Gå til innhold

[Løst]Hovedkort, CPU, RAM, PSU og GPU Problemer


Siomir

Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Her sitter jeg med ant. defekt Asus P5E

Jeg satt og så over noen saker og fant ut at jeg skulle overclocke min CPU, etter noen minutter oppdaget jeg at ramen min kjørte på en frekvens som var alt for stor, så jeg clocket ned ramen betraktelig og øket FSB frequence sånn at den var justert riktig (ja jeg veit jeg kan kjøre den på auto og slippe manuel instilling, men hovedkortet mitt kjører 800mhz som default og ramen støtter 1066 så jeg ville så nærme dette som mulig)

etter å ha rettet opp feilen, ville ikke pcen min vise skjerm lengre...alt var svart, akkurat som om biosen var borte, jeg har skjekket 2 forskjellige skjermkort så skjermkort feil er det ikke og jeg får ingen "no signal, please check your cable" beskjed heller, som jeg vanligvis får hvis skjermkortet er defekt eller uten tilkoblet kabel.

 

her er hva jeg har prøvd å gjøre for å fikse dette:

 

- Skifte skjermkort (som nevnt over)

- ta ut ram brikker fra 1 til alle 3

- reset cmos via en liten knapp på hovedkortet(slå av maskinen, ut med strøm kabel, sette bryteren på, slå på igjen, vente 1 min, slå av, trykke på knappen, slå på pcen igjen)

- reset cmos på gamle måten ved å ta ut batteriet på hovedkortet

 

Og bare for å nevne det så durer pcen min som den skal med vifter i både PSU, kabinett, CPU og skjermkort, verken chipset eller CPU er for varm, har kun målt CPU med en temperatur på 46 c etter overclocking, feilen skjedde ikke etter overclocking av CPU, men etter at jeg justerte ram frekvensen til riktig enhet altså 1066 som jeg har brukt i over 8 mnd uten problemer(med fortsatt samme CPU frekvens på 3,6GHz) mitt hovedkort har støtte for ramklokking til maksimalt 1066 så her skal det egentlig ikke være noe feil.

 

jeg syns dette er merkelig i og med at jeg har eksprimentert med overclocking før og det har aldri blitt så ille som nå, det har alltid løst seg og gå rett inn i bios og skru av instillingene hvis det ikke har funket, dette er helt idiotisk, jeg rørte ikke en gang volt'en på cpu eller hovedkort så egentlig så skal jeg ikke klart å gjøre fysisk skade på den lille djevlen, men jeg vet jo ikke alt sist jeg skjekket, så derfor henvender jeg meg til dere her på forumet, det kan hende det er noe jeg ikke veit eller har glemt/oversett.

 

Har dere noe ide om hva som kan ha gjort dette? jeg kommer til å sende den inn i morgen, så håper på kjapt svar!

 

Takk på forhånd!

Endret av Karnesh
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Du kan jo alltids teste dette .

 

Dette står også i manualen til HK'et ditt på punkt 2.6 trur jeg det var..

 

post-164025-1226972094_thumb.jpg

 

Mot Venstre er Enable. Mot Høyre er Disable (Default) fikk ikke dette med i screen shot'en

 

Takk for kjapt svar, men jeg har alerede proevd dette til ingen nytte, naa har jeg til og med proeve enda en skjerm, men jeg klarer ikke finne ut av det, tenkte muligens det kan vaere cpu som har tatt kvelden, men sist jeg erfarte den feilen ville ikke en gang pcen boote, regner med at dette blir en noksaa ordinar retur i grunn.

Lenke til kommentar
Takk for kjapt svar, men jeg har alerede proevd dette til ingen nytte, naa har jeg til og med proeve enda en skjerm, men jeg klarer ikke finne ut av det, tenkte muligens det kan vaere cpu som har tatt kvelden, men sist jeg erfarte den feilen ville ikke en gang pcen boote, regner med at dette blir en noksaa ordinar retur i grunn.

 

bare hyggelig.

jah.. kan høres ut som en retur :)

 

du får forresten ikke noe pip koder av no slag når du prøver å fyre den?

Lenke til kommentar

Forstod jeg deg riktig at du slå på strømmen igjen mens reset jumpern var i reset mode?

 

Du skal ALDRI ha strøm på HK når CMOS resettes.

 

Du skal slå av, ta ut strøm. Flytte jumper, vente noen sekunder, flytte tilbake og så tilkoble strøm.

 

Men uansett, det hjelper ikke deg med dette.

 

Har du forøvrig prøvd crash free bios og reflashe og se om det hjelper? Antar det HK har det.

Lenke til kommentar

Sa jeg at hovedkortet hadde gått? hehe, kjøpte nytt i dag et gigabyte kort...nesten samme problem oppstår, bare at denne gangen så slår den se av og på av seg selv før skjermen får signaler..min PSU som har ryki tro? trenger hjelp raskt, sløste akkurat bort 1600 kr i dag på noe som slett ikke gjorde saken bedre...akkuat nå skjønner jeg ikke en eneste ting, det her er første gang jeg har fått et problem jeg ikke klarer å løse uten å måtte sende in pcen eller noe...det her er helt på trynet...er det noen måte å få feil søkt skikkelig?

jeg mistenker PSUen for a være svinet som har gjort livet surt gitt....men hvorfor gjorde den dette etter en overklokking? jeg volt modda ingenting så jeg skjønner ikke helt hva som skjer...takker meget for svar, jeg trenger hjelp fort før jeg blir gal her!!

Lenke til kommentar

Det kan jo være CPU som har gått helt av da, det veit jeg ikke siden jeg ikke får startet opp eller noe, jeg har tatt vekk alt og satt inn del etter del for å se hva sm var feil og minnet var det ikke, fordi den var helt naken nesten, bare PSU, CPU og hovedkort var koblet til.

 

Siden jeg prøvde meg på noe overklokking kan jo CPU'en ha tatt kvelden da, men det er så rart at den oppfører seg som den gjør...jeg trodde at man fortsatt kunne boote bare med en beskjed om at overklokkingen gikk galt for å så sette instillingene tilbake til det normale og prøve igjen...jeg har aldri hatt dette problemet med CPU'er jeg har hatt før som jeg har overklokket, men det er nå så.

 

Eneste løsningen jeg har som jeg kan gjøre er å dra ned på en data forhandler i morgen og spørre pent om de har en PSU liggende som kan være med å hjelpe meg med feilen...hvis ikke så har jeg garanti enda på både CPU, hovedkort, skjermkort, PSU etc fortsatt hos komplett og MPX. men vi får se...håper jeg slipper å sende inn mye av delene.

 

Jeg har opplevd at når PSU går så kan den dra med seg de andre delene også bare for å være jævlig, så jeg er litt bekymret for at den(hvis det er PSU som er gåen) har gjort akkurat dette igjen, og det er forferdelig kjedelig :( heldigvis har jeg fortsatt garanti!!)

men hvis CPU er gåen så skal vel ikke maskina slå seg av og på? jeg har lett litt etter feil på nettet og akkurat den feilen ble satt under CPU/mainboard feil! jeg har prøvd å finne feilen på kortet ved å følge leds og sånn, men de sier ingenting annet at alt er bra og normalt, så det kan tyde på at det er PSU....da blir det 2k rett i dass igjen da :(

Lenke til kommentar
Bare for å kontrollsjekke. Du har huska å sette i strømkontakten til CPU? 4 eller 8 pins. Uten den skjer det at den starter opp og slår seg av.

jepp både 8-pin og 20...men leste akkurat en forum post her som kan minne litt om den feilen jeg har, dog den karen her klarte å få pcen sin til å starte etterhvert, men som du sikkert ser selv så nevner ganske mange PSU, det var et tips der som jeg var dum nok til å ikke tenke på selv før jeg kjøpte nytt hovedkort og det var å eliminere deler av pcen, men det for seint nå uansett, så jeg skal nedover i morgen og få det ordnet...har en kamerat som har en 750 liggende som han ikke bruker som jeg kan teste, men for å enkelhetens skyld bør jeg vel egentlig teste min PSU på en annen pc og hvis problemet fortsatt er der så ja da har man vel egentlig funnet synderen med en gang, men jeg vil også teste en annen PSU på min egen for å se om den starter og oppfører seg som den skal...hvis det er PSU så tenkte jeg litt på Be quite Dark Power ( KILDE )

Lenke til kommentar

Jeg setter vel en ganske så stor knapp på PSU'en.. Så lenge du ikke fresa opp masse volt på cpu'n / ram'en når du klokka litt :p.. er det ganske safe overclock'e i dag. skal holde med å skru av og på psu'n om man klokker for høyt så den ikke fyrer. Trur fort ram'en ryker fortere enn cpu'n i dag.

 

så ut som en digg PSU den du har sett på.. har ikke noe erfaring med det merket da.. men godt med modulære tilkoblinger.. ryddigere og bedre flow i kassa :D. Jeg har forøvrig god erfaring med TermalTake sine 850w og 1200w PSU'er. Men disse er veldig dyre på komplett.. og en helt annen pris på for eks netshop. (type tusenlappen billigere). dem har også modulære tilkoblinger.

Endret av Smoker
Lenke til kommentar

Ja, mye tyder på at PSU har skylda, men jeg skal ikke se bort ifra at CPU kan være medskyldig heller, fordi jeg fikk jo tross alt to forskjellige feil på 2 hovedkort Asus hovedkortet mitt ville bare ikke vise skjermbilde, men pcen sto å dura så lenge den bare ville, mens gigabyte kortet som jeg kjøpte drev med konstant restart...så jeg tror nesten hovedkorta mine er enten friske eller veldig syke....det for mye å spekulere på, skal nedover til Avatek Data i dag, han som jobber der kan nok hjelpe meg med lit extra utstyr til testing forhåpentligvis :)

Lenke til kommentar
da jeg gikk på elektro, var det en i klassa som hadde prosjekt å montere opp en datamaskin.. Han fikk aldri bilde eller noe som helst, men problemet kom fort da vi demonterte PCn igjen: PROSESSOREN VAR KLEMP FEIL PÅ SÅ NOEN PINNER HADDE KNEKT..

 

du kan se om CPU faktisk sitter riktig osv..??^^ hvis du ikke har sjekka det allerede..

 

Den feilen har jeg kun gjort en gang, så nei, det sjekker jeg nøye hver gang, men det du akkurat sa kan styrke teorien om at det er Cpu som er defekt, jeg har eliminert alt av hardware bortsett fra cpu, hovedkort og psu, jeg har levert den til testing så får svar på det i morgen regner jeg med:)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Etter x antall timer feilsøking kom jeg fram til at ram var problemet til konstant restarting, men ikke nok med det, jeg har omtrent handlet inn en helt ny pc, eneste som mangler er en CPU til....skjermkortet mitt var vist også defekt, skjermen skrudde seg av og lyden gikk videre..

 

Dette problemet oppstod etter at jeg hadde satt inn alle delene som var nye pluss 4870x2 kortet, skjermen skrudde seg av ofte og av og til restartet hele maskina, jeg testet da med et 8800 GTS kort og et gammelt X1900xtx, etter mange timer med spilling og tester har pcen vært stabil som bare det...nå som jeg har en 850W veit jeg at det hvertfall ikke er for lite strøm til skjermkortet, venter nå på retur fra komplett :)

 

Prøblemet mitt er løst!

 

Edit: skiftet topic, håper andre kan få nytte ut av denne posten om andre skulle komme borti samme problemet :)

 

Flytt gjerne posten til et mer passende sub-forum, det som var defekt hos meg var til syvende og sist ikke hovedkortet mitt i det hele tatt :)

Endret av Karnesh
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...