Gå til innhold

treningslogg for Skarpengland!


Anbefalte innlegg

hei! prøver på nytt igjen med treningslogg...satt og "dokumenterte" fotballtreningene mine, for å gi meg selv ris og ros, og fant ut at det nesten var meningsløst å dokumentere styrketreningen min på word om jeg ikke hadde noen til å kommentere treningen!

Kjønn: Gutt

Alder: 16 år :D fylte 30 desember:)

Høyde: 1.75

Vekt: 67 kg

 

Torsdag, 27/11/12

idag snekret jeg om på treningsskjemaet mitt. jeg hadde god flyt i dag, og dreit lang F i kardio og kondisjonstrening som jeg bruker å ha med i treningen min...av den enkle grunn at jeg skal løpe på lørdag, og må ha 100% restitusjon fra fredag til lørdag...anyway:

 

startet med 5 minutter intens jogg på mølla;)

så hoppet jeg på styrken:

Fremtrekk, 50kg, 4x4

Baktrekk, 40kg, 4x4

 

BENKPRESS!

dette er en ny øvelse for meg. prøvde den først idag.

siden den allerede er balansert med to balansestenger på hver side av vektstanga, trenger jeg ikke innføring i teknikk. veldig blindt av meg å si dette, men jeg tror jeg vet hvordan man tar løftene med rett teknikk.

jeg kjørte optimistisk på med 28 kilo med 15 repetisjoner, senket ned til 10 rett etterpå og tok 4 til. tilsammen:

15 x 1

10 x 4

det blir 10 x 5 som blir min repetisjonsrunde på benkpress heretter.

 

Nedtrekk, bak og fram:

Bak, 70 kilo, 4x4

Fram, 75 kilo, 4x4 (5x5)

 

Løfting av manualer, 10 kilo, sittende, 6x4

 

situps, 15 repetisjoner med ekstra vekt. prøvde meg fram, og kom fram til ei ekstravekt på 12.5 kilo...holdte en manual midt på mellomgulvet, mens jeg tok situps. gjentok 10 ganger.

 

etter dette hengte jeg meg opp i ei stang, og løftet lårene 30 ganger, x 3. vurderer å fjerne denne øvelsen, siden den opprinnelig er en mageøvelsene, men sliter veldig mye på senene i armene, fordi jeg får VONDT i armene. ikke "treningsvondt" men vondt. rett fram.

 

etter dette trente jeg ryggen min. etter en vond periode i sommer der jeg tok 200 situps med føttene heeelt nede i ribbveggen, fant jeg raskt ut at ryggen min ble vond. hadde da regelmessige problemer gjennom hele dagen, i fotball og dagliglivet samt styrketreningen...kan tro det var godt å finne 90 gradersteknikken da ja!

jeg trente ryggen ved at jeg tok...."omvendte situps" om dere forstår. holdt i 20 sec, hvilte 20....10 treningsrunder, tilsammen 20 ganger mellom hvile og trening.

 

så tok jeg KNEBØY.

også en relativt ny øvelse. andre treningen min jeg har med knebøy. Knebøyen gikk i 10 repetisjoner, med 15 kilo i ekstravekt.

fant raskt ut teknikken: teknikken var å holde balansepunktet..."bak i ræva, på hælene" enn på tærne. på tærne belasta jeg knærne mye mer enn på hælene, ræva, og det var dessuten "lettere" å ta hver knebøy. dette ble tyngre og plettfritt med tanke på belastning når jeg holdte balansepunktet bak i kroppen!

 

dette var dagens trening;)

om dere gidder å lese dette, kan dere godt kommentere, om jeg trener dårlig, etc....vet dere kan;)

Endret av Skarpengland
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Sleng på markløft, militærpress eventuelt chins i programmet ditt ;) Trener du bare biceps når du trener armer?

 

Hva er måla dine?

 

måla mine er egentlig bare å trene for å få en fin kropp... kroppen min er i den retningen jeg vil kjenner jeg, så jeg vil fortsette med dette treningsprogrammet.

mitt andre mål, kanskje største mål er å få den syke six packen! man kan allerede se de små rutene etter at jeg tok benkpress her om dagen! motiverende;)

Lenke til kommentar

Selvom du har et overordnet mål om "en fin kropp", så burde alle mål ha undermål som holder motivasjonen oppe! F. eks benke så og så mye innen den og den datoen, eller gå opp/ned i vekt innen da.

