Gå til innhold

"photoshop" aktig videoredigering?


Anbefalte innlegg

Heisann, har nå grublet lenge, og fant ut at ja, nå skal jeg lage machinima (Filmer laget i spill, men ikke fragmovies etc). Har holdt på med photoshop i rundt 5 år, og flash i 3.

 

Finnes det ett godt redigerings program, der jeg kan legge på layers med curves, levels, og andre fargeredigeringsting? Vil helst ikke at det bare er filter som du knapt kan styre noe med.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Adobe Premiere og Adobe After Effects er flotte programmer til disse formålene. Premiere fokuserer mer på redigeringsprosessen, men det er også mulig å legge på effekter tilsvarende de du finner i Photoshop.

 

I After Effects er selve redigeringsprosessen mer tungvindt, men man har derimot mye større muligheter når det gjelder effekter og fargekorrigering på enkeltklipp. Kan nesten si at After Effects er som Photoshop, bare med levende bilder, så det anbefales! :) Filtrene/effektene i AE er stort sett de samme som de du finner i Photoshop, så hvis du kan sistnevnte godt er det ikke AE så vanskelig å sette seg inn i heller.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Filtrene/effektene i AE er stort sett de samme som de du finner i Photoshop, så hvis du kan sistnevnte godt er det ikke AE så vanskelig å sette seg inn i heller.

 

Vil bare rette litt på deg her; AE er et fryktelig tungt program å sette seg inn i hvis man ønsker å lage noe mer enn helt enkle effekter.

Likheten med Photoshop stopper ved enkelte effektnavn og bruk av layers. Skal man få best mulig utbytte av et program som tross alt koster rundt 20 000 kr. må man belage seg på mange lange netter med intens prøving, feiling og tutorials.

 

Bare en liten advarsel til de som måtte tro at AE er easy-peasy bare fordi de har brukt Photoshop ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...