Gå til innhold

Hva er push programmer?


AlfJ

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...
Blir ikke egentlig bare ting som blir "dytta" inn på telefonen din kaldt "push"?

Eneste jeg tenker på når hører push i forbinnelse med mobiltelefoner er push mail & eventuelt wap push. Men er ingen ekspert på området..

 

Et program på telefonen kan være registrert som mottager av bestemte push-meldinger som sendes til telefonen. (Krever gjerne at applikasjonen er signert med et digitalt sertifikat). Om en push-melding sendes til telefonen kan dette da starte opp den tilhørende applikasjonen automatisk. Kan brukes feks til å varsle om stengte veier, viktige nyheter etc....

Lenke til kommentar

Push brukes gjerne om to ulike hovedkategorier.

 

1) Programmer som holder en åpen linje til serveren, slik at serveren når som helst kan sende info til telefonen (eller PC-en for den saks skyld). Et godt eksempel på dette er pushmail funksjonalitet (f. eks. IMAP IDLE)

 

2) Push meldinger som sendes til telefonen. Dette er altså spesielt kodede meldinger som forteller telefonen at nå skal den gjøre noe. Eksempler kan være at telefonen skal synkronisere kalender og kontakter, åpne en webside, etc. I utgangspunktet vil man alltid måtte godkjenne handlingen før den gjøres, men enkelte telefoner kan stilles inn til å automatisk godta enkelte forespørsler (veldig hendig om man f. eks. vil sørge for at kontaktliste/kalender alltid er oppdattert)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...