Gå til innhold

Hvilke karakterer teller for videre utdanning?


JensIvar

Anbefalte innlegg

Jeg har gått to år på yrkesfag. Jeg har planer om å ta allmennfaglig påbygging til neste år, så jeg lurer på hvilke karakterer som teller når jeg skal søke meg inn på universitet/høyskole. Teller alle allmennfagkarakterene fra VG1-VG3? Og hvordan er det med eksamenskarakterene?

Hadde vært veldig kjekt med svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Okay, men yrkesfagene har vel ikke noe å si når jeg skal søke meg inn på noe som ikke har med det jeg allerede har gått å gjøre?

 

Så er det kun de avsluttende allmenfagene, eller er det alle som teller når jeg skal søke meg videre etter påbyggingsåret?

Endret av AndJak
Lenke til kommentar
Okay, men yrkesfagene har vel ikke noe å si når jeg skal søke meg inn på noe som ikke har med elektro å gjøre?

 

Så er det kun de avsluttende allmenfagene, eller er det alle som teller når jeg skal søke meg videre etter påbyggingsåret?

Jo, alle (avsluttende) fag teller.

 

Når det gjelder eksamenskarakterer: Tar jeg ikke helt feil, vil dette blir forandret nå i år. Eksamenskarakterer teller i snittet som alle de andre karakterene. Altså som om det var to forskjellige fag. Altså: Om man har 10 fag, og i tillegg én eksamenskarakter, legger man sammen de 11 karakterene og deler på 11. Tidligere har man regnet ut snittet av de to karakterene for å finne tellende karakter i faget. Altså, om man hadde 4 i standpunkt og 5 på eksamen ble tellende karakter 4,5.

Endret av Endre
Lenke til kommentar

Verdt å merke seg at allmenfaglig påbygning IKKE er godt nok for å komme inn på ingeniørfaglige studieretninger, hvor kravet er 3MX og 2FY (om det heter det samme enda :p ).

 

Vurderer du å gå ingeniør, så ville jeg satset på forkurs for ingeniørutdanningen, i stede for påbygning, noe de aller fleste høgskoler tilbyr. Eneste ulempen med dette er at du ikke blir russ.

 

Noen høgskoler tilbyr et sommerkurs for de som kun har hatt påbygning, som stort sett er et intensivt matte og fysikkkurs. Derimot vil du kun kunne ta dette kurset på den skolen du skal begynne på, og siden det er få høgskoler (og sist jeg sjekken, ingen universitet) som tilbyr dette, bør du sjekke det opp før du velger mellom forkurs og påbygning.

 

Edit:

 

Angående tellende karakterer:

Går du forkurs, er det kun karakterene dine fra forkurset som teller på vidre søknader.

Regner med at det kun er påbygningsåret på vidregående som også er tellende.

Endret av lockdog
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...