Gå til innhold

Konsekvens av et uendelig stort univers


Anbefalte innlegg

Tull og tøv. Nå har jeg ikke sett egne statistikker for fysikere men her er undersøkelse blant vitenskapsmenn fra mange forskjellige vitenskaper (psykologi, biologi, etc) http://query.nytimes.com/gst/abstract.html...9679C946696D6CF

 

Den at det er godt under halvparten som er religiøse, med noen forskjeller fra gruppe til gruppe og klare forskjeller mellom "vanlige" vitenskapsmenn og de mer prominente personene. De mer prominente vitenskapsmennene var kosekvent de minst reliøse. Og man kan nok dermed sette en knytning til at jo smarte disse er og jo bedre de forstår sitt fagfelt, jo mindre er sjangsen for at de tror på gud.

 

Kan også nevne at så vidt jeg forstå så var dette hovedsaklig en amerikansk undersøkelse. Tallene i Europa og spesilt Norden er nok enda lavere.

stemmer, vitenskapsmenn og kvinner er langt mindre religiøse enn folk flest. fysikere er dog i særstilling, som en religiøs bauta i vantroland. det er like mange ateistiske fysikere som det er kristne biologer. dvs svært, svært få.

 

Jaha? Så vidt jeg vet så kom ikke big-bang toerien i eksistens før de oppdaget at når de så på bevegelsene av galaksene så tyder det på at all masse de klarer å se har bevegd seg ut i fra nøyaktig samme punkt. Hvordan forklarer denne plasma-teorien denne observasjonen.

 

Hubble oppdaget at nesten alle bilder av stjerner og galakser hadde et rødskjær, noe som tyder på at nesten alt beveger seg vekk fra oss, som igjen tas som bevis for at universet utvider seg. Andromeda har et blåskjær, den beveger seg mot oss og kommer til å kollidere med Melkeveien om en liten stund. det finnes dog andre teorier på hvorfor dette observeres. mer enn jeg har kunnskap om her og nå, desverre.

poenget mitt var at bare fordi en teori er rådende, betyr det ikke at den er sann. det er ikke full enighet om big bang slik Oleoh hevder. jeg plages av at fysikken er en vitenskap hvor det ikke er lov å stille kritiske spørsmål uten å få idiotstempel.

 

min teori er at det har skjedd en rekke small bangs.. kanskje kommer svarte hull, når de vokser seg store nok, til et punkt hvor de eksploderer og skaper tilfeldige sammensetninger av materie. kanskje så forskjellige at naturlovene er stikk motsatt et annet sted, og at liv er en følge av en slik tilfeldighet.
Med mindre man har observasjoner eller målinger som støtter at svarte hull i det hele tatt kan eksplodere så er dette bare en hypotese og kan aldri bli en vitenskapelig teori.

selvfølgelig. som jeg skriver, det er MIN teori. en alternativ forklaring på Hubble. det er ikke mange år siden svarte hulls eksistens kun var en teori, selv om det virket åpenbart at det var et i senter av galaksen. jeg tror vi aldri kommer til å finne ut hva som skjer der inne. menneskets levetid er så kort at innen vi dør ut kun har observert en brøkdel av hva som faktisk har skjedd.

 

kanskje virker universet uendelig fordi vi bare klarer å sanse 3 dimensjoner. det er ingen umulighet at vi, når vi ser x antall lysår unna, ser vår egen galakse slik den så ut for x antall år siden. at vår verden ligger på utsiden av en 4-dimensjonal kule og vi bare havner på samme sted om vi reiser langt nok i en hvilken som helst retning.

 

Selvsagt ikke umulig, men dette forblir også bare en hypotese inntill det eksisterer observasjoner som støtter den. Og flere dimensjoner fins nok det om du tar med tid i beregningen.

igjen, det er min teori. et inspill til topic. kanskje finnes det enda flere dimensjoner, som flyter på hverandres overflate.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...