Gå til innhold

Slayer - albumguide og diskusjonstråd!


gard.

Anbefalte innlegg

Min første albumguide, til bandet Slayer som overraskende ikke hadde en albumguide fra før.

 

logo.png

 

band-photo2.jpg

Fra venstre: Tom Araya, Dave Lombardo, Jeff Hannemann og Kerry King

 

Medlemmer:

Tom Araya – bass, vokal (1981–)

Jeff Hanneman – gitar (1981–)

Kerry King – gitar (1981–)

Dave Lombardo – trommer (1981–1986, 1987–1992, 2002–)

 

Tidligere medlemmer:

Tony Scaglione – trommer (1986–1987)

Paul Bostaph – trommer (1992–1996, 1997–2001)

Jon Dette – trommer (1996–1997)

 

 

Litt om bandet:

Slayer er et amerikansk thrash metal band, grunnlagt av Jeff Hannemann (gitar) og Kerry King (gitar) i 1981. Ikke lenge etter stiftelsen ble Tom Araya (bass og vokal) og Dave Lombardo (trommer) med på laget. Jeff, Kerry og Tom har siden den tid vært med hele veien, mens Dave har vært litt til og fra, og ble senest med igjen i 2002 etter etter å ha forlatt Slayer i 1992.

Slayer regnes som en av de "fire store" bandene innen thrash metal, sammen med Metallica, Megadeth og Anthrax. Som med de fire andre bandene bygger Slayer på heavy metal (og speed metal). Slayer skiller seg ut fra de andre ved å blande en god dose hardcore punk og aggresjon inn i metallen, for å skape et eget og unikt lydbilde. Dette gir et mye raskere tempo og en mer ekstrem spillestill enn de andre fire store.

Tekstene til Slayer er også noe som skiller de fra andre band. De omhandler ofte temaer som vold, religion, seriemordere, krig og satanisme, og har blitt kritisert mange ganger opp gjennom historien.

 

Diskografi:


  • Show No Mercy (1983)
  • Hell Awaits (1985)
  • Reign in Blood (1986)
  • South of Heaven (1988)
  • Seasons in the Abyss (1990)
  • Divine Intervention (1994)
  • Undisputed Attitude (1996)
  • Diabolus in Musica (1998)
  • God Hates Us All (2001)
  • Christ Illusion (2006)
  • World Painted Blood (2009)

Show No Mercy (1983)

1Show.jpg

 

Informasjon:

Slayers debutalbum "Show No Mercy" kom i desember 1983 og ble sluppet gjennom Metal Blade Records. Bandet måtte finansiere albumet selv ved hjelp av sparepengene til Tom Araya og lån fra Kerry Kings far. Platen lider av dårlig produksjon, men ble kjapt Metal Blade Records mest solgte plate. Satanisme var et sentralt temå i både tekstene og liveshowene deres, for å få oppmerksomet hos metal-fansen. Produsent Brian Slagel mottok brev fra PMRC (Parents Music Resource Center) om at Slayer skulle slutte å slippe plater pga. satanismen. Låter som Die by the Sword, The Antichrist og Black Magic er sanger som fortsatt blir spilt på Slayer konserter den dag i dag.

 

 

Plateselskap: Metal Blade Records

Produsent: Brian Slagel

Slippdato: Desember 1983

Line-up:

Tom Araya - bass, vokal

Jeff Hanneman - gitar

Kerry King - gitar

Dave Lombardo - trommer

 

 

Sporliste:

1. Evil Has No Boundaries

2. The Antichrist

3. Die By the Sword

4. Fight Till Death

5. Metal Storm/Face the Slayer

6. Black Magic

7. Tormentor

8. The Final Command

9. Crionics

10. Show No Mercy

 

Hell Awaits (1985)

2Hell.jpg

 

Informasjon:

Hell Awaits er Slayers andre studio album og ble som forgjengeren sluppet gjennom Metal Blade Records. Siden debutalbumet Show No Mercy ble Metal Blade Records mest solgte plate, klarte produsent Brian Slagel denne gangen å finansiere et opptaksbudsjett og rekruttere flere erfarne produsenter til å hjelpe til i studio. Produksjonen ble da mye klarere og bedre, og det ble enklere for bandet selv å spille inn. I forhold til forgjengeren er albumet mye raskere og mer thrash-orientert. Tekstene her er enda mørkere enn Show No Mercys tekster, og omhandler temaer som helvete og satan, noe du forstår bare ved å høre tittelen.

