Gå til innhold

Hvor går den norske krone ? (kursen)


krize

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Er interessert men ikke noe utdannet innen økonomi... Hva skjer med den Norske kronen ? Etter bank utbetalingene og dnb fiaskoen så taper jo den Norske kronen seg helt sykt...

 

Hva blir gjort feil og hvorfor taper den seg så massivt nå ? All informasjon og synsing rundt dette mottas med takk ;)

 

Føler det er veldig lite rundt dette i media...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det du omtaler som "bank utbetalingene og dnb fiaskoen" (for øvrig med orddeling, fy), har ingenting med svekkelsen av kronen å gjøre. Kronen har svekket seg fordi investorer i krisetider tenderer mot å flokke seg sammen om de trygge investeringene, da først og fremst amerikanske statsobligasjoner. Derfor har vi sett en massiv pengeforflytting fra de små valutaene og over i dollarbaserte investeringer, og dermed en svekkelse av kronen mot dollaren.

 

Å forutse valutabevegelser er svært vanskelig, for ikke å si umulig. Det kan hevdes at fundamentale forhold tilsier en sterkere krone og at bevegelsene vi ser nå er utslag av panikk og ekstraordinære forhold. Valutakurser er koblet til et enormt antall variabler, eller rettere sagt forventninger om fremtidig utvikling i et enormt antall variabler. Arbeidsledighet, økonomisk vekst, rente etc. er alle forhold som påvirker, og for å gjøre det enda mer komplisert er det de relative forhold mellom disse størrelsene som påvirker kursforholdet mellom valutaer.

Lenke til kommentar
Kronen har jo svekket seg mot euro, pund og dollar.... Så utsikten i Norge virker ikke lys for investorer ?

 

Som sagt så søker investorer trygge havner. Dollaren er som sagt en slik nødhavn, men vi ser også samme effekten mot pundet og euroen. Det kan også være at man venter en relativt tyngre resesjon i Norge enn i andre land.

Lenke til kommentar

Jeg er litt redd for at det skal komme flere overraskelser i diverse økonomier slik som BRIC, eller latin amerika, eller andre ting som kan dra ned oljeprisen og svekke kroner, men om ikke det skjer så tror jeg krona nå bør styrke seg om sentralbanken gjør jobben sin. Det hjelper også at økonomien i USA tar seg opp. Det er litt sånn at når krisen kommer til Norge er USA alt på vei ut av den. Det hjelper også Norge. Obama kommer til å bli valgt såpass lavt som forbruker sentimentet var. Og slik det ser ut nå, så tror jeg nesten helt sikkert at aksjemarkedet har passert bunnen og at de greier å få igang en boom i USA. Og det er bra for Norge og oljeprisen.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...