 

Skal du bare trene for en six pack så trenger du vel strengt talt ikke en gang å gå på et senter.

Endret av DMN
Lenke til kommentar
Selvom du har et overordnet mål om "en fin kropp", så burde alle mål ha undermål som holder motivasjonen oppe! F. eks benke så og så mye innen den og den datoen, eller gå opp/ned i vekt innen da.

 

Skal du bare trene for en six pack så trenger du vel strengt talt ikke en gang å gå på et senter.

trener ikke kun for six pack, men det er en av grunnene.

jeg ønsker en veltrent, sterk kropp, som kan løfte mange kilo.

siden jeg begynte med proteindrikk har jeg gått opp i vektene (ikke kilogram på meg selv) noe ekstremt. jeg har hatt en sinnsyk periode, der jeg gjerne økte 10 kilo pr uke, men nå har det senket seg ut litt.

løpte siste løp idag i løpskarusellen, og planlegger å fokusere på kardio/jogging og fotballtrening, og styrketrening fram til 17 januar..da begynner løpene igjen!

 

fikk 3'e plass idag på løpet forresten;) veldig stolt, kunne fått andre plass om jeg hadde mer klær på meg... var dum og løp i shorts og t-skjorte i -3 grader:P

jaja, man lærer så lenge man lever;)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Den økningen var nok bare at du lærte teknikken mer riktig, og har nok ikke så mye med proteinshaken i seg selv å gjøre ;)

 

Skal du få en sterk kropp som kan løfte mange kilo, så må du nok få med flere muskelgrupper inn i programmet ditt.

 

den økningen kom også kort tid etter jeg begynte med proteindrikk som tilskudd...

 

treningen min begynner igjen 2/3'e januar. har "opprettholdningstrening" som går ut på å ha korte intervaller hver dag. stort sett lite fysisk aktivitet utenom det

har hatt en langkjøring der jeg brukte 29 minutter på en løype på 7 km med stigning opp/ned på ca. 3/3 kilometer. er stolt av den tiden, den stigningen var ikke kort!

 

håper folk vil lese til den tid^^

Lenke til kommentar
proteinshaker er ikke underverker, det er rett og slett bare proteiner ikke no fancy tilskudd som gir deg supergains, som du fremstiller det her, som DMN sier er det antakeligvis teknikken, når man får bedre tekikk øker man..

 

greit nok^^

men i maskiner uten frivekter, med vekter som sitter fast, er det vel ikke mye teknikk involvert? NOE teknikk, men ikke mye ?

Endret av Skarpengland
Lenke til kommentar
det er tekinkk i alle øvelser... i maskiner i mindre grad, men de er der, dessuten er det veldig normalt og øke mye den første perioden man trener

 

ja, gjennomgikk det med fysioterapauten. han lagde den kurven som gikk brått opp og flata seg ut ^^

men nå har jeg hatt 2 uker pause og har spist litt mer en vanlig (jul), vil dette hjelpe på ny fremgang?

Lenke til kommentar

vi får se ;)

akkurat nå blir det ingen trening. treningen min for julen har sett slik ut:

lørdag 20 desember - tirsdag 23 desember: 2 - 4 intervaller hver dag i oppoverbakke. tok meg ca. 4 minutter for hver runde.

 

25 desember - 28 desember:

prøvde meg på ei langløype på 7 km hver dag. stoppet etter en stigning på ca. 2 - 3 km. 28 desember though, klarte jeg hele løypa på 29.05.

 

akkurat nå:

har vondt i høyre del av korsrygg, knærne er veldig vonde, sansynligvis veldig slitte etter løypekjøringen, er kvalm og svimmel idag og føler meg ussel. slet med å fullføre dagens opplegg av hundredpushups.com

Endret av Skarpengland
Lenke til kommentar

Idag bestemte jeg meg for å starte treningen igjen, er fremdeles på ferie.

jeg trodde at treningsmulighetene var lave, men jeg tok meg en rask spring ned bakken her, og fant ett S.A.T.S treningssenter!

betalte en avgift på 200 kroner, og slengte meg inn i trening.