 

 

Plateselskap: Metal Blade Records

Produsent: Brian Slagel, Slayer

Slippdato: September 1985

Line-up:

Tom Araya - bass, vokal

Jeff Hanneman - gitar

Kerry King - gitar

Dave Lombardo - trommer

 

 

Sporliste:

1. Hell Awaits

2. Kill Again

3. At Dawn They Sleep

4. Praise of Death

5. Necrophiliac

6. Crypts of Eternity

7. Hardening of the Arteries

 

Reign in Blood (1986)

3Reign.jpg

 

Informasjon:

Etter suksessen med Hell Awaits skjønte produsent og manager Brian Slagel at Slayer var klare for å slå på stortromma med sitt neste album. Slagel forhandlet med forskjellige plateselskaper, blant dem Rick Rubins og Russell Simmons' Def Jam Records. Trommeslager Dave Lombardo så Rick Rubins interesse i bandet og kontaktet han gjennom Columbia Records, som var Def Jams distributør. Gitarist Jeff Hanneman ble overrassket over Rubins interesse i bandet. Rick Rubin klarte å overtale bandet til å signere til Def Jam Records, og produsent Brian Slagel ble eks-produsent, men hyllet Rick Rubin for å være den mest lidenskaplige av alle plateselskaps-representantene han hadde forhandlet med. Ettersom dette var Rick Rubins første heavy metal produksjon, endret hans friske syn Slayers lyd drastisk. Gitaristene Kerry og Jeff var lei av å spille de samme riffene over og over igjen, og sangene ble dermed kortere for å unngå repetisjon. Albumet er også veldig mye raskere enn sine forgjengere, og runder kun 29 minutter med et gjennomsnitt på 210 slag i minuttet. Etter mye styr med slippet av platen grunnet albumcover og tekster (som ikke lenger handlet om satanisme) ble Reign in Blood lansert den 7. oktober, 1986. Det ble bandets første album til å havne på Billboard 200 listen, hvor den debuterte på #127, og jobbet seg opp til #94. Albumet ble veldig godt mottatt av pressen og fansen og ble sett på som en instant klassiker. Musikkmagasinet Kerrang! kalte det for "det tyngste albumet noensinne" og andre utsagn som "det beste metal albumet noensinne" ble sett flere steder. Bandet spiller fortsatt albumet i sin helhet den dag i dag, men spesielt sangene Angel of Death og Raining Blood er med i absolutt alle Slayer-konserter.

 

 

Plateselskap: Def Jam Recordings

Produsent: Rick Rubin, Slayer

Slippdato: 7. oktober 1986

Line-up:

Tom Araya - bass, vokal

Jeff Hanneman - gitar

Kerry King - gitar

Dave Lombardo - trommer

 

 

Sporliste:

1. Angel of Death

2. Piece by Piece

3. Necrophobic

4. Altar of Sacrifice

5. Jesus Saves

6. Criminally Insane

7. Reborn

8. Epidemic

9. Postmorten

10. Raining Blood

 

South of Heaven (1988)

4South.jpg

 

Informasjon:

Etter suksessen med Reign in Blood gikk Slayer inn i studio igjen i desember 1987. Utfallet ble "South of Heaven". Også denne gangen var det Rick Rubin som produserte og Def Jam Records som distribuerte. I kontrast med det forrige albumet, sakket bandet bevisst ned farten på plata. Bandet tok også i bruk nedtonede vokaler, noe som mange ikke liker med albumet. Spesielt gitarist Kerry King var ikke helt fornøyd med albumet og var selvkritisk siden han selv ikke var like delaktig som de andre i låtskrivingen. Han syntes at vokalist Tom Araya forflyttet seg for langt unna sin normale syngestil. Platen ble lansert 5. juli 1988 og havnet på #57 på Billboard 200. Albumet fikk generelt bra kritikk, men mange var litt ukomfortable med Arayas vokalstil. Coverlåten Dissident Aggressor (Judas Priest) er den eneste coverlåten du finner på et av Slayers studioalbum (sett bort ifra coveralbumet Undisputed Attitude). Ikke mange av låtene blir spilt live lengre, siden spesielt Kerry King ikke var fornøyd med så mange av dem, men Mandatory Suicide og tittellåta er så og si obligatoriske for enhver Slayer-konsert.

 

 

Plateselskap: Def Jam Recordings

Produsent: Rick Rubin, Slayer

Slippdato: 5 juli 1988

Line-up:

Tom Araya - bass, vokal

Jeff Hanneman - gitar

Kerry King - gitar

Dave Lombardo - trommer

 

 

Sporliste:

1. South of Heaven

2. Silent Scream

3. Live Undead

4. Behind the Crooked Cross

5. Mandatory Suicide

6. Ghosts of War

7. Read Between the Lies

8. Cleanse the Soul

9. Dissident Agressor (Judas Priest cover)

10. Spill the Blood

 

Seasons in the Abyss (1990)

5Seasons.jpg

 

Informasjon:

I en periode mellom januar og juni 1990 ble albumet Seasons in the Abyss spilt inn. Rick Rubin er produsent, sammen med Andy Wallace som tidligere hadde vært ingeniør under Reign in Blood og South of Heaven. Slayer hadde forlatt Def Jam Recordings og var nå på Def American Records (senere kalt American Recordings, som fortsatt er Slayers plateselskap). Seasons in the Abyss var Slayers første album som fikk Parental Advisory lappen på seg, til tross for at tidligere album inneholdt mer banning. Tekstene på dette albumet handlet for det meste om temaer som krig, mord, blod og menneskets svakheter. Sangene Born of Fire, Spirit in Black og Temptation omhandlet satanistiske temaer. Dead Skin Mask handler om seriemorderen Ed Gein, Expendable Youth innebærer tekster om gjengkring og gjengvold, og Skeletons of Society og tittellåta tar for seg apokalyptiske temaer. Den 9. oktober 1990 ble platen sluppet og havnet så høyt opp som #40 på Billboard 200, bandets til da høyeste plassering. Fans og presse mottok albumet generelt bedre enn South of Heaven, grunnet "bedre vokaler og grimmere gitarer" og mer aggresjon som vist i Reign in Blood. Kerrang! kåret Seasons in the Abyss til årets album og kalte plata for "sannsynligvis det beste de noen gang har laget". Mange av sangene spilles fortsatt live, deriblant War Ensemble og den apokalyptiske tittellåta.

 

 

Plateselskap: Def American Records

Produsent: Rick Rubin, Andy Wallace, Slayer

Slippdato: 9. oktober 1990

Line-up:

Tom Araya - bass, vokal

Jeff Hanneman - gitar

Kerry King - gitar

Dave Lombardo - trommer

 

 

Sporliste:

1. War Ensemble

2. Blood Red

3. Spirit in Black

4. Expendable Youth

5. Dead Skin Mask

6. Hallowed Point

7. Skeletons of Society

8. Temptation

9. Born of Fire

10. Seasons in the Abyss

 

Divine Intervention (1994)

6Divine.jpg

 

Informasjon:

I 1992 forlot trommeslager Dave Lombardo Slayer, og Paul Bostaph som tidligere hadde jobbet med Forbidden og Testament ble brakt inn i teamet. Utgitt den 27. september 1994, endte Divine Intervention opp på #8 på Billboard 200. Et stort hopp sammenlignet med Seasons in the Abyss, og dette ville være bandets høyeste plassering på Billboard 200 til Christ Illusion kom i 2006. Grunnet musikalske grunner og mye flytting mellom forskjellige studioer og forskjellige produsenter ble ikke den nye trommeslageren Paul Bostaph fornøyd med albumet. Han sa at "det hadde aldri noe konsistens, men likevel likte mange fans det". Han sier det også at det er det albumet han liker minst hvor han spilte trommer. Tekstene handler om blant annet seriemorderen Jeffrey Dahmer (213) og nazisten og SS-agenten Reinhard Heydrich (SS-3).

 

 

Plateselskap: American Recordings

Produsent: Rick Rubin, Toby Wright, Slayer

Slippdato: 27. september 1994

Line-up:

Tom Araya - bass, vokal

Jeff Hanneman - gitar

Kerry King - gitar

Paul Bostaph - trommer

 

 

Sporliste:

1. Killing Fields

2. Sex. Murder. Art.

3. Fictional Reality

4. Dittohead

5. Divine Intervention

6. Circle of Beliefs

7. SS.3

8. Serenity in Murder

9. 213

10. Mind Control

 

Undisputed Attitude (1996, cover album)

7Undisputed.jpg

 

Informasjon:

Undisputed Attitude er Slayers til dags dato eneste coveralbum, bestående av punk covere. Sangen Gemini er den eneste sangen Slayer skrev selv til dette albumet. Rick Rubin er så klart bak produksjonsbordet i samarbeid med Dave Sardy. Plata ble sluppet gjennom American Recordings 28. mai 1996. Den kom ikke lenger opp enn til #32 på Billboard 200 listen, i forhold til forgjengeren Divine Intervention som kom helt opp til #8. Albumet mottok ganske middelmådig kritikk også. PopMatters skrev at det enkelt og greit var det dårligste Slayer albumet, mens Westword Online kalte det "deres største tabbe".

 

 

Plateselskap: American Recordings

Produsent: Rick Rubin, Dave Sardy, Slayer

Slippdato: 28. mai 1996

Line-up:

Tom Araya - bass, vokal

Jeff Hanneman - gitar

Kerry King - gitar

Paul Bostaph - trommer

 

 

Sporliste:

1. Disintegration/Free Money

2. Verbal Abuse/Leeches

3. Abolish Government/Superficial Love

4. Can't Stand You

5. Ddamm

6. Guilty of Being White

7. I Hate You

8. Filler/I Don't Want to Hear It

9. Spiritual Law

10. Mr. Freeze

11. Violent Pacification

12. Richard Hung Himself

13. I'm Gonna Be Your God

14. Gemini

 

Diabolus in Musica (1998)

8Diabolus.jpg

 

Informasjon:

Etter å ha mottatt middelmådige omtaler om Undisputed Attitude, gikk Slayer i studio igjen i 1997 for å komme på rett kjør igjen. Resultatet ble denne gangen Diabolus in Musica, som er til dags dato Slayers mest eksperimentelle album, og var delvis påvirket av den da nyopståtte sjangeren nu-metal. Navnet Diabolus in Musica kommer fra det latinske begrepet for "djevelen i musikk", en musikalsk intervall kjent for sin dissonans. Tekstene er i god gammel Slayer-stil og handler temaer som religion, krig og døden. Trommeslager Dave Bostaph har sagt at det var det albumet han likte mest hvor han spilte trommer, siden de var så eksperimentelle som de var. 9. juni 1998 så Diabolus in Musica dagens lys, og debuterte på #31 på Billboard 200 listen. Omtalene var varierende, og etter at Dave Lombardo kom tilbake på trommer i 2001, har sangene sjeldent blitt spilt live.

 

 

Plateselskap: American Recordings

Produsent: Rick Rubin, Slayer

Slippdato: 9. juni 1998

Line-up:

Tom Araya - bass, vokal

Jeff Hanneman - gitar

Kerry King - gitar

Paul Bostaph - trommer

 

 

Sporliste:

1. Bitter Peace

2. Death's Head

3. Stain of Mind

4. Overt Enemy

5. Perversions of Pain

6. Love to Hate

7. Desire

8. In the Name of God

9. Scrum

10. Screaming From the Sky

11. Point

 

God Hates Us All (2001)

9God.jpg

 

Informasjon:

Etter å ha produsert middelmådig musikk gjennom 90-tallet (sett bort ifra Seasons in the Abyss) var Slayer klare for å gå inn i studio igjen. Men lettere sagt enn gjort. Mye av tekstene ble skrevet mens de turnerte i 1999. Men hver tredje til fjerde måned ble bandet forstyrret av forpliktelser til Ozzfest og den verdensomfattende turnéen "Tattoo the Earth" med Slipknot. Når de endelig var klare for å gå i studio var Rick Rubin for opptatt til å jobbe med Slayer, og følte seg utkjørt og klarte ikke å lage intens musikk lengre. Araya og King hadde samme følelser om Rubin, og de ville arbeide med noen som var en del av heavy-scenen, og ikke Rick Rubin lengre. Rubin anbefalte to produsenter, og Slayer endte opp med den ene, Matt Hyde. Den 11. september 2001 ble albumet endelig utgitt, og for en uheldig dag å ha release på (med tanke på angrepene på World Trade Center). Albumet solgte likevel 51,000 eksemplarer i sin første uke i USA, og havnet på #28 på Billboard 200. Tekstene denne gangen går litt utenfor det Slayer har skrevet før. Kerry King skrev om lag 80% av alle tekstene, som denne gangen omhandlet blant annet religion, hevn og selv-kontroll. King ville med dette strippe ned tekstene til noe alle kunne forholde seg til, og være litt mer realistisk. Det er også Slayers første album til å inneholde sju-strings gitarer. Omtalene var også denne gangen mikset, men generelt positivt, og et hakk høyere enn tidligere album. Veldig mange fans og kritikere så på albumet som det beste siden Seasons in the Abyss fra 1990. Låten Disciple ble til og med nominert til en Grammy for "Beste metal opptreden", men vant desverre ikke. Låten Bloodline er en fan-favoritt og blir spilt på nesten hver konsert.

 

Like før jul 2001 fikk trommeslager Paul Bostaph en skade i albuen som hindret ham i å spille trommer, og han forlot dermed bandet. Uten trommeslager kunne ikke bandet fortsette turnéen med God Hates Us All, så de kontaktet den originale trommeslageren Dave Lombardo, nesten ti år etter han forlot bandet, for å spørre om han ville bli med. Lombardo takket ja, og spilte de siste opptredene i turnéen, uten å ha en permanent stilling i bandet. Etter turnéen med God Hates Us All fortsatte bandet å søke etter en ny trommeslager. Kjempemange fans og interesserte sendte videoer av seg selv spille Slayer låter, men Slayer selv ble aldri helt fornøyd. Det endte med at orignal-trommis Dave Lombardo kom tilbake til bandet.

 

 

Plateselskap: American Recordings

Produsent: Matt Hyde

Slippdato: 11. september 2001

Line-up:

Tom Araya - bass, vokal

Jeff Hanneman - gitar

Kerry King - gitar

Paul Bostaph - trommer

 

 

Sporliste:

1. Darkness of Christ

2. Disciple

3. God Send Death

4. New Faith

5. Cast Down

6. Threshold

7. Exile

8. Seven Faces

9. Bloodline

10. Deviance

11. War Zone

12. Here Comes the Pain

13. Payback

 

Christ Illusion (2006)

10Christ.jpg

 

Med Dave Lombardo tilbake i teamet består Slayer sin original-besetning som skapte den legendariske platen Reign in Blood og alt annet fra 80-tallet og tidlig 90-tall. Er dette det som skal til for at Slayer skal vinne tilbake kritikerene og noen tapte fans? Matt Hyde som produserte God Hates Us All er borte, og Slayer begynner å bli desperat for å få spilt inn noen av demoene de hadde. De ville ha tilbake Rick Rubin ettersom Rubin ville det selv, men Rubin var opptatt. Josh Abraham som tidligere hadde jobbet med band som Velvet Revolver, Staind, Limp Bizkit og Static-X produserte platen i stedet. Siden original-besetningen var på skinner igjen, ble albumet mer punk-inspirert, og Kerry King beskriver albumet som "en mix mellom God Hates Us All og Seasons in the Abyss". Tekstene er standard Slayer, men låten Jihad handler om 11. September angrepene sett fra en terrorists øyne. Eyes of the Insane handler om soldater som lider av post-traumatisk stress etter å ha vært i krig. Slayer hadde originalt tenkt å slippe albumet den 6. juni 2006 (666), men klarte ikke å holde datoen, og den ble dyttet tilbake til 8. august samme året. Albumet solgte 62,000 kopier den første uken i USA, og kom dermed helt opp til #5 på Billboard 200. Dette er bandets høyeste plassering på Billboard 200 noensinne. Til og med her i Norge kom albumet seg til en 10. plass på listene. Albumet fikk atter en gang varierende omtaler, men også denne gangen generelt bedre enn forgjengeren. PopMatters kalte det for det "beste Slayer-albumet på 16 år". Låten Eyes of the Insane vant til og med en Grammy for "Beste metal opptreden". Og ikke nok med det; da låten Final Six ble med på Special edition versjonen fra 2007, vant også den en Grammy for "Beste metal opptreden".

 

Informasjon:

Plateselskap: American Recordings

Produsent: Josh Abraham

Slippdato: 8. august 2006

Line-up:

Tom Araya - bass, vokal

Jeff Hanneman - gitar

Kerry King - gitar

Dave Lombardo - trommer

 

 

Sporliste:

1. Flesh Storm

2. Catalyst

3. Skeleton Christ

4. Eyes of the Insane

5. Jihad

6. Consfearacy

7. Catatonic

8. Black Serenade

9. Cult

10. Supremist

11. Final Six (bare special edition)

 

 

World Painted Blood (2009)

Kommer informasjon. Sportliste bekreftet pr 20. august 2009, og slippdato pr 02 september 2009.

 

Informasjon:

Plateselskap: American Recordings/Sony BMG

Produsent: Greg Fidelman

Slippdato: 2. november 2009

Line-up:

Tom Araya - bass, vokal

Jeff Hanneman - gitar

Kerry King - gitar

Dave Lombardo - trommer

 

 

Sporliste:

1. World Painted Blood

2. Unit 731

3. Snuff

4. Beauty Through Order

5. Hate Worldwide

6. Public Display of Dismemberment

7. Human Strain

8. Americon

9. Psychopathy Red

10. Playing With Dolls

11. Not of This God

 

 

 

 

 

Lenker:

Offisiell hjemmeside

MySpace

Fanside

Wikipedia/Norsk

 

Mangler:

 

Personlige meninger med karakter.

Noe annet?

 

 

Endret av blade-bunny
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Synes selv at det manglet en Slayer-guide her ja. Kunne ikke motstå fristelsen for å skrive en selv heller. :)

 

Vil nok tro at sanger fra Divine Intervention sjeldent blir spilt live så mye lengre. Skulle gjerne hatt en kilde på det selv om jeg er rimelig sikker. Kan vel kanskje finne noen nylige set-lists for å se om noe er inkludert, men tviler.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Nice guide. veldig glad i bandet.

Noen info om den nye skiven?

 

Ikke noe annet enn en studiovideo, låta Psychopathy Red og at den slippes sommeren 09.

 

Oppdatert guiden litt forresten. Mangler fortsatt personlige meninger etc. Skal se om det blir tid til å skrive det i løpet av julen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Flotte greier :)

Noen andre som så dem live i spektrum for ikke lenge siden? :p

 

Desverre. Skulle gjerne ha sett dem, men fungerte bare ikke. Men skal definitivt ta meg turen hvis de kommer i år. Enten om det er Unholy Alliance, touring med nytt album eller hva som helst.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Bra guide. Jeg må si meg enig i meningene dine. De meste i alle fall. :thumbup:

 

Alle sier at Reign'in Blood er det beste albumet. De kan jeg ikke si meg enig i.

Det er selvsagt ett bra album, og det forandret jo musikkhistorien med sin råe lyd

og aggresive sanger.

 

Men jeg syns det vart bråkete til tider. Og jeg liker bråkete musikk, så det må vert

VEL bråkete. :p

 

Jeg synes det beste albumet er Seasons In The Abyss. Ingen dårlige sanger på det

albumet. Inneholder mange av mine favoritter, blant annet War Ensemble, Temptation,

Dead Skin Mask, og selvsagt Seasons In The Abyss,

 

Jeg må si en ting til: Jeg kan ikke fordra Kerry King! Jeg hater han, men elsker Slayer!

Jeff Hanneman er mye bedre, og han lager riff som WILL BLOW YOUR MIND! :w00t:

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...