Gå til innhold

Ordet "spillavhengighet" kan fjernes fra det norske språk!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Adressa.no

 

Endelig. Du blir med andre ord IKKE avhengig av spill/WoW. Det er som de fleste gamere har sagt/skrevet her inne på forumet.

De som sitter for mye foran PC'n har andre problemer. Det er IKKE spillet sin skyld!

 

Dette ble plutselig en litt bedre morgen ;)

 

Så du foretrekker å ha sosiale problemer?

 

 

gikk vel STERKT over den streken da jeg begynte med pc in the first place... typ lan hver helg osv..

 

aaaaahhhh... the good old days..

 

CS Beta 6 og Red Alert 1 .. DET var tider det.. for å ikke snakke om litt seinere da Baldurs Gate serien og starcraft/warcraft og diablo kom inn i bildet

 

 

kall meg gamer / asosial for all i care

Lenke til kommentar

En ting mange her ikke skjønner virker det som. Sosiale problem er absolutt ikke bedre en spillavhengihet, det eneste denne artikkelen forklarer er at de som har sosiale problemer rundt wow, hadde hatt like mye sosiale problemer uten wow. Med andre ord finnes det ikke farlig å spille wow så lenge man ikke har sosiale problemer fra før av =)

Lenke til kommentar

Har dere i det hele tatt lest artikelen ?

 

Den handler om folk som er avhenginge, ikke causals. Men dere som føler dere truffet som avhenginge: Er det egentlig bedre å være en 'sosial taper' en spillavhenging? Ikke akkurat noe å hoppe i taket for..

 

8/10 som er 'avhenginge' er egentlig sosiale problemer. Kunne vært interesant å sett hva de resterende 2/10 var..

Lenke til kommentar

Så rart. Eg spelar ikkje wow no, men har så klart spelt det før. Det skal derimot ikkje mykje til før eg blir frista til å spele, og viss eg då installerar og set meg ned er eg sikker på at det er som å sette seg ei sprøyte. Eller kanskje som å ta seg en røyk etter at nikotinsuget blir for stort, ikkje veit eg.

 

Men hey, eg har jo sosiale problem også så det passar jo fint!

Lenke til kommentar

Spill og kos dere !! Andre mennesker kan ikke diktere hva som er et godt liv for DEG ! Det vet du bare best selv ! Ikke alle trives ute i folkemengder og ikke alle er avhengig av å ha andre mennesker rundt seg hele tiden.

Det er idiotisk av andre å mene noe om hvordan DU skal leve livet ditt.

Spill heller WoW enn å fly gatelangs og gjør dævelskap !

Lenke til kommentar

Jeg tror framdeles at det er en del som kan bli avhengig av spillet, noe jeg selv har sett.

 

En venn av meg brukte et helt år av livet sitt på det spillet. Han var rett og slett ikke å se i det virkelige liv, dama gikk fra han og jobben hang i en tynn tråd.

Dette var en sosial, kjekk gutt som ikke hadde noen problemer i livet sitt, og når vi har snakket om dette i ettertid klarer verken han, jeg eller hannes nye kjæreste å finne en annen grunn enn at han ble avhengig av wow.

Han sluttet å spille etter av flere av vennene hannes dro hjem til han og regelrett dro han ut av huset.

 

Men når det er sagt, Jeg har sikkert 10-15 venner som spiller spillet. Noen av de spiller flere timer om dagen, men det er bare en av de jeg mener har blitt avhengig.

Tror nok, som det er nevnt tidligere, at de aller fleste har andre problemer. Men at noen blir avhengig er det ikke tvil om i mine øyne.

Lenke til kommentar

Jeg tror såklart man kan snakke om avhengighet når det gjelder wow. Det finnes for mange skrekkeksempler til at man kan avvise det.

 

Jeg kjenner en som strøk i nesten samtlige av faga i studiet sitt, to semester på rad, og har nå byttet studiested. En annen jeg kjenner mista dama pga spillet, og han er langt fra den eneste.

 

De fleste jeg kjenner som spiller har alikevel et sunt forhold til spillet, men å benekte at wow kan virke avhengighetsskapende på enkelte er latterlig.

Lenke til kommentar
Hva med såkalte spillegale? De som spiller vekk alle penga sine på spilleautomater? Er ikke de heller avhengige?

Jo.. de er vel det... ? Nå har det vel forhåpentligvis blitt litt færre etter at automatene ble fjernet fra enhver kiosk og butikk...

 

Syns forsåvidt ordbruken er mindre viktig.. om du er spilleavhengig, spillegal, sosialt utilpasset eller lignende... så lenge du ikke har kontroll på spillingen.. hvor mye tid (eller penger) du bruker, og det går ut over familie, venner, skole, jobb etc.. ja, da er ordet det er "riktig" å bruke uviktig.

Endret av pax1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...