Gå til innhold

problemer med wlan - kan mini pci wlan kort brukes om hverandre?


radisson

Anbefalte innlegg

Hei,

 

jeg har en thinkpad som opppfører seg one merkelig på WLAN. Det jeg opplever er at selv om signalstyrken fra trådløs sender er veldig kraftig så faller jeg ut fra det trådløse nettet. Avstanden til trådløs ruter er kanskje 3 meter i "luftlinje" men det er to gipsvegger mellom. Igår var det veldig gale, falt ut etter et minutts bruk gang på gang. og det tok gjerne 3-4 minutter før jeg klarte å koble meg på igjen.

 

Jeg mistenkte først Windows men jeg prøvde Ubuntu og det var samme oppførsel der også.

 

Litt ut ifra observasjoner og prøving får jeg inntrykk av at ting er bedre hvis jeg har dørene åpne men fortsatt ikke helt perfekt, det som skjer er at flere ganger viser wlan-ikonet at "nå er jeg tilkoblet nettverket ditt", som om den kobler fra og på igjen.

 

Vet ikke om det er kombinasjonen wlan-kortet og trådløs ruter som ikke er en bra match eller hva.

 

Har sett i service manualene at det er mulig å bytte wlan kortet (mini pci) men det jeg lurer på om det er nødvendig med samme modell eller går det an å bruke andre modeller ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde en artig prat med IBM reserverdeler, de kunne ikke selge meg et nytt kort - var rett og slett ikke tillatt - noe som gjør meg litt bekymret med tanke på noe jeg fant et annet sted på nett -

 

http://prisguide.tu.no/product.php?product...6597#userReview

 

Kortet vil ikke virke på Ibm sine maskiner med mindre det ligger godkjenning i bios. Har en R50, med nyeste bios (pr aug. 05) og dette kortet blir ikke godtatt av maskinen. Ibm har laget en sperre for 3'dje parts leverandører. Dette er et av de korta som ikke er støttet. IBM SKJERP DERE. Så lenge maskinen er Centrino sertifisert av Intel, og kortet er levert av intel, så burde det virke. Ibm overprøver Intel, og det irriterer.

 

 

så det er kanskje årsaken ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...