Gå til innhold

Spørsmål ang. høyere utdanning i England


pinnsvin

Anbefalte innlegg

Hei folket,

 

har akkurat søkt på historie hos uni of Bristol, King's college, Newcastle uni, Bath spa university og historie og politikk i Newcastle igjen.

 

Det jeg lurer på er om det er noen som er/har studert i England på høyere nivå?

Hvordan er det å få en bachelorgrad godkjent i Norge? (eventuelt hvordan å få en historie bachelor godkjent?)

Hvordan gikk det med stipend? Og gikk det ann å leve på stipendet og lånet?

Ble dere EU/EØS student eller Overseas student?

 

Hvis jeg blir tatt opp i Bristol vil jeg kunne få ekstrastipend på 50 000 pga høye avgifter (120 000 kroner), mens hos de andre skolene ligger avgiftene på 100 000 og 110 000 kroner.

 

Gikk det lenge før dere som norske statsborgere fikk svar på deres søknader? Flere engelskmenn har fått svar fra flere av skolene allerede etter to uker, men antar at det vil ta litt lenger tid med en utenlandsstudent.

 

På forhånd takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei jeg endte med å ikke gjøre det. Hadde kontakt med stud across the pond en liten stund, men det dabbet av, da det kom til å begynne å bestemme seg igjen greide jeg ikke å komme i kontakt med dem igjen. Jeg sendte mange mailer osv men fikk aldri svar, ikke før ett par uker siden og da var jeg så langt på vei at da fortsatte jeg bare uten en organisasjon.

 

man søker gjennom UCAS.com, og hos ansa.no får man mye god informasjon. Jeg reiste over tidligere i høst for å se på de mest aktuelle universitetene, med god hjelp fra de var det null problem å søke "alene" :)

Lenke til kommentar

Jeg kjenner personer som har fátt seg selv godkjent som "home"-student for tuition-formál ved á flytte dit tidligere og argumentere for at de er "Resident". Men i utgangspunktet skal man ha vért det i tre ár. Et alternativ, som jeg ikke kjenner noen som har próvd ut men som definitivt er verdt et forsók, er á se litt nérmere pá reglene for EEA migrant workers. Sá vidt jeg har forstátt sá vil en EEA-borger som er 'migrant worker' i UK fá home-fees, og det gjelder ogsá for deltidsjobb. I utgangspunktet tror jeg du da má fortsette i en deltidsstilling ut u studieperioden, men jeg anbefaler deg á ta noen runder med fees-kontoret pá skolen du bestemmer deg for á begynne pá (forutsatt at du kommer inn) rundt dette. Det er et relativt stort sprang i tuition for undergraduate.

 

Nár det gjelder om du klarer á leve pá lán/stipend sá kommer det helt an pá. Men begynner du pá f.eks. King's (jeg antar du sikter til King's pá Strand i London) sá vil du mátte regne med hóyere boutgifter enn i andre byer (spesielt om du ikke bor i studentbolig, noe du ikke kan regne med á gjóre for hele perioden).

 

Utdannelsen din er "godkjent" i Norge. Om du ónsker á ta en mastergrad i Norge anbefaler jeg deg á undersóke deres inntakskrav.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...