstår, er at med den farten holder du en gjennomsnittstid på 3:56 per/km. Det tilsvarer jo 11:48min på 3 km og 25:34 min på 6,6 km.

Du sier du blir raskere i konkurranser, men hvis det har seg slik at du forbedrer deg så mye, så kan ikke intensitetsnivået ditt på 3 og 6,6 km ha vært noe særlig høyt.

Endret av Finne
Lenke til kommentar

det er riktig. jeg holder ett eget tempo på egentreningen, men når jeg løper i konkurranser henger jeg meg på de fremste løperne, og holder med dem. så da går jeg på ressurser jeg ikke vet jeg har, og som jeg ikke bruker i egentrening.

practicly speaking, jeg har mye mer å gå på ved egentreningene. jeg er med andre ord mye mer sliten etter ett konkurranseløp enn egentreningen. men egentreningen er god trening det også;) kjører 4 x 4, og da løper jeg 80 - 90% av maks i 4 minutter..så jeg blir bedre til konkurransene da:)

Lenke til kommentar

Jo, det stemmer nok det. Skal en bli langdistanseløper gjelder det jo om å løpe langt og lenge ofte, og da må en holde et rolig tempo. Men det å kjøre seg hardt ut i blant er også viktig, men som du sier, ikke gjøre det for ofte. Ikke være for fokusert på resultater, men heller være konsekvent på å holde en god rytme i treningen.

Problemet jeg hadde før, var som å spise noe varmt og brenne seg i ganen. Jeg ble for ivrig og brente vekk motivasjonen.

Men har du noen mål med treningen? Noen konkurranser du forbereder deg til?

Lenke til kommentar
Jo, det stemmer nok det. Skal en bli langdistanseløper gjelder det jo om å løpe langt og lenge ofte, og da må en holde et rolig tempo. Men det å kjøre seg hardt ut i blant er også viktig, men som du sier, ikke gjøre det for ofte. Ikke være for fokusert på resultater, men heller være konsekvent på å holde en god rytme i treningen.

Problemet jeg hadde før, var som å spise noe varmt og brenne seg i ganen. Jeg ble for ivrig og brente vekk motivasjonen.

Men har du noen mål med treningen? Noen konkurranser du forbereder deg til?

 

akkurat nå er neste konkurranseløp i april..det er øygaloppen, AKKURAT samme løp som jeg løpte nettopp, på 10 km.

 

mine mål med treningene er å bli god i langdistanse, få god kondisjon og god livskvalitet og leve ett sunt og morsomt liv basert på trening.

jeg har oppdaget gleden ved løping, og det er magisk. hver gang jeg fullfører en løperunde, blir jeg fylt av en slags indre glede og harmoni... løping gjør noe med meg, noe helt spesielt.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Veldig bra tid på 10 000 meter! Du har et bra grunnlag ja. Trener du riktig er det ingen ting i veien for at du kan komme ned på lavt 30-tall og sikkert godt under 9 minutter på 3000 meter. Dette vil selvfølgelig ta noen år, men ta tiden til hjelp.

 

Om du vil trene nesten hver dag, vil det være greit med 3 harde/mellomharde treninger i uka.

 

Du kan med fordel ha flere 4 minuttere. Skal en øke sitt oksygenopptak må en ha mengde, mye mengde. Kjør gjerne 8*5 minuttere (eller lignende) i et roligere tempo med kort pause. Tempoet skal vel være rett under terskelfart. Det vil si den farten du kan holde i en times tid. Mellomhard økt.

 

En annen økt. du kan ha i uka er hurtig langkjøring ca 40-50 minutter. Litt under terskelfart. Man må naturligvis varme opp i et kvarter først.

Mellomhard økt.

 

En tredje økt kan være 6*1000 meter i 10 000 meterfarten din. Denne økta blir den hardeste økta di.

 

På rolige dager kan du ha rolige langturer (helt rolig!) i pratetempo. Disse kan godt vare en time. Etter hvert som du får flere kilometer i beina kan du øke til 1 og en halv time og kanskje enda lenger.

