Gå til innhold

God bok "Sams Teach Yourself C++ in One Hour a Day"?


Anbefalte innlegg

Tenker å starte med programmering da jeg har tenkt senere å studere Computer Science i USA. Pluss at jeg har villet programmere de siste årene. Men trenger et medium med enkle eksempler som gjør det mulig å se en fremgang.

 

Derfor lurer jeg på om følgende bok er å anbefale:

http://www.amazon.com/Sams-Teach-Yourself-...3775&sr=1-3

 

Om dere har et alternativ, kom gjerne med det.

 

Birger :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville gått for originalen (wiki). VELDIG enkelt, oversiktlig, og kjapt forklart. Her ser du definitivt progress med en gang du leser. Først en del forklaringer av enkle ting, og så bruker de det videre til å lage funksjoner og algoritmer. Jeg liker boka fordi K&R ikke antar at den som leser er helt idiot (noe som kan sies om de fleste andre, tykke, bøkene om programmering jeg har lest som repeterer de samme tingene hele tiden). De antar at du ikke har noen erfaring med C da selvfølgelig.

 

Det er litt diskusjon om det, men jeg synes det var greit å lære meg C først, og så C++, siden C er grunnlaget den utvidede funksjonaliteten i C++ er bygget på.

Endret av LostOblivion
Lenke til kommentar
This book is not "for Dummies". It assumes that you already have some knowledge of structured programming languages (i.e. Pascal). For example, this book spends four well-written pages explaining everything you need to know about functions. If you don't know what a function is, this will clearly not be enough. However, if you do know about functions, this book will not drone on and on for an entire chapter or two on the subject like some of the foot-crunching tomes the size of an encyclopdia.

Hmm. Er nå en dummie jeg da. Så hva tror du? Men takk for forslaget...

 

Birger :)

Lenke til kommentar

Jeg ville nok ikke ha brukt K&R boka som utgangspunkt til å lære å programmere, med mindre man har et minimum av kjennskap til et annet lignende språk. Men boka er fantastisk og i kombinasjon med en "for dummies" bok er dette nok en av de beste redskapene man har for å lære seg C. Jeg har uttalige ganger hatt stor glede av den boken.

 

 

Ps. leste ikke godt nok hele tråden. Som Lost sier, ville nok jeg også annbefalt å starte med C og ikke C++. Men denne diskusjonen har flere ganger tidligere vist at det finnes delte meninger om akkuratt det. Jeg har heller ikke lest boken du refferer til.

Endret av aC
Lenke til kommentar

Spør du meg (og sikkert en haug med andre folk), så er det ingen god ide å starte med å lære seg C, for så å gå over til C++ etterpå. Folk tror disse språkene er så like, at du til og med kan skrive C/C++. Men vi tar ikke den diskusjonen her.

 

En bok jeg definitivt vil anbefale er C++ Primer Plus. Den tar for seg alt du trenger å vite "fra C", og resten av C++. Har lest denne selv, og det er definitivt en bra bok.

 

Når du er ferdig med den, så MÅ du egentlig også lese Effective C++, da denne boken burde ha vært obligatorisk lesing for enhver C++ utvikler.

 

Og.. Man lærer ikke å programmere på 21 dager, iallefall ikke C++.

Lenke til kommentar
Den går ganske sakte fram da..

 

Ja, det er jo en tykk bok (~1100 sider), men når det gjelder en som lærer programmering så er det veldig viktig å ikke gå altfor fort frem og presse på konsepter som man nødvendigvis ikke forstår som nybegynner. Dette er enda viktigere for et så komplekst språk som C++. Det er denne illusjonen de "Learn how to program [språk] in N [hours|days|weeks]" bøkene selger, mens de egentlig burde hete "Get a light introduction to [språk] in N [hours|days|weeks]", da det er mer sant.

Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...
Tenker nå å faktisk bestille noen bøker. Står fortsatt Primer Plus som valget?

 

Birger :)

 

Jeg er helt enig med det Krigun skriver over her.

 

Gå for Primer Plus som hovedbok. Kjøp gjerne SAMS Teach Yourself C++ in One Hour a Day i tillegg for å ha som lettere lesing og støttelitteratur på grunnleggende konsepter. Det skal være mulig å "starte rett på" med begge bøkene, men Primer Plus dekker som nevnt mye mer enn SAMS.

 

Jeg har begge disse selv. SAMS-boken er god på å prente inn det mest grunnleggende, og har mye fokus på "do's/dont's" som er nyttig i starten. Primer Plus er mye mer omfattende og kan absolutt regnes som en must-read.

 

Også enig i at du bør begynne rett på C++ dersom du ikke eksplisitt vet at du ønsker å skrive noe i C. Programmering i C er ikke så vanlig lenger, med unntak av for hardware (programmering av mikrokontrollere og slikt). Om du ønsker en god bok om ren C, kjøp "Ansi C" av enellerannenforfatter. Husker ikke, men går du i en fagbokhandel og mumler "Ansi C" burde det være mulig å finne frem.

 

Du blir ikke en god C++-utvikler på en time om dagen ihvertfall. Etter 10.000 timer totalt, kanskje. :-)

Endret av stonebro
Lenke til kommentar

De aller fleste tutorials kan aldri erstatte en skikkelig god bok for en nybegynner. Det er likeså viktig å lære seg god programmeringsteknikk som programmeringen ellers. Dette er noe mange tutorials rett og slett gir faen i å poengtere, siden de er skrevet av folk som ikke er opptatt av det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...