Gå til innhold

Bilete gjenkjenning i Java


Anbefalte innlegg

Er det nokon som har erfaring med dette?

Eg er på jakt på jakt etter noko som skal kunne gå igjennom eit bilete og finne eit angitt symbol, f.eks ein firkant.

 

Eg har sett litt på JMagick, men eg er usikker på om dette er svaret på det eg leiter etter. Er det nokon andre som har erfaring med bilete gjenkjenning i java?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva mener du med "finne eit angitt symbol"? Mener du symboler som har lignende form som det symbolet eller som er nøyaktig like? Å finne symboler med lignende form er vanskelig, med mindre du finner en implementasjon som gjør dette tilstrekkelig godt for ditt behov.

 

Dersom du er ute etter å finne en nøyaktig kopi, mer presist så har du (eller kan generere) et delbilde og ønsker å finne hvor dette forkommer i et bilde, er det bare å korrelere bilde med delbildet og ta ut pikselkoordinatene til de(t) høyeste verdi(ene). Merk at denne metoden, ofte kalt template-matching, er variant i forhold til både skalering og rotasjon, altså hvis du for eksempel har et delbilde av en liten firkant vil du ikke finne noen store firkanter i bildet, ei heller noen firkanter som er rotert annerledes enn den firkanten du har i delbildet. Fordelen med metoden er at den er så enkel å implementere at det ikke er verdt bryet å lete etter en ferdig implementasjon, i tillegg til at den er svært effektiv under forutsetning at du faktisk ikke ønsker også å finne skalerte og roterte versjoner av symbolet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...