 

Treningsopplegg som dette er det mange profesjonelle langdistanseløpere som følger. I tillegg pleier de også å legge inn en rolig langtur som morgenøkt, men dette trenger ikke du tenke på enda.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

langkjøring er det leeeenge siden jeg gjorde nå, *blush*, men jeg har trent veldig mye intervaller, faktisk en intervalltrening hver dag siden lørdag nå:p så jeg tar meg en pause akkurat nå og i helga...skal lane med noen kompiser^^

 

treningsopplegget nå for tiden går på 4 x 4 og 20 x 10, (20 x 10 er spurt i 20 sec, 10 sec pause, x 10)

+ at jeg trener som vanlig på studioet...har konkurranseløp (10 000 meter) igjen om 1 mnd, så jeg akter å fortsette på dette nivået, å presse kroppen i hard trening, ikke langøkter.

føler også at formen er stigende^^

Lenke til kommentar

post-138655-1236531313_thumb.jpg

idag SKAL jeg løpe kortintervaller, men jeg har trent lår idag, på fjellet, og dette føler jeg for å dokumentere:

 

på bildet ser du kneika jeg løp. det ser ikke langt ut på bildet, men det er noe lengre, si 60 - 70 meter? ble ikke sliten generelt, bortsett fra at lårene stort sett var gele når jeg var ferdig med løpinga, og kjente det svei i musklene i ettertid etter treningen.

tok forresten 5 drag opp den kneika.

styrketrening med intervalltrening følger om en time og 20 minutter^^ tar bussen ;)

Endret av LøperFraVevelstad
Lenke til kommentar

intervallene idag var ett helvette. mildt sagt!

jeg klarte 8 intervaller.

intervallene tok jeg etter endt styrketrening...

møllen på incline (motbakkeprosent) 10, 15 kilometer i timen, eller hvertfall på "15" på fartstelleren. holdte dette tempoet i 50 sekunder, 60 sekunder pause, gjentok 8 ganger.

den 8 gangen var jeg helt død, og jeg tillot meg selv å rope ut, fordi jeg badet i melkesyre og var så sliten at svetten silte som vann av kran.

 

veldig bra økt^^ kjenner at formen generelt er stigende, tror problemet mitt her var at jeg startet med for høy puls (hadde makspuls på kanskje 170 på 8 økt)

Lenke til kommentar

langkjøring

idag stod jeg opp av sofaen etter ett kortspill, kjente gangsperren fra fjell-løpingen og motbakkeintervallen igår, og la ut på en 2 km løpetur.

noe skjedde i hodet mitt, jeg fulgte kilometertellerne på veien, og løpte 4 km. okei, da kunne jeg løpe 5 kilometer. plutselig hadde jeg løpt 10.5!

veldig missfornøyd med tiden på 10.5 kilometeren...brukte 49 minutter, hele 10 minutter senere enn sist jeg løpte 10 km i konkurranseløp...

men jeg HADDE mer å gå på. jeg løp veldig tung idag siden dette var min første langkjøring på lang tid, og jeg føler at jeg HAR formen inne.

faktorer som at korsryggen verket i musklene (løpte på asfalt), gangsperre som ubevisst kan ha kjørt meg i langsommere tempo, og at jeg fikk vondt i anklene ved de siste kilometerne (igjen, løp på asfalt) kan spille inn på at jeg stivna.

best av alt med denne turen var at jeg ikke ble spesielt andpusten og heller ikke fikk melkesyre, men dog stivnet jeg av noe rundt leddene, knærne og anklene. men igjen, jeg løp på asfalt.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

4km, løp

min første joggetur på godt 3 uker...brukte dog bare 16:24 minutter, noe som er langt bedre enn jeg forventet!

brukte med andre ord 4 minutter pr. kilometer, en halv kilometer med oppoverbakke får ta skylda for at det ble over 16 minutter, men uansett, en bra løpetur.

stoppet etter 4 km fordi jeg ble ropa inn på litt "chill-fotball" med noen venner ^^

på 3km (snakker om coopertest) brukte jeg 12:16 minutter.

 

nå er jeg igang igjen! etter 3 uker, endelig! og kun 3 uker til øygaloppen (1 mil)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...