Gå til innhold

Rosa elefanter: hva er feil?


Svirre

Anbefalte innlegg

Ok, så er det ikke elefanter som er problemet, men flimmer. Jeg har rosa flimmer på skjermen (vi er flere som ser det og vi har ikke drukket av samme flaske ;) (Jeg må innrømme at hadde det vært elefanter hadde det vært kult :D )

 

Har dere tips til hva som er feil. Er det skjermen eller skjermkortet eller er det hovedkortet? Jeg har desverre ikke råd til å bytte ut hele sulamitten på en gang så om noen har en forklaring på hvilken del som roter ting til hadde jeg blitt kjempeglad.

 

Sverre

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vanskelig å fortelle ut fra den lille infoen du gir.

Alt fra PSU, skjermkort, skjermkabel til skjerm kan være ødelagt.

Har du prøvd skjermen på en annen PC? Har du prøvd din PC på en annen skjerm? Har du rørt litt på skjermkabelen? Prøvd med å ta ut skjermkortet for så å sette det tilbake?

Ingen kan klare å gjette seg frem til feilen så lenge du ikke har utelukket noen komponenter eller gir nærmere beskrivelse av feilen.

Lenke til kommentar

Tusen takk for svarene. Symptomene på pc'en min er mange:

1: Dulter jeg borti skrivebordet, kan det flimre på skjermen i friske fine rosa farger ;)

2: Skjerkortet lar seg ikke kjøre med akselerasjon uten at hele greia "fryser" og strømknappen er eneste option.

 

Jeg er klar over at jeg må bytte begge delene, men ut i fra det dere sier, virker det som om det er skjermen som er mest akutt nå.

 

Har forresten:

MSI6163 hovedkort m P3 450, 384MB Ram, Fujitsu bla bla 13G disk, Creative Savage 4 skjermkort, Apoen kabinett og PSU.[/i]

Lenke til kommentar

Jeg tør nesten å tippe på at du har et Geforce4 kort.

Broderen hadde et lignende problem. Det var masse streker i forskjellige rød-toner og diverse svada over hele skjermen. Når han justerte på selve kortet inni maskina (festet med tråder etc) så ble det bedre (eller verre).

 

Men uansett, når disse strekene kom, så måtte han før eller siden restarte maskina.

 

Du... prøv å ta et screenshot av skjermen og se på bildet på en anna maskin...

Lenke til kommentar
Har forresten:  

MSI6163 hovedkort m P3 450, 384MB Ram, Fujitsu bla bla 13G disk, Creative Savage 4 skjermkort, Apoen kabinett og PSU.[/i]

PsyDe: Jeg tør nesten vedde på at han ikke har det.

 

Det høres ut som problemet ditt er skjermen. Prøv å vri litt på skjermkabelen, sjekk kontakten som andre har sagt, og sjekk om den sitter ordentlig i skjermen bak (hvis det er en avtagbar da)

 

Når du sier flimmer, mener du da at det blinker rosa, eller at hele skjermbildet har en rosa farge i seg?

Lenke til kommentar

Skjermbildet er ikke stabilt rosa men det blinker av og til i hele bildet Dvs. alt får rosa toner i et kort øyeblikk. Dette varer under ett sekund. Bare nok til at du blir skremt av det og ikke rekker å bli vant til det. Det hender også at jeg ser "striper" over skjermen i form av klassisk flimmer (hva nå enn klassisk flimmer er, men dere skjønner sikkert). Det er altså ikke hele bildet da, men bare områder. Som flytter på seg. Dette varer også bare et kort øyeblikk.

 

Jeg blir mer og mer sikker på at det er skjermen eller kablene. Det er noe fryktelig analogt over denne feilen synes jeg. Og hadde det vært skjermkortet sin feil hadde jeg forventet en mer digital feil. Med mindre feilen er i utgangen på skjermkortet da. Det er jo meget mulig. Kortet er no søppel så jeg skal ikke forvente at det funker som noe annet enn leker for smø barn.

 

Sverre

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...