Gå til innhold

Trenger hjelp til domene/dns på et hjemmenettverk, samt forslag til faglitteratur.


Lanes

Anbefalte innlegg

Hei hei.

 

Jeg har lenge hatt et ønske om å lære meg mer om servere, samt å ha min egen Exchange server for Outlook. Nå har jeg fått tak i windows server 2008 og exchange server 2007 gjennom msdnaa, og med stor iver har jeg kastet meg ut på prosjektet.

 

Men etter å ha (mer eller mindre) problemfritt installert OS og exchange på serveren min begynner jeg nå å lure på om jeg ikke har tatt meg vann over hodet. Vil si jeg er forholdsvis oppegående på litt av hvert innen IT, men akkurat serverkonfigurasjon og nettverk mangler det nok litt på. Spesielt domener og dns er et tåkete emne.

 

Har gjort en del søk på nettet, men informasjonen her er rotete, av diverse kvalitet og ikke det jeg er på utkikk etter.

 

Så her er casen:

Nettverket mitt er et hvilket som helst typisk hjemmenett, en router med noen maskiner koblet til trådløst og kablet. ISP er NGT. Jeg har registrert domenet mittdomene.no hos golarge.no.

 

Hvis det er mulig, så ville jeg satt veldig pris på en steg for steg guide til hvordan jeg setter opp domenet mitt hjemme, og hvilke dns tjenester jeg må bruke. Jeg har tittet på DCPROMO.exe, men har ikke helt forståelsen for hva jeg skriver inn her. Spesielt tror jeg det er dns tjenestene som feiler. Guidene til dcpromo.exe på nettet er stort sett bare et sett skjermbilder uten noe utfyllende info.

 

Etter å ha kjørt dcdiag.exe får jeg opp feilmeldingen: The host "masse tall og bokstaver (ip v6?)"._msdcs.mittdomene.no could not be resolved to an IP adress. Check the DNS server, DHCP, server name.. etc på den første testen. Resten ser OK ut, så jeg vil tro det meste er i orden bortsett fra dns.

 

Som nevt over, så er jeg klar over at kunnskapen min på dette emnet burde være sterkere, så om dersom det er noen som kjenner til noe god litteratur setter jeg pris på tips. Både av nettsider, bøker og gjerne et aktivt forum for dette.

Endret av Lanes
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...