3.40 minutter med spring på 16 i fart..hadde sikkert kondis til mer, men musklene ble slitne, og jeg vet at knærne mine ikke er gode.

 

så tok jeg benkpress:

15 + 15 kilo, + stang, 10 repetisjoner x 2

 

tok en ny vri av fremtrekk som jeg fikk tipset av fysioterapauten hjemme i vevelstad... satt på skråbenk, og løftet 13 kilo på begge henda, opp, og ned...opp og ned. først 16 x 2, så 10 x 2..

så tok jeg de to siste settene i benkpress :p

 

så prøvde jeg meg på mølla. klarte EN runde med spurt i fart 15, incline 10... ikke fordi kondisen falt, men musklene feilet. har trent for mye i jula, har løpt hver dag nesten.

så tok jeg vanlig manual-løfting på skråbenk. 11 kilo, 6 x 4

så fulgte situps, 15 x 10, med pause mellom hvert 5 sett...1 pause totalt. har 15 kilo ekstravekt, (manual)

så tok jeg rotasjon, for skrå bukmuskel begge sider hvor jeg holder en manual på 15 kilo, og dreier 90 grader på begge sider 80 ganger... 80 x 8.

så tok jeg nedtrekk bak, 65 kilo, 6 x 4

nedtrekk fram, 80 kilo, 6 x 4..kunne klart 85 :)

 

denne økta gikk egentlig veldig greit. er veldig skuffe over kondisjon, da den må ha vært 1000% bedre enn før ferien. hardkjøret begynner 3 januar, dagen etter hjemkomsten.

 

Skarpengland :)

Endret av Skarpengland
Lenke til kommentar
Begynn med et ordentlig program, slik som RYP eller SL 5x5 :) Å trene nedtrekk midt mellom benkpressettene har ingenting for seg.

 

jeg var på min første trening på 2 uker, uten fysioterapaut på et TOTALT ukjent senter.

jeg har ett program hjemme der jeg bor, igår trente jeg bare for å trene og få opp den dårlige samvittigheten, noe som hjalp:) og idag er jeg stiv og støl i hele overkroppen, og magemusklene lager knirkelyder som bare pokker, så jeg tipper treningen hadde noe for seg.

er enig i det du sier, men som sagt, jeg gikk rundt og surra på senteret uten ett program og måtte huske på det jeg gjorde..så ble mye att og fram.

Lenke til kommentar

trente også idag:) dog ikke mye...

jogget en løype på noe jeg vil gjette på ca. 4 - 5 kilometer. however, jeg jogga for langt på ett punkt, og måtte forkaste tiden jeg hadde på stoppeklokken. jeg hadde klokket disse 5 kilometrene på ca. 19 minutter om jeg hadde holdt stien uten å løpe for langt.

 

trente pushups-programmet idag:

25 Pushups

29

25

25

36

 

ble LITE idag, og har sittet mye inne og slappet av..er trøtt og slapp idag etter igår, var oppe til 2 - halv 3...skal bli tidlig idag, og ny treningsøkt imorra!

Lenke til kommentar

okey, ble ingen treningsøkt på treningsstudioet idag, fordi jeg heller dro til hallen med kompisen og mora hans og friska opp fotballføttene mine:D jogga jo hjem etterpå, en strekning på 4 -5 km, tok ikke tiden, men jeg gikk/spurtet (intervall) ca. 1/3 del av løypa og jogga resten..brukte TOTALT 20 - 25 minutter..får se på joggingen imorra, er optimistisk!

Lenke til kommentar
BENKPRESS!

dette er en ny øvelse for meg. prøvde den først idag.

siden den allerede er balansert med to balansestenger på hver side av vektstanga, trenger jeg ikke innføring i teknikk. veldig blindt av meg å si dette, men jeg tror jeg vet hvordan man tar løftene med rett teknikk.

Snakker du om et Smith-stativ? Forbered deg på å få kjeft.

tror nok det..hvorfor skal jeg få kjeft? ..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...