Gå til innhold

Nokia E66 - Skjermen sluttet å virke


Laurbb

Anbefalte innlegg

Vel, her har jeg en liten nøtt til dere mobilkyndige.

Skjermen på min relativt nye (noe og 3-4 måneder gamle) nokia E66 sluttet i dag å virke helt uten advarsel. Tastene og alt annet lyser fortsatt som før og jeg inbiller meg at alt annet også gjør det, bortsett fra altså skjermen.

 

Saken er også den at jeg tror jeg vet hvorfor.

Her forleden dag da jeg dro mobiltelefonen ut av lomma la jeg merke til at diverse smårask som lå i lomma med mobilen hadde kilt seg inn MELLOM skjermen og tastaturet på mobilen (altså en eller annen plass i skyvemekanismen). Dette smårasket inkluderte også et par stifter jeg av en eller annen grunn hadde liggende i lomma.

 

Selv synes jeg det er dårlig at slikt kan skje helt tilfeldig, men nuvel. Jeg ristet ut hva enn som hadde ramla inn der og mobilen funka fint, bortsett fra at skjermen virket å være utkoblet et par sekunder etterpå men så kom den på fote igjen.

 

Vel i dag røyk den helt.

 

Jeg har nogenlunde peiling på elektronikk og kan se for meg at det er strømledningen til skjermen fra batteriet som har gått, enten at den har falt ut (og at en enkel innplugging er alt som skal til, har skjedd før, men da på billigere mobiler som jeg turte skru opp) eller kanskje at den er røket, i hvilket tilfelle kanskje litt lodding ville gjort susen (ja okey komisk tanke).

 

Jeg blir uansett nødt til å spørre: Er det noen måte jeg kan få åpnet denne mobilen uten at det går på garantien løs? Jeg inbiller meg at problemet er nogenlunde lettfikselig og er lite keen på å sende den inn til reparasjon da dette sannsynligvis vil ta ei stund for å fikse et relativt (hva jeg tror er) lite problem.

 

Evt finnes det noen butikker der jeg faktisk kan prate med folk som har peiling? jeg inbiller meg at de aller fleste som jobber på mobilbutikker her omkring i landet har liten peiling på det rent tekniske ved mobilen og faktisk reparasjon.

 

Og sist men ikke minst? går dette på garantien? eller er jeg skyldig i å ha ødelagt mobilen fordi rask helt uten videre klarer presse seg inn i skyvemekanismen?

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei Molecular.

 

Etter å ha solgt en hel den E66 jeg aldri vært borti noe lignende. Jeg kan nok si deg med en gang at dette neppe kommer til å gå på garanti, da det strengt tatt er du selv som har behandlet den dårlig. Jeg har også åpnet et par stykker for å ta deler, og såvidt jeg kan huske, har jeg ikke lagt merke til noen spesielle svakheter som kan få ting til å komme seg inn under skjermen(så sånn sett kan det være en produksjonsfeil, men jeg tviler da stifter er små og slemme).

 

Åpne uten at garantien ryker sier du? Kanskje. Det spørs rett og slett på hvor oppmerksom teknikkeren er den dagen. Mobilteknikkere har visse rutinerde følger for å kontrollere funk/slag/uautorisert åpning. Noe som også er viktig å merke seg er at om du skulle finne på å åpne den må du skaffe nye skruer, da disse skal byttes hver gang en mobil åpnes. Dette er såvidt jeg vet også en av de tingene de avslører uautorisert åpning på.

 

Hva feilen angår blir det litt mer synsing. Det kan hende at en stift eller noe slikt kortsluttet ett eller annet? Det kan hande den har skrapet mot Flexkabelen mellom skjerm og hovedkort og ødelagt den? Det kan hende Skjermkontakten har løsnet, men jeg tviler da disse sitter ganske godt. Det kan også hende at dette rett og slett er en vanlig garantifeil da skjermer på moderne telefoner dør titt og ofte.

 

Så det blir vel egentlig opp til deg: Enten så risikerer du å miste garanti ved å åpne den, eller så sender du den inn og risikerer og måtte betale for reparasjonen selv (eller å få den tilbake ureparert mot noen hundrelapper).

 

(Edit: Men alt dette har jeg sagt til Håvard allerede, så det visste du kanskje?)

Endret av strek
Lenke til kommentar

Jeg synes at dette høres ut som en garantisak, LCD-er på mobiltelefoner tar kvelden rett som det der.

 

Jeg tipper det er 1 av 3 ting, flex, lcd eller et lcd-filter som er gåent. Med mindre det er synlige fysiske skader eller væske tror jeg ikke du har mye å bekymre deg for i henhold til om det er en garantisak eller ei.

Lenke til kommentar

Umulig og si hva som er grunnen til at skjermen ikke virker, om det var liv i skjermen etter runden med stiftene, så trenger det ikke ha noe med dem og gjøre heller.

Høres ut som en garantisak. Åpner du apparatet selv, mister du garantien i følge boka, så det er ikke altid så lurt, selv om, som nevnt over, teknikerne ikke altid sjekke dette så nøye dersom de ikke har mistanke om at det er det som er skyld i problemet.

 

Er kjipt og sende telefonen sin på service, men da beholder du værtfall ting som garanti :)

Lenke til kommentar

Haha, akkurat nå vet jeg ikke helt om jeg skal le eller gråte.

Hadde en Nokia N95 liggende her i leiligheten som jeg ikke hadde brukt på ei stund grunnet en dårlig "tilbake-knapp" (som dog funket, den var bare dårlig) så jeg bestemte meg for å bruke denne foreløbig, og har hittil bare latt den ligge på skrivepulten.

 

Vel, nå røk plutselig skjermen på den og, gitt. Eller dvs, skjermen er synlig, men utrolig svak (og for den saks skyld opp ned).

 

Med andre ord må jeg innrømme at jeg er relativt forvirret for øyeblikket. Nå har to skjermer røket på to forskjellige relativt dyre mobiler over 2 dager her, hva søren. På E66'en hadde jeg iallefall en viss peiling på hvorfor, men på E95'en har jeg virkelig ikke peiling.

 

Hva

Faen

.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...