Gå til innhold

absolutt billigste, brukbare hovedkort til E6300


Kaaz

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg har to gamle PC-er med henholdsvis AMD Athlon og sempron single core på ca. 1,8 mhz. De funker OK(til hyttebruk), men jeg lurer på om jeg skal oppgradere dem litt. Jeg har oppgradert noen litt nyere PC-er et annet sted og fått to Core 2 E6300-prosessorer til overs. Derfor lurte jeg på om jeg skulle kjøpe et nytt hovedkort og putte dem inn.

 

Hvor billig hovedkort burde jeg kjøpe? De billigste ATX-kortene som har LGA775-sokkel koster fra litt over kr. 200 i prisguiden.

 

Et eksempel som er på lager:

 

https://prisguiden.no/product.php?productId=33835

 

Ville et sånt kort fungere? Bør jeg kjøpe noe bedre? Vil det i det hele tatt støtte prosessoren?

 

Hvis jeg skulle få lyst til å overklokke litt, hva er det absolutt billigste kortet som kan gjøre dette? (Det billigste i prisguiden, som koster kr. 200,- kan jo klokke i følge artikkelen, men det har gått ut av sortimentet til den ene butikken som står der.)

 

PC-ene har 1gb ram, 1TB HD, og kabinett av absolutt simpleste sort. Kunne også vurdert å kjøpt nye vifter og kjøler til prosessoren. Men har på den annen side også lyst til å se hvor lite deg går an å bruke for å få en "ny" PC. Vingler litt og tar gjerne imot innspill fra andre.

 

Er det forresten noen ide å kjøpe et brukt kort